Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Airsoft Silahlar Yasal Mıdır?

10-01-2021 22:04
Airsoft Silahlar Yasal Mıdır?

Bir airsoft silah genellikle geleneksel bir ateşli silahı andırır, ancak ölümcül olmayan, plastik topakları ateşler. Paintball silahlarına veya BB silahlarına benzer şekilde hedef alıştırma ve askeri tarzı oyunlar için kullanılırlar. Bazen barutsuz silahlar veya taklit ateşli silahlar olarak tanımlanırlar. Airsoft silahını ateşli silah olarak kabul etmez. Ancak silahlar için bazı düzenlemeleri vardır.
Airsoft tabanca yasal olmakla birlikte airsoft silah ve airsoft tüfek ile ilgili hukuki zorunluluklar söz konusudur. "4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu” çerçevesinde 6. maddede şu ibareler yer alır;
"Avlanma, avcılık belgesi ve avlanma izni almak şartıyla, yasalarla izin verilen silah, araç ve eğitilmiş hayvanlarla, avlanma plânlarına veya Merkez Av Komisyonu kararlarına göre yapılır. Zehirle avlanmak yasaktır. Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik, pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancalar av da kullanılamaz.”
Günümüzde pek çok kişi tarafından yoğun bir şekilde tercih edilen airsoft tabanca ve airsoft tüfekler ile ilgili kişilerin bilmek istediği ve araştırdığı konular arasında yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi de airsoft tüfeklerin tarihi ile ilgilidir. Konuya aşağıdaki gibi değinebilmemiz mümkündür. 


airsoft-silah ve tabanca

Airsoft Tabancaların Tarihi

Airsoft silahları 1970'lerin başlarında Japonya'ya kadar uzanabilir. Airsoft silahlar, Japonya'nın katı silah kontrol yasalarına uymak, ancak yine de en sevdikleri hobinin tadını çıkarmak isteyen atış meraklıları tarafından yaratıldı. "Air-Soft" veya "Soft-Air" tabancayı ateşlemek için bir itici gaz olarak kullanılan yeşil gaza atıfta bulunmaktadır. İlk başta, Airsoft silahları hedef alıştırması için kullanılmıştır. Ancak insanların önemli bir yaralanma olmadan vurulabileceği keşfedildikten sonra, Airsoft silahları daha sonra savaş oyunları için kullanıldı. Oradan, Airsoft silahları 1980'lerin sonlarında Birleşik Krallık'a denizaşırı gitti. O andan itibaren, Airsoft silahları eğlence düşünülerek üretildi ve genellikle gerçek çelik ateşli silahlara benzeyecek şekilde tasarlanmıştır. Airsoft silahları çoğunlukla, oyuncuların karşı takımı ortadan kaldırmaları ve / veya çeşitli hedefleri tamamlamaları gereken taktik bir simülasyona yerleştirildiği Mil-Sim oyunlarında kullanılır. Airsoft silahları, SWAT ekipleri ve askeri birimler tarafından eğitim amaçlı da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Airsoft Tüfek Fiyatları

Airsoft silahları kesinlikle eşsizdir. Bir Airsoft tabancasını gerçek bir ateşli silahtan ayırmak, özellikle de turuncu flaş gizleyici kaldırılmışsa bu durum çok daha zor olabilir. Airsoft silahları, gerçek çelik muadillerine olabildiğince yakından benzemek için yoğun bir şekilde estetiğe odaklanma eğilimindedir. 
Airsoft tüfek ve airsoft silah fiyatları ile ilgili bilgi almak ve bu ürünlerden kendiniz için en uygun olanı satın almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Airsoft tüfek fiyatları ve airsoft silah fiyatları ile ilgili detaylı bilgi almak için hemen harekete geçebilir ve Kamp Seti ile iletişim geçerek konu ile ilgili en detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.