Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Airsoft Tüfek ile Havalı Tüfek Farkı Nedir?

24-04-2020 17:28
Airsoft Tüfek ile Havalı Tüfek Farkı Nedir?

Airsoft tüfek ile havalı tüfek arasındaki farklar son dönemde bu iki silah çeşidinin de ciddi manada kullanılmaya başlanması ile birlikte tartışılan konulardan bir tanesi haline gelmiştir. Silahlar ve atıcılık konusunda Türkiye’nin en çok tercih edilen platformlarından bir tanesi olan kampseti.com olarak tecrübelerimiz ve bilgi birikimimiz ışığında bu konuya açıklık getirmeye çalışacağız.
Airsoft tüfek ve havalı tüfek arasındaki farkları açıklamadan evvel bu silahları tek tek inceleyeceğiz. Böylece her silah türünü kendi içinde iyice öğrendikten sonra airsoft tüfekler ile havalı tüfeklerin farkını çok daha iyi bir şekilde kavrayabileceğiz.

Airsoft Tüfek Nedir?

Airsoft tüfekler; son dönemde oldukça popülerleşen Airsoft oyununda kullanılan gerçeğe çok benzer silah çeşitleridir. Paintball oyununa oldukça benzer özellikler taşıyan ama daha çok tercih edilen Airsoft’ta kullanılan araç gereçlerin daha kaliteli ve yüksek kapasiteye sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Çatışma ve simülasyon oyunu olarak kabul edilen Airsoft’ta kullanılan mühimmat 6 mm çapa sahip plastik boncuklardır. Ancak bu boncuklar çözünebilen özelliğe sahip olduğundan klasik bir plastik boncuk olarak değerlendirilmemelidir. 

Airsoft tüfekler gerçek mermi kullanmak için herhangi bir şekilde modifiye edilmeye uygun değildir. Bu nedenle bu silahları kullanırken sadece bu plastik boncukları kullanabileceğinizi asla unutmamalısınız. Airsoft tüfeklerde kullanılan mermiler insan sağlığına zarar verecek cinsten değildir. Yani bacağınıza ya da kolunuza isabet eden Airsoft mermisi canınızı yakmaz. Ancak göz ve çevresine isabet edecek bir Airsoft mermisinin kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade etmek mümkündür. Bu nedenle Airsoft silah kullanmak isteyenlerin bu noktada hassas olması önerilir. 


airsoft tüfek çeşitleri

Airsoft Tüfek Çeşitleri

Airsoft silah çeşitleri genel manada benzer çalışma prensiplerine sahip olsa da farklı türlerde üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulur. Sizin de çok severek kullanacağınız Airsoft silah çeşitlerini sıralayacağız ama bundan önce Airsoft silahların nasıl ortaya çıktığını ve tarihsel arka planını incelemekte yarar var.İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden sonra çeşitli yaptırımlara maruz kalan Japonya’da halkın ateşli silah kullanabilmesi imkansızdır. Bu durumun varlığı 1970li yıllarda farklı bir çalışma prensibine sahip Airsoft silahın gelişimine katkı sağladı. İlk üretildiğinde bugünkü haleflerine nazaran çok da gerçekçi olmayan airsoft tüfek modelleri zaman içinde değişim göstermiş ve bugünkü halini almıştır. Bugün 4 farklı türde üretilen airsoft silahlar şu şekildedir;

AEG: Auto Electric Gun kullanımının kısaltması olarak bilinir. Elektrikli airsoft olarak bilinen bu tüfekler şarj edilebilir pil veya batarya ile çalışır. Profesyonel airsoft oyuncularının tercihi olan AEG; pil gücüne göre değişik atış kapasitelerine sahiptir. Atış gücü çok yüksek olan AEG modelleri bazı ülkelerde yasaklanmıştır.

Kurmalı: AEG modellerine nazaran daha ucuz olan kurmalı modeller her atıştan sonra kurulması gereken modellerdir. Etkileri oldukça düşük ve fiyatları daha makul düzeylerdedir.

