Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Av İçin Nasıl Giyinmek Lazım

20-11-2017 20:55
Av İçin Nasıl Giyinmek Lazım

Avlanmak çok eskilere dayanan bir kültürdür. Av hayvanı olarak belirtilen hayvanların belli bir kurala göre denizde ya da karada yakalanması av sporunun temelini oluşturuyor. Canlı, yaralı ya da ölü olarak yakalan bu hayvanlar ticari amaçla yakalanabileceği gibi tamamen hobi olarak da yapılabilir. Avlanma günlük kıyafetlerle yapılabilecek bir spor değildir. Av yapılan mekanlar zorlu şartlara sahiptir. Bu zorlu şartlarla baş edebilecek donanıma sahip olunmadığında kişiler için avlanma bir işkenceye dönüşebilir. Suda ve karada avlanma için özel kıyafetler bulunmaktadır. Her biri farklı işlevler için tasarlanan bu ürünler yerinde kullanıldığında konfor sağlayan birer ürün haline gelmektedir.

 

Av Ayakkabısı

 

Avlanılan yerler yabani hayvanların yaşam alanları olduğundan engebeli ortamlardır. Bol çalılık ya da dikenli tepeler avlanma mekanı olabilir. Avcının uygun bir ayakkabısı olmadığında çevresel şartlarla savaşması gerekecektir. Bu şartlar için tabanı yüksek ve lastikli, kayganlığı azaltan tırtıklara sahip olan av ayakkabısı tercih edilmelidir. Bu botlarda lastik kısımlar ayağın üst kısmına kadar uzanır. Bu detay avcıyı haşerelerden de korumak için tasarlanmıştır. Botun yüksekliği bileğin bir karış kadar daha üzerindedir. Çalılık ya da dikenli mekanlarda botun sert yapısı avcının rahat ilerlemesini sağlar. Diken ve çalılar uçları sivri bitkiler olduğundan batması botun uzunluğu sayesinde önlenir. Bağcık modelli olan bu av ayakkabısı herkes için farklı olan ayak yapısı düşünülerek tasarlanmıştır.

 

Av Montu

 

Av montu soğuk koşullar düşünülerek tasarlanır. Yüksek mekanlarda soğukluk daha fazla hissedileceğinden genellikle şişme av montu kullanılır. Şişme montlar elyaf ya da yün gibi dolgu malzemeleri kullanıldığından soğuğu geçirmez. Av montu kaygan yapısı yağmur ya da kar şartlarında kumaşın içine su girmesini önler. Boyun kısmına kadar fermuarlı olan bu montun kol kısımları geniş değildir. Renk olarak doğa koşullarına benzerlik gösterir. Kullanışlı büyük ve ağzı kapalı cepleri vardır. Kürklü modellerin yer aldığı polyester kumaşlı ürünler fermuar kısımları da dahil su ve buhar geçirmeyen özelliğe sahiptir. Ceplerde kolay giriş sistemi vardır. Kapüşon da kullanılan bu modellerde kamuflaj desenlere de yer verilmiştir.

 

Av İçin Pantolon

 

Avcı pantolonukullanımında eşofmanı andıran rahat bir kullanım amaçlanır. Daha sağlam kumaşlardan üretilir. Su ve hava geçirmeyen modelleri vardır. Büyük cepleri bulunur. Av için pantolonkullanımında kamuflaj deseni ortamla bütünlük sağlayacağından büyük kolaylık sağlar.

 

Av Yeleği

 

Av yeleği kolsuz, önü kapanabilen daha çok yaz avlanmalarında kullanılan bir giysidir. Av yeleği fişeklik olarak da kullanıma uygundur. Fişek koyulan özel alanın yanında büyük ceplere sahiptir. Klasik yeleklerde kamuflaj özelliğine yer verilen ürünler mevcuttur. Ürünün kumaş türü hava koşullarına göre tercih edilebilecek seçeneklere sahiptir.

 

Av Şapkası

 

Soğuk koşullarda kullanılacak av şapkası polar kumaştan üretilip, kulaklara kadar inen uzantılara sahiptir. Bağlanabilen modelleri rüzgarlı alanlarda şapkanın uçmasının önler. Renkler, avlanma alanlarının renklerinden uyarlanmış olup kamuflaj desenleri şapkalar için de geçerlidir. Sıcak koşullarında kullanılacak av şapkasımodeller güneşi engelleyecek eklentiye sahip klasik şapkalardır.

 

Kar Maskesi

 

Karlı havalarda avlanan avcıların sadece göz kısmının açıkta kalacağı şekilde yüzü soğuktan koruyan bir giysidir kar maskesi. Boyna kadar uzanır. Özel polar kumaştan üretilen kar maskesizorlu koşullarda daha konforlu avlanma sağlar.

 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.