Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

İthal Havalı Tüfekler ile Hatsan Havalı Tüfeklerin Karşılaştırılması

22-12-2020 22:51
İthal Havalı Tüfekler ile Hatsan Havalı Tüfeklerin Karşılaştırılması

Dünya da  kırmalı ve tüplü olmak üzere bilindik tabirle havalı tüfekler 2 kısımdan oluşmaktadır. Bu iki kısmı havalı tüfek hatsan ve ithal havalı tüfek açısından değerlendirme yapacağız. Kırmalı havalı tüfekler el yardımı ile namlu kırılarak içindeki yay sıkıştırılır. Yayı sıkışan havalı tüfeğin içine koyulan saçma ile birlikte atışa hazır hale gelmektedir. Tüplü havalı tüfekler diğer adı PCP havalı tüfek ise havalı tüfeğin alt namlusunda elle doldurulmuş kuru hava ile dolmuş tüp hayal edin.  O hava tüpündeki basıncın verdiği tepki ile atış gerçekleştirilir. Havalı tüfekler 3 çeşit saçması vardır. Bunlar 4.5mm, 5.5mm ve 6.35mm dir. Bunlar kısa ve özet geçecek olursak 4.5 mm daha ileriye gider etkisi biraz daha azdır. 5.5 birazcık daha az gider etkisi ortadır. 6.35mm ise çok az mesafeye gider ama etkisi fazladır. Tabi bu söylediğimiz en önemli faktör olsa da alacağınız saçmanın kalitesi ve markası etki edebilmektedir. Hatta bazı havalı tüfekler av tüfekleri gibi saçma bile seçebilmektedir. Havalı tüfeği aldığımız zaman mutlaka kendi omzumuza göre ayarlamasını yapıp test atışlarıyla tüfeği istediğimiz atış pozisyonuna getirmeliyiz.

İthal Havalı Tüfekler

İthal havalı tüfekler; dünyanın birçok yerinde üretilen havalı tüfek modelleri vardır. Hatsan havalı tüfeklerde de olduğu gibi ithal tüfeklerinde çalışma sistemleri aynıdır. Genellikle ithal tüfeklerde de iki tip çalışma sistemi vardır. Namludan kırmalı sistem ve pcp tüfeklerdir. Dünyada ve Türkiye de bilinen ithal tüfekler genellikle şunlardır; Umarex, Benjamin, Bsa, Cometa, Crosman, Cybergun, Gamo, H-N, Kwc, Walther, Weıhrauch gibi en belirgin ithal havalı tüfeklerdir. Bunların arasında en önemlilerden Umarex, Gamo havalı tüfeği söyleyebiliriz.


hatsan havalı tüfek modeli

Hatsan Havalı Tüfekler 

Hatsan havalı tüfekler Türkiye de İzmir Kemalpaşa da üretilmektedir. Hatsan havalı tüfek yapımına 1976 yılında kırma namlu tüfekle başlayıp daha sonra Türk mühendislerin kendilerini geliştirerek oluşturdukları PCP tüfek yapımına geçmiştir. Hatsan havalı tüfekler, Dünya çapında havalı tüfek üzerine kendi geliştiren ve yüzlerce modeli olan bir firmadır. Dünya da neredeyse göndermedikleri ülke yoktur. Dünyada farklı isim altında da bu modelleri görmeniz mümkündür. Hatsan havalı tüfek modelleri kırma namlulu, pcp havalı tüfekler olmak üzere tüm çeşitleri isteğe göre bulunabilmektedir. Bununla alakalı daha detaylı bilgi edinmek isterseniz ‘’Hatsan firmasının havalı tüfeklerde tarihi’’ yazısını okumanızı tavsiye ederiz.

Hatsan Havalı Tüfek ile İthal Havalı Tüfek Arasındaki Farklar

  1. Hatsan havalı tüfek fiyatları, ithal havalı tüfek fiyatlarına göre Türkiye şartlarına göre daha uygundur.
  2. Hatsan havalı tüfekler;  ithal havalı tüfeklerde olan çalışma sistemlerinin hepsi mevcuttur.
  3.  Hatsan havalı tüfeğin ağırlığı, İthal havalı tüfeklerde olan tüm ağırlık şartlarına göre üretilmiş olup çeşitleri arasında mevcuttur.
  4. Hatsan havalı tüfeklerde olan kalibrelerin hepsi (4.5, 5.5, 6.35) ithal havalı tüfeklerde de mevcuttur.
  5. Hatsan havalı tüfekler üretimi Türkiye de olup, ithal havalı tüfekler ise yurtdışında üretilmektedir.
  6. Hatsan havalı tüfeklerin çıkış hızı alacağınız tüfeğin fiyatına göre ithal havalı tüfeklerdeki çıkış hızı ile aynıdır.
  7. Hatsan havalı tüfeklerin A dan Z ye tüm parçaları Türkiye de kendi fabrikasında üretilmektedir. İthal tüfeklerin bazıları fason olarak yani başka fabrikalarda üretilmektedir.  

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.