Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Amatör balıkçılık için gerekli malzemeler?

25-02-2018 22:08
Amatör balıkçılık için gerekli malzemeler?

Balık malzemeleri, amatörbalık avı yapanlar için en önemli unsurlardan biridir. Doğru olta, doğrukamış ya da doğru misinalar tercih edilirse, balık avı daha kolay olacaktır. Peki, amatör balıkçılık için gerekli malzemeler neler?

Balık avı için gereken balık malzemeleri:

Yeni başlayan balıkçıların için dikkat edilmesi gereken en önemli konu; her şeyin eksiksiz tamamlanmasına uğraşmak değildir. Bu sebeple de ilk olarak bilinmesi gereken çantaya ya da kutuya her şeyi atmamak gerekir. Yalnızca gerekli malzemeler alınmalıdır. Mevsimine, avlananan balığı, hangi suda avlanıldığına bağlı olarak gereken malzemelerin alınması yeterli olacaktır.

·Olta Misinası

Balık avı yapmaya giderken, olta makinesi üstünde sarılı duran misina kontrol edilmelidir. Şayet deformasyona uğramış misina söz konusu ise avlama sırasında kopabilir. Bu durumlarda mutlakada çantada yedek misina bulundurmak gerekir.

·Olta İğnesi

Av yapılacak olan bölgeye bağlı olarak, iğne stoğu misinasının kopması ya da farklı balık türü ile karşılaşma gibi durumlarda yedek iğne stoğu olması faydalı olacaktır. Oldukça ufak yer kaplaması sayesinde istenmeyen durumlarda yedek olta iğnesi olması daha faydalı olacaktır.

·Şamandıra

Farklı yapı ve ağırlıkta 3-5 adet yedek şamandıra takım çantasına mutlaka atılmalıdır. Şamandıra seçimleriinde hem ağırlık, hem de yapı oldukça önemli olsa da renginin de çok önemli oluğu unutulmamalıdır.

·Kurşun

Çeşitli durumlarda şamandırayı dengelemek için, kimi zaman da sahte yemin dalış derinliğini ayarlamak için ekstra kurşun gereksinimi meydana gelebilir. Mutlaka yedek kurşunun balık malzemeleri arasında bulundurulması gerekmektedir.

·Plastik Solucan

Silikon solucanlar turna ya da levrek gibi balıkların avında vazgeçilmezdir. Bu sebeple de çok farklı renklerde ve boyutlarda plastik solucanlar çantada bulundurulmalıdır.

·Sahte Balık

Sahte balık yemleri, günümüzde oldukça gerçekçi modelleri ile bulunabilmektedir. Birçok renk ve özellikteki sahte balıklar, mutlaka yedek olarak balık malzemeleri içerisinde bulundurulmalıdır.

·Fırdöndü ve Klips

Olta misinasının dönmesi ve burkulmasını engellemek için misina sağlamlığını koruma görevini üstlenen fırdöndü, balık malzemeleri için vazgeçilmezdir. Bunlarla beraber kullanılan klipsler sayesinde de takım ya da yem kolaylıkla değiştirilebilir. Farklı numaralarda 8-10 adet kadar klipsli fırdöndü takım çantasına mutlaka konulmalıdır.

·Misina Makası

Misina makası olmazsa olmaz değildir. Şayet misina makası yoksa, küçük tırnak makası da aynı görevi görebilir. Misina gibi gerilim oranı yüksek ipleri elle kesmeye çalışmak yaralanmalara yol açacaktır.

·İğne Çıkarıcı

Sportif olta balıkçılığında; bu keyfin ileride çocuklarımızın da yaşaması adına, avlanan balıklar yeniden doğaya bırakılmalıdır. Balıkçılık keyfinin sürdürülebilir olması ve doğanın güç kaybetmesini önlemek için iğne çıkarıcı mutlaka kullanılmalı ve çantada bulundurulmalıdır. Şayet iğne çıkarıcı yoksa, alet çantasında mevcut olan basit ince uçlu bir pense de iğne çıkarıcı ile aynı görevi görecektir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.