Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Atıcılık Sporu Nasıl Yapılır

20-11-2017 20:41
Atıcılık Sporu Nasıl Yapılır

Atıcılık sporu bazı insanların tutkuyla yaptığı bir spor dalıdır. Bazen avcılık şeklinde bazen ise cansız varlıkları atış yaparak yapılan bu spor çoğunlukla erkeklerin ilgisini çeken bir spor dalıdır. Her sporda olduğu gibi bu spor dalında da gerekli atıcılık malzemeleri bulunmaktadır. Bu malzemeler insanların hem bu sporu yapmak için kullanacağı aletler hem de kendilerini korumaları için güvenlik sağlayan eşyaları içerir. Bu malzemeleri ve atıcılık sporunun nasıl yapıldığını alt başlıklar halinde inceleyecek olursak:

 

Atıcılık yapmak için kullanılacak malzemeler :

 

- Atıcılık, tüfek veya silah kullanılarak bir hedefi vurmayı amaçlayan bir spordur. Bu yüzden elbette ki ilk kullanılacak malzeme herhangi bir atış silahıdır. Havalı tüfekler ve havalı silahlar avcılıkta en çok kullanılan silah türüne örnek olarak gösterilebilir. Havalı tüfekler, isminden de anlaşılacağı üzere sıkışan hava sayesinde atış yapan içerisinde herhangi bir zarar verici madde içermeyen bir silah türüdür. İçerisindeki mermiler çok küçüktür ve spor - eğlence alanı için tasarlanmışlardır. Ayrıca son zamanlarda oldukça popüler olan airsoft oyunu atıcılık sporuna dahil olmuş bir oyundur ve bir bilgisayar oyunundan türemiştir. Paintball ile büyük ölçüde benzerlik gösteren bu oyun kendine özel silahlarla oynanmaktadır. Bu silahlara airsoft silahları ismi verilmiştir. Tüfek ve normal silah olarak ikiye ayrılmaktadır. Havalı tüfekler gibiairsoft silahları içerisinde minik mermileri bulunmaktadır.

 

- Diğer bir gerekli malzemeler elbette ki şarjör ve kabzedir. Bunlar silahların mermi depolarıdır.

 

- Atıcılık aksesuarları çoğu zaman gerekli olan malzemelerdir. Bu sporu yapan insanlara büyük ölçüde kolaylıklar sağlamaktadır.

 

- Atıcılık gözlükleri ve kulaklıkları da ayrıca gerekli malzemelerdir. Çünkü her ne kadar zararsız desek de içerisinde mermi bulunan bir spor dalıdır ve herhangi bir soruna yol açabilir. Merminin göze girmesi gibi bir durum söz konusu olabilir ve ayrıca kullanılan silahlar çok yüksek ses çıkarttığı için kulaklara zara verme potansiyeline sahiptirler. Hem aksesuar olarak hem de güvenlik önlemi olarak kullanılan bu gereçler sporculara kolaylık sağlamaktadır.

 

- Diğer bir güvenlik önlemi sağlayan malzemeler de giyilecek kıyafetlerdir. Örneğin; çelik yelek sporcuların vücuduna gelebilecek mermileri önlemek amaçlı oldukça mühim bir malzemedir.

 

- Atıcılık aynı zamanda malzemeleri korumayı ve düzenli bakım yapmayı gerektiren bir spor dalıdır. Silahlar düzenli bir temizlik ister. Bunun için kullanılan temizlik malzemeleri ve bakım yağları da ayrıca gerekli malzemeler arasında yer almaktadır.

 

- Hedef tahtaları veya herhangi bir hedef olacak eşya da gerekli atıcılık malzemeleri arasında yer almaktadır. Bazı sporcular airsoft değil de bireysel atıcılık sporunu tercih etmektedir ve bunun için böyle hedefler lazım olmaktadır.

 

Atıcılık sporu nasıl yapılır?

 

Açıkladığımız tüm malzemeler kullanılarak herhangi bir hedef göz önünde bulundurarak silah yardımıyla hedefin vurulmasıdır. İlk başlayanlar için hedef tahtaları en makul olan atıcılık yöntemidir. Sonraki zaman dilimlerinde bu değiştirilebilir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.