Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Airsoft Ekipmanları Nelerdir?

24-02-2020 21:44
Airsoft Ekipmanları Nelerdir?

Airsoft en kısa tanımı ile bir savaş ya da çatışma oyunu olarak açıklanabilir. Savaş ya da çatışma oyunu olarak tanımlanan söz konusu oyun son zamanlarda pek çok kişi tarafından yoğun bir şekilde talep görmeye başlamıştır. Airsoft oyunu genel itibari ile paintball oyununu benzer bir oyundur. İki takımın birbirine karşı yarıştığı bu oyun günümüzde en sık tercih edilen oyunlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle oyun severler tarafından Airsoft oyunu ile ilgili çeşitli araştırmalarında gerçekleştirildiğini ifade edebilmek mümkündür. Bu araştırma konularından bir tanesi de airsoft ekipmanlarıdır. Peki, airsoft ekipmanları nelerdir? Kişilerin airsoft oyununu oynayabilmesi için hangi ekipmanlara ihtiyaçları vardır?

Airsoft’ta Gerekli Olan Malzemeler

Airsoft oynarken kişilerin sahip olması gereken çeşitli malzemeler ve ekipmanları bulunmaktadır. Söz konusu ekipmanları aşağıdaki gibi açıklayabilmek mümkündür. 

Airsoft Gözlük

Airsoft oyununun güvenli bir şekilde oynanabilmesi için en önemli ekipman şüphesiz ki gözlüktür. Bu nedenle airsoft ekipmanları arasında gözlüğü ilk sıraya yerleştirebiliriz. Oyun sırasında kişilerin gerçekleştirdiği yanlış atışlar, çarpma ya da darbeler neticesinde çeşitli göz hastalıkları meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra kişilerde geçici ya da kalıcı gözlük gibi problemler meydana gelebilir. Bu nedenle oyun sırasında gözlüğün kullanılması ve hiçbir şekilde çıkarılmaması gerekmektedir. 

Maske

Kişiler oyun sırasında yüzlerini korumalıdır. Bu nedenle yüzünüzü korumak için maske edinmeli ve maskeyi oyun sırasında çıkartmamalısınız. Oyun sırasında gözlerinizi korumak ne kadar önemli ise yüzünüzü korumanız da bir o kadar önemlidir. Bunun yanı sıra maskeler ile gazlı silahlarının kullanımından dolayı meydana gelen gazı solumanız da engellenebilir. Herhangi bir adrenalin ya da atışta yüzünüz maskeler sayesinde zarar görmez ve boğazınıza herhangi bir şeyin kaçması engellenir. 

Kask

Airsoft dağlık ve ormanlık alanlarda oynanan bir oyundur. Bunun yanı sıra son derece hareketli olan söz konusu oyun çeşitli çukur, engel ya da tepeliklerin bulunduğu alanlarda gerçekleştirilir. Bu durumda kişilerin çukurlardan ya da tepelerden düşme ihtimali oldukça fazladır. Kask ile böyle bir durum gerçekleştiğinde kendinizi koruyabilirsiniz. Ayrıca kafanıza atılan yanlış bir vuruşta da kask ile kendinizi koruyabilmeniz mümkündür. 

Telsiz

Oyun sırasında ihtiyaç duyulan ekipmanlar arasında telsiz de yer almaktadır. Oyuncu arkadaşlarınız ile konuşmanız ve temas kurmanız yasaktır. İletişim kurabilmek için oyuna ara vererek sahada belirlenen güvenli bölgede telsizi kullanabilirsiniz. 

Kamuflaj Kıyafetler ve Postallar

Airsoft tıpkı gerçeğe yakın bir çatışma oyunu gibi oynanır. Bu nedenle kamuflaj kıyafetler ve postallar airsoft oyunların olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Airsoft ekipmanları arasında askeri kamuflaj kıyafetleri giyerek sahada yerinizi alabilir ve oyunda kalma sürenizi uzatabilirsiniz. Kamuflaj desenli eldivenler, yelekler, postallar ile oldukça kolay bir şekilde kendinizi kamufle edebilmeniz mümkündür. Aksi takdirde rakipleriniz oyun sırasında yerinizi çok basit bir şekilde tespit ederek oyun dışı kalmanıza neden olabilir. Bunun yanı sıra kemer ve matar gibi aksesuarların da kamuflaj olmasına dikkat etmelisiniz. 

 airsoft silah

Airsoft Silah

Airsoft silah, airsoft oyununda oynanan silahları ifade etmektedir. Airsoft tabanca olarak da adlandırılan söz konusu silahlar gerçek silahlar ile büyük bir benzerlik göstermektedir. Yukarıda da bahsedildiği gibi airsoft bir simülasyon oyunudur. Airsoft silahların da bu doğrultuda simülasyon olduğunu ifade edebilmek mümkündür. Airsoft tabancalar mühimmat olarak 6 mm’lik biyolojik çözülebilen plastik boncuklar aracılığı ile kullanılmaktadır. Söz konusu plastik boncuklar, airsoft silahların içerisindeki pistonun ürettiği sıkıştırılan havasını kullanmaktadır. Bu doğrultuda airsoft tabancaların hiçbir şekilde gerçek mühimmatlar ile kullanılamayacağını ifade edebiliriz. Ayrıca söz konusu tabancaların gerçek mühimmat kullanımı için modifiye edilemeyeceğini söyleyebiliriz. Airsoft silahlar gerçek insan mühimmatı gibi insanları ağır bir şekilde yaralamaz. Ancak silahlardan gelen boncukların göz ile direkt temas etmesi durumunda ciddi problemler meydana gelebilir. Bu problemler geçici ya da kalıcı körlük şeklinde olabilir. Bu nedenle airsoft silahlar kullanırken daima korunma gözlüğünün takılması gerekmektedir. Aksi takdirde söz konusu problemler ciddi boyutlara ulaşabilir. Airsoft silahların yanı sıra oyun sırasında airsoft tüfekler de kullanılabilmektedir. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.