Gaz Geri Tepmeli: Genelde tabancalarda rağbet gören bu model gerçek silahlara benzer özellikler taşır. Atış güçleri hava sıcaklığına göre değişkenlik gösteren bu silahlar şarjör konusunda da zayıf olduğundan çok tercih edilmezler.


havalı tüfek çeşitleri

Havalı Tüfek Nedir?

Avcılık; insanoğlunun vahşi doğada gerçekleştirdiği ilk eylemlerden bir tanesidir. Bu eylemin zaman içerisinde değişime ve dönüşüme uğraması kullanılan ekipmanların da değişmesine zemin hazırlamıştır. Tam da bu noktada karşımıza çıkan havalı tüfek modelleri avcılık başta olmak üzere çeşitli amaçlarla kullanılan ekipmanlardan bir tanesidir. İnsanların güvenlik ve hobi amaçları ile de kullandığı havalı tüfekler ateşli silahlara nazaran daha kullanışlıdır.
Ateşli silahların satın alınması esnasında bireylerin karşılaştığı en büyük zorluklardan bir tanesi ruhsattır. Ancak havalı tüfekler için ruhsat gibi bir problemin varlığından söz edilmez. 18 yaşını aşmış ve havalı tüfek satın almak isteyen hemen herkes beğendiği silahı satın alarak kullanmaya başlar.


Havalı Tüfek Çeşitleri

Havalı tüfek çeşitleri adından da anlaşılacağı üzere farklı boyutlardaki tüplere doldurulan hava sayesinde atış yapmanıza imkân tanır. Pcp havalı tüfek, kırmalı ve kurmalı havalı tüfek modelleri vardır. Tüpün içerisindeki havanın miktarı ve basıncı atış sırasında elde edilecek olan performansı doğrudan etkiler. Bunun yanı sıra havalı tüfek modellerinin yapısal özelliklerinin de atış ve performansa etki ettiğini ifade etmek gerekir. Bu noktada bir havalı silah satın almadan evvel mutlaka beklentilerinizi karşılayıp karşılamadığını tespit etmelisiniz. Peki, satın alacağınız silahı seçerken sizleri en çok etkileyecek havalı tüfek fiyatı ve airsoft tüfek fiyatı nasıl değişkenlik gösterir?


Airsoft Tüfek Fiyatı ve Havalı Tüfek Fiyatı Karşılaştırması

Airsoft tüfeklerin ne olduğunu ve hangi çeşitlerle sizlerin beğenisine sunulduğunu daha önce detaylı bir şekilde açıkladık. Benzer şekilde her yönü ile açıkladığımız havalı tüfekleri de bu değerlendirmeye katarak fiyatların nasıl değiştiğini gelin hep birlikte inceleyelim! Havalı tüfekler gerçek silahlara oldukça benzer özellikler gösteren ve insanların beğenerek satın aldığı ürünlerdir. Havalı tüfek fiyatları bakıldığında kendi aralarında muhteşem bir değişkenlik görülebilir. Örneğin; 300 TL ödeyerek de bir havalı tüfek almak mümkün 50.000 TL ödeyerek de. Burada belirleyici olan bireylerin bütçe ve beklentilerinin uyuşmasıdır. Airsoft tüfek fiyatları konusunda aralığın havalı tüfek fiyatındaki aralığa nazaran biraz daha az olduğunu söylemek mümkün. Bir Airsoft tüfek satın almak isteyen birey en az 500 TL düzeyinde bir harcama yaparken ödeyeceği en yüksek bedel 16.000 TL seviyelerindedir. Bu da aslında havalı tüfeklerin çok farklı ve kaliteli modellerle kullanıcılara sunulduğunu gösterir. Siz de ister bir airsoft ister bir havalı tüfek olsun silah satın almak istediğinizde kampseti.com’u tercih edebileceğinizi unutmayın!


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.