Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kurusıkı Silah İle Gerçek Silah Nasıl Ayırt Edilir?

26-12-2017 14:42
Kurusıkı Silah İle Gerçek Silah Nasıl Ayırt Edilir?

 

Kurusıkı tabancalar, çoğunlukla gerçek silahlar gibi görünürler. Hatta aralarında çok ciddi benzerlikler vardır. Fakat dikkatli incelenirse, bu iki silah türü arasındaki farklılıklar tespit edilebilir Kurusıkı silah ve gerçek tabanca arasında, gerek görünüm gerekse kullanım özellikleri açısından birçok ince farklılık bulunmaktadır. Bunun yanı sıra havalı tabancalar da kurusıkı silahlara ve gerçek silahlara çok benzemektedir. Ateşli silah sınıfına girmediği içinde alım koşulları daha kolaydır. Sadece 18 yaş sınırı olup direk siparişinizi verebilirsiniz. Havalı tabanca modellerini incelemek için tıklayınız. https://www.kampseti.com/kategori/havali-tabanca

Kurusıkı Silahları Ayıran Özellikler

Kurusıkı silahlar gerçek silahlarda olduğu gibi toplu biçimde mermi ve şarjör konulabilme özelliklerine sahiptir. Bu silahın üretildiği malzemelerde de gerçek silahlara benzer nitelikler mevcuttur. İlk bakışta görünüm olarak gerçek silahlardan herhangi bir farkı yokmuş gibi görünen kurusıkı silah namlusu dışında, genel yapısı ile aynı gibi bir izlenim bırakır.

Detaylı bir değerlendirme yapılırsa kurusıkı silahlar ve gerçek silah arasındaki farklar anlaşılacaktır. Örneğin, gerçek silahların namlusu açıktır. Kurusıkı silahların namlusu ise, kapalıdır. Gerçek silahların sahip oldukları namlular çok atış yapılabilmesine uygundur Fakat kurusıkı silahta bu uygunluk yoktur. Gerçek silahlar ile atış yapılırken, bu atışlarda kurusıkı mermisi kullanılabilir. Ancak kurusıkı bir tabanca ile gerçek silah mermisi kesinlikle atılmaz. Silahın yapısı buna uygun değildir.

Kurusıkı silah ve gerçek silah arasındaki farklar, mermileri açısından da incelenmelidir. Gerçek silah mermisinde çekirdek bulunmaktadır. Kurusıkı silah mermisinde bu özellik yoktur. Aynı zamanda kurusıkı silahın barut hakkı sabitken, gerçek silahta barut hakkı bulunmaktadır.

Kurusıkı Çeşitlerinin Airsoft Tabanca ve Havalı Tabanca ile Karşılaştırılması

Günümüzde çeşitli niteliklere sahip birçok kurusıkı çeşitleri ulunmaktadır. Bu çeşitlerin hiçbirisi, ateşli silahlar kategorisinde yer almaz. Fakat üretim itibari ile gerçek silahlar ile aynı kategoride değerlendirilmektedir. Her iki tabanca türünde de mermilerinde iğnenin ateşlenebilmesi amacı ile bir boşluk mevcuttur. Barutun ateşlenmesi, bu iğnenin boşluğa oturması sayesinde gerçekleşmektedir. Ancak gerçek silahlarda bu eylem mermi çekirdeğini ateşlenmesine neden olurken, kurusıkı çeşitleri yalnızca ses çıkarma özelliğine sahiptir.

Oysa havalı tabanca ve airsoft tabanca modelleride ateşleme sistemi yoktur. Bunlar hava gazı ile çalışırlar. Havalı tabanca ve airsoft tabancalarında gerçek ve kurusıkı tabancalar görüntü ve ağırlık olarak pek bir farkı yoktur. Aralarında fark sadece hepsinin çalışma sistemleri farklıdır. Gerçek silah almak imkanız gibi birşey, kurusıkı tabancalar da ki prosedürlerin fazlalağı sebebiye kullanıcılar havalı tabanca ve airsoft tabanca modellerine daha fazla yönelmeye başladılar. Gerçek görüntü tadındaki bu havalı silahlar ile hobi amaçlı atışlar yapabilirsiniz. Hemen beklemeden bir de airsoft tabanca modellerine bakmak için aşağıdaki linke tıkla ve tüm modelleri görme fırsatını yakala.

https://www.kampseti.com/kategori/airsoft-tabancalar 

Kurusıkı silahlarda özellikle yabancı markaların üretimleri dış görünüm itibari ile birebir gerçek silahı çağrıştırmaktadır. Bu sebeple birbirlerine oldukça yakın görünmektedirler. Fakat yine de profesyonel bir inceleme ile aralarındaki farklar ortaya çıkacaktır. Kurusıkı silah ve gerçek silahı ayırt edebilmek için bir başka detay, silahların emniyet özelliklerini gözden geçirmektir. Kurusıkı silahlardaki emniyet özelliklerinde, tetik emniyeti bulunmaz. 

Gerçek silahlarda tetik emniyeti bulunmak zorundadır. Aynı şekilde, gerçek silahlarda kabza emniyeti ve özel emniyet mevcuttur. Kurusıkı silahlarda bu özelliklerin bulunmasına ihtiyaç yoktur. Gerçek silah satın almak isteyen kimseler güvenlik önlemleri dolayısıyla birçok izin ve ruhsatı almak durumundadır. Fakat kurusıkı silahlarda bu zorunluluk yoktur.

havalı silah 


Kurusıkı Silah ile Havalı Silah Karşılaştırması

Kurusıkı silah ateşli silahlar kategorisinde yer almasına rağmen Havalı silahlar ateşli silah kategorisinde yer almaz. Görüntü olarak iki silah çeşidi de birbirine oldukça çok benzemektedir. Bu benzerlik iki silah modellerinin gerçek silahlarının replikası olarak yapılmasından kaynaklanmaktadır. Fiyat karşılaştırması yapmak gerekirse iki modelde hemen hemen fiyat olarak birbirine oldukça yakındır. Siz de havalı silah modellerine bakmak isterseniz https://www.kampseti.com/kategori/havali-silahlar linke tıklayarak inceleme yapabilirsiniz. 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.