Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Av Kıyafetleri Neden Önemlidir?

26-03-2018 17:54
Av Kıyafetleri Neden Önemlidir?

Avlanmak, oldukça eski zamanlardan hatta çağlardan beri insanın doğası gereği sahip olduğu bir iç güdü olarak karşımıza çıkar. Günümüzde ise bu iç güdünün karşılığı avcılık, tutku haline gelmiştir. Bu sebeple de avlanmak ve avcılık büyük bir sektör olarak ortaya çıkmıştır. Hem Türkiye’de, hem de dünya çapında yaygın olarak avcılık yapılır. Avcılık yaparken en mühim faktör ise; avcılık malzemeleri ve av kıyafetleri olarak karşımıza çıkar. Av kıyafetleri; outdoor giyim ya da doğa kıyafetleri olarak da anılır.

Avcılık Nasıl Yapılır?

Avcılık birçok çeşidi olan bir hobidir. Kamp kurarak da yapılabilir, balığa çıkarak da yapılabilir. Ancak temel ihtiyaçlar av türü ne olursa olsun, benzerdir. Avcılık için yapılması gereken öncelikli şey, temel ihtiyaçların karşılanmasıdır. Daha sonra ise uygun av kıyafetleri ile gizlenme ve iz sürme işlemlerinin tamamlanmasıdır. Gizlenme ya da diğer bir ismi ile kamufle olmak, av kıyafetleri için önem teşkil eder. Bu aşamada soğuktan ya da sıcaktan genel olarak iklim şartlarından korunmak gerekir. O sebeple avcılıkta montlar önemli bir yer taşır.

Av Kıyafetleri Nasıl Olmalı?

Avlanırken en önemli husulardan biri outdoor giyim olarak karşımıza çıkar. Avlanma aşamasında kamuflaj, gizlenme, rahat hareket edebilme ve konfor oldukça önemlidir. İklim şartları, avcının avlanmasına engel olabilir. Bu sebeple de uygun montlar ve doğa kıyafetleri tercihi yapılmalıdır. Soğuktan olabildiğince koruyan, gizliliği ve kamufle olmayı sağlayan, çevre ile ayırt edilemeyecek renklere sahip bir outdoor giyim tercih edilmeli. Örnek olarak av, ormanlık bir bölgede yeşil ve kahverenginin ağırlıklı olduğu bir alanda yapılıyorsa; yeşil ve kahverengi ağırlıklı bir av yeleği giyilmeli. Çorak ve kuru alanlarda yapılıyorsa, uygun kahverengi tonuna sahip doğa kıyafetleri tercih edilmeli.

Balık Avcılığı Nasıl Yapılır?

Balıklar kıyıdan avlanılıyorsa bilmeniz gereken, mevsimden mevsime balık cinsinin değişeceğidir. Kıyı avı balıkcılığı dışarıdan oldukça kolay görünen ancak esasında pek zahmetli olan bir iştir. Olta ile yapılan balık avında bazen saatlerce balık için beklemek gerekir. Balık mