Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Airsoft Tabanca ve Havalı Tabanca Farkı Nedir?

16-02-2020 18:04
Airsoft Tabanca ve Havalı Tabanca Farkı Nedir?

Airsoft tabanca ve havalı tabanca son dönemde çok yoğun bir şekilde karşılaştırılan iki tür silah olarak karşımıza çıkar. Birbiriyle karıştırılan ama aslında birbirinden farklı özelliklere sahip bu silahları kampseti.com olarak sizler için daha yakından inceledik! Buyurun hep beraber airsoft tabanca ve havalı tabancalara her yönüyle bir göz atalım! Airsoft tabanca ve havalı tabancaları karşılık değerlendirmeden önce silahları tek tek ele almak ve ne olduklarını özümsemek çok daha açıklayıcı olacaktır. 


Airsoft Silah Nedir?

Airsoft silah; airsoft adı verilen bir simülasyon oyununda kullanılarak piyasaya sürülmüş tabanca çeşididir. Desert Eagle’dan Beretta’ya kadar ateşli silahların hemen her tür replikasına sahip airsoft silahlarda çalışma prensibi gerçek silahlardan çok farklıdır. Barut veya gerçek mühimmatın asla kullanılmadığı airsoft silahlarda biyolojik olarak eriyebilen plastik mermiler kullanılır. Bu mermilerin namludan fırlamasına yardımcı olan ise ya pistonun ürettiği havanın sıkıştırılması ya da karbondioksit tüpleri sağlar. 
Teknik olarak ateşli silahlardan farklı olan airsoft tabanca yaralama ve öldürme gibi özelliklere sahip değildir. Silahla ilgili dikkat edilmesi gereken tek nokta göz gibi hassas yerlere ateş edilmeden kullanılması gerektiğidir. Aksi durumlarda sonucu körlüğe varan yaralanmalar ortaya çıkabilir. Son yılların en önemli simülasyon oyununda kullanılan airsoft tabancaları satın alma konusunda herhangi bir zorunluluğun bulunmaması bu silahların satış rakamlarını da git gide yükseltmiştir.


Havalı Tabanca Nedir?

Havalı tabanca; ilerleyen teknoloji ve gelişen imkanlar sayesinde insanların hobi, atıcılık ve avcılık gibi farklı amaçlar güderek kullanmaya başladığı silahlar arasındadır. Eskiden söz konusu tabancaları almak hem alım gücü hem de teknolojik imkanlar yönünden çok mümkün olmasa da günümüzde bu silahlar oldukça yaygınlaşmıştır.
Ateşli silahlarla çok fazla benzer yönü bulunan havalı tabancalar adından da anlaşılacağı üzere havadan aldığı enerji ile merminin namludan çıkmasını sağlar. Burada enerjiyi sağlayan hava ise değişik boyutlarda üretilip tabancalara yerleştirilen karbondioksit tüpleridir. Karbondioksit tüpler atış konusunda ateşli silahlara benzer performans sunar. Ancak bu tabancaların teknik bakımdan özellikleri ateşli tabancalardan ayrılmasına ve kolay bir şekilde alınıp satılabilmesine imkan tanır. 



