Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Airsoft Silahlar Yaş Sınırı Nedir?

11-12-2022 20:34
Airsoft Silahlar Yaş Sınırı Nedir?

Airsoft silah bir simülasyon oyunu olarak bilinen airsoftta kullanılan ekipmanlardır. İngilizce olarak airsoft gun olarak da karşımıza çıkmaktadır. Airsoft tabanca ve airsoft tüfek gibi farklı alternatifleri bulunan airsoft silahlar konusunda son dönemde artan talep nedeniyle yaş sınırı oldukça merak edilen konulardan bir tanesi haline dönüşmüştür. Siz de airsoft silah yaş sınırı hakkında merak ettikleriniz burada bulabilirsiniz.


Airsoft Nedir?

Airsoft yaş sınırını belirtmeden önce bu oyunun ne olduğunu açıklamak gerekir. Bir simülasyon oyunu olan Airsoft, gerçek silahlara çok benzeyen silahlarla oynanır. Burada mücadele gerçeğe çok yakındır. Amaç karşı tarafı yok etmektir. Bu nedenle de kullanılan silahların karşı tarafa hasar vermeden saf dışı bırakması gerekir. Bu oyun  da airsoft tüfekler ve airsoft tabancalar ile oynanmaktadır.  Airsoft nedir sorusu airsoft oyunu ile cevaplanabilir. Aynı zamanda airsoft silahlar havalı tabancalara da çok benzemektedir ve arasındaki  farkı herkes merak etmektedir. Airsoft silahar BB dediğimiz mermi atarken havalı tabancalar çelik bilye atmaktadır.
Airsoft silahlarda gerçek mermi değil biyolojik olarak çözülebilen mermiler kullanılmaktadır. Bu nedenle de airsoft silahlar için herhangi bir ruhsat verilmesi söz konusu olmaz. Amacı tamamen airsoft sahasında oyun oynamak olan kimseler tarafından kullanılan bu silahların yaş sınırıyla alakalı detaylara bir göz atalım!


Airsoft Silahlarda Yaş Sınırı

Airsoft silahlarda yaş sınırının varlığı silahların çevreye ve insana zarar verecek nitelikte olmasıdır. Gerçek silah gibi öldürücü bir etkisi olmasa da silahlardan atılan mermilerin göz gibi hassas bölgelere isabet etmesi durumunda ciddi yaralanmalar söz konusu olur. Bunun yanı sıra oyunun özel ekipmanlar kullanılarak oynanması da silahın çok zarar verecek bir etki ortaya çıkarmamasına neden olmaktadır.
Airsoft oyununun vazgeçilmezi olan silahların 18 yaşını tamamlamış kimselere satılabileceği unutulmamalıdır. Bu nedenle de çevreye ve insana verilebilecek olan zararın engellenmesi sağlanır. 


en ucuz airsoft tabanca fiyatları

Airsoft Tabanca Yasak Mı?

Silah satışı konusunda 18 yaş sınırı söz konusu olurken airsoft tabanca yasak mı ile alakalı da soru işaretleri gündeme gelir. Bu çerçevede airsoft tabancalar yasak değil ama 18 yaşından küçüklere satılması yasaktır. 18 yaşından küçük bireyler tarafından airsoft tabanca ile oynanması sakıncalıdır. Bu durumun en büyük nedenlerinden bir tanesi de silahın 18 yaş altındaki çocuklara verilmesinin doğru olmamasıdır. Airsoft tabancalar hobi amaçlı kullanım için üretilen silahlardır. Airsoft tabanca ile hobilerinizi gerçeklektirebilirsiniz.


Airsoft Silah Satışı Yasal mı?

Airsoft silahların 18 yaşının altındaki kimselere satılmaması adına önlemler alınması arzu edilirken bu konuda satışı sınırlandırmak adına çeşitli yöntemlere başvurulmaktadır. Böylelikle daha başarılı sonuçlardan fayda sağlamak mümkün olacaktır. 
Silah satışı gerçekleştiren platformların tamamı silahı satın alan kişilerin kimlik bilgileri ile işlem yapmalarını sağlar. Burada bilgilerini giren tüketicilerin 18 yaşından küçük olmaları durumunda sorumluluk alışverişe aracılık eden platformda olmaz. Nitekim yanlış bilgiler vererek alışveriş yapılmaması adına ciddi önlemler alınmaktadır.


Airsoft Tabanca Cezası Var mıdır?

Airsoft tabancaların 18 yaş altındaki kişilere satılması hem yasak hem de sakıncalıdır. Bu yüzden airsoft tabanca cezası 18 yaş altına satılması veya alınması durumunda uygulanır. Airsoft tabanca cezası yememek için 18 yaş üzerinde olmanız gerekmektedir. Bu nedenle de satış yaparken platformların doğru önlemleri aldıklarından emin olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde çeşitli yaptırımlar 2 taraf için de söz konusu olur. O yüzden kampseti airsoft silahlar konusunda tüm yasak prosedürleri yaparak sizlere satış sunmaktadır. Airsoft alırken kampseti ürünlerinizi  adınıza faturalı olarak gönderdiğinden hiçbir sorun yaşamazsınız.


Airsoft Silah Fiyatları

Airsoft silah fiyatları, airsoft tabanca ve airsoft tüfeklere göre değişiklik göstermektedir. Airsoft tabanca ucuz olan modelleri vardır. Airsoft tüfekler de biraz daha pahalı olmasına rağmen tüfek keyfini vermektedir. Airsoft tabanca fiyatları 2022 yılını baz olarak söylemek gerekirse 3000 TL ile 20000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Airsoft tüfek fiyatları 2022 yılı yine baz alınarak söylemek gerekirse 1500 TL ile 10000 TL arasında değişklik göstermektedir. Airsoft silah izmir de olanlar için bayimize gelerek istedikleri modellere bakabililer.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.