Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Av Anında Hangi Kıyafetler Giyilmelidir?

02-05-2018 23:05
Av Anında Hangi Kıyafetler Giyilmelidir?

Avcılık, günümüzde en sevilen aktivitelerden biri. Ancak avcılık için dikkat edilmesi gereken birçok faktör var. Bu faktörlerin başında da av kıyafetleri tercihi geliyor. Temel ihtiyaçların giderilmesinden sonra gizlenme ve iz sürme faaliyetleri için doğru kıyafet tercihi oldukça önemli. Gizlenme ve kamufle için av giysileri tercihinin doğru yapılması gerekiyor.

Av kıyafetleri kamufle için ve soğuktan korunmak için de oldukça önemli. Bu anlamda av sırasında tercih edilecek olan pantolon, ceket ve diğer giysilerin hava koşullarına uygun olması gerekir. Avlanma sırasında avın dikkatini dağıtmamak ve gizlenmeyi maksimum seviyede tutan giysiler seçilmeli.

Av Giysileri Nasıl Seçilmeli?

Avlanma sırasında kamuflaj en önemli unsur. Bu sebeple de soğuktan ya da aşırı sıcaktan olabildiğince koruyan ve gizlenmeyi sağlayan, çevreyle uyumlu renklere sahip giysiler tercih edilmeli. Ormanlık alanlarda yeşil ve kahverengi ağırlıklı giysiler tercih edilmeli. Daha çok çorak topraklarda yapılan avlarda ise kahverengi tercih edilebilir. Kıyafetlerin öncelikli amacı ise dış ortamdan korunmak ve gizliliği sağlamak. Bu sebeple de pamuklu kumaşlar av giysileri için tercih sebebi.

Balık avcılığında da giysi tercihi oldukça önemli. Kıyıdan avlanan balıklar, mevsime göre değişkenlik gösterir. Kolay gibi gözükse de oldukça zor ve zahmetli olan bu av çeşidinde giysi seçimi çok önemli. Uzun süren bu avcılık çeşidinde, avcının hava koşullarına uygun giyinmesi gerekir. Şayet bir gölgeye gidilerek zıpkınla ya da ağ aracılığı ile av yapılacaksa, balık avı giyimi de balık yemi büyük bir öneme sahiptir. Kayalık olan ya da düz zeminlere uygun olarak kullanılan materyaller ve dış giyim değişiklik gösterir.

Outdoor Giyim Nasıl Seçilir?

Açık havada yapılan sporlar, outdoor sporlar olarak geçer. Bu sporlara uygun olarak üretilmiş outdoor giyim de sporları yaparken oldukça önemli. Outdoor giyim içinde; outdoor ayakkabılar, outdoor botlar, montlar ve pantolonlar bulunur. Bu giysiler outdoor spor için özel olarak üretilmiş, kumaşları ve materyalleri buna göre seçilmiş giysilerdir. Zorlu açık hava sporları için nasıl kıyafet seçileceğini öğrenmek, spora başlamadan önce en önemli faktör. Bu sebeple de bazı sorulara yanıt vermek ve giysileri buna göre seçmek gerekir. Bu sorular; ‘’Hava Durumu: Hangi mevsim?’’, ‘’Tahmini hava sıcaklığı nedir?’’, ‘’Yağmur ihtimali var mı?’’ olarak sayılabilir.

Outdoor giyim için amaç; işlevsellik, esneklik ve çok yönlülüktür. Hareket kabiliyetini kısıtlamayan giysiler seçilmelidir. Hava şartlarından en az etkilenen ve kişiyi hava koşullarından koruyan giysiler tercih etmek gerekir.

Kıyafet Fiyatları Nedir?

Outdoor giyim ya da av giysisi için fiyatlar değişkenlik gösterir. Tercih edilen kumaş, giysinin kalitesi ve tercih edilen marka, fiyatlar için belirleyici unsur. Bu aşamada en çok tercih edilen fiyat aralığı ise maksimum kalitede ancak uygun fiyatlı giysilerdir. Her bütçeye uygun ve her zevke göre av kıyafetleri bulmak mümkün.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.