havalı tabanca çeşitleri


Airsoft Tabanca ile Havalı Tabanca Karşılaştırması

  • Airsoft tabanca ile havalı tabancalar teknik olarak insana doğrultulması yasak ürünler olsa da iki airsoft silahlar; airsoft simülasyonlarında insanlara yönelik kullanılması imkan dahilinde olan silahlardır. Ancak havalı tabancalarda böyle bir istisna söz konusu değildir.
  • Airsoft tabanca ile havalı tabanca arasında göze çarpan en önemli farklardan bir tanesi silahlarda kullanılan mermi çeşitleridir. Airsoft tabanca tamamen amaca yönelik üretilen ve biyolojik olarak erime özelliği bulunan mermiler kullanılır. Ancak havalı silahlarda kullanılan mermiler ateşli silah mermisine benzer özellikler gösterir.
  • Havalı tabancaların tahribat gücü kalibre ve mermi özelliğine göre artarken airsoft silahlarda plastik mermilerin tahrip etme noktasında bir özelliği bulunmaz. Bu nedenle havalı tabancalar insan ölümüne neden olabilirken airsoft tabancalar insanları öldürecek güce sahip değildir.
  • Havalı tabancaların namlu özellikleri ve yapısı değiştirilerek ateşli bir silaha evrilmesi olasıdır. Ancak airsoft tabancalarda söz konusu devşirme teknik açıdan imkansızdır. Bu nedenle havalı tabancalar bir nebze daha tehlikelidir.
  • Airsoft silah çeşitlerinde çalışma prensibi genel manada hava enerjisi üzerine kurulmuş olsa da yaylı ve elektrikli türleri bulmak da mümkündür. Havalı tabancalara bakıldığında ise hava silahın çalışmasını sağlayan yegane faktördür.
  • Havalı tabanca modellerinde çeşitlilik ve üretici sayısı çok daha fazla iken airsoft tabancaların yeni yeni yaygınlaşmaya başlıyor olması bu alanda daha dar bir skalanın var olmasına yol açmıştır.


airsoft tabanca çeşitleri


Havalı Tabanca Fiyatları

Havalı tabancalar insanların çok uzun sürelerdir hobi, atıcılık ve avcılık gibi amaçları yerine getirmek için tercih ettiği silah çeşidi olarak değerlendirilir. Bu silah çeşidinin tür ve model bakımından ciddi bir zenginliğe sahip olması havalı tabanca fiyatları noktasında çok geniş bir yelpazenin ortaya çıkmasına neden olur. Değer vererek konuşmak gerekirse havalı tabancalarda 250 TL bandında bir silah almak da 15.000 TL bandından bir havalı silah almak da mümkündür. Bu nedenle bireylerin havalı tabanca fiyatları konusunda detaylı araştırmalar yaparak alışveriş deneyimlerini yaşamaları önerilir. Aksi durumda bütçenizi çok aşan bir silah ile karşı karşıya kalmanız mümkündür.


Airsoft Silah Fiyatları

Airsoft silahlar daha önce de ifade ettiğimiz üzere son yıllarla birlikte popülerlik kazanmaya başlamış ve genellikle Airsoft simülasyon oyununda kullanılan silahlardır. Bu silahların model ve marka konusunda henüz geniş bir yelpazeye ulaşamamış olması Airsoft silah fiyatları noktasında da geniş bir yelpaze ortaya çıkmamasına neden olur. Değerler üzerinden konuşmak gerekirse Airsoft tabanca fiyatları 250 TL ila 2500 TL düzeyleri arasında değişir. Bütçeye daha uygun olması açısından airsoft tabanca modellerini havalı tabanca modellerine tercih etmeniz daha olasıdır. 


Airsoft ve Havalı Tabancada Hangisi Daha Avantajlı?

Hobi veya atıcılık amacıyla silah satın almaya karar verdiğinizde ilk dikkat edeceğiniz konu bazen fiyat olabilse de silah satın alırken sadece fiyat odaklı bir değerlendirme yapmanız sizi hiç de işinize yaramayacak bir silah satın almanıza sevk edebilir. Bu nedenle fiyat odaklı veya özellik odaklı bir değerlendirmeden ziyade çok yönlü düşünerek airsoft tabanca ya da havalı tabanca satın almalısınız. Airsoft tabanca fiyatları 2022 yılında kur farkı ve piyasadaki artıştan kaynaklı fiyatları artmıştır. airsoft silah fiyatları 2022 yılında fiyat artışının en büyük sebebi yerli airsoft tabanca üretiminin az olmasından kaynaklı ithal olarak ülkemizde satılmasıdır. Ama biz kampseti şirketi olarak siz müşterilerimize en az zam ile satış yapıyoruz. 
Kampseti.com olarak havalı tabanca ve airsoft tabanca konusunda sizlere sunduğumuz geniş seçeneklerle talebiniz olan her türlü silahı satın almanıza kolaylık sağlıyoruz. Ödeme seçenekleri ve uygun fiyatlarla sizlere sağladığımız avantajlardan siz de çok memnun kalacaksınız. Ürünlerimiz ile ilgili aklınıza takılan sorular için bizimle hemen iletişime geçebilir ve sipariş verebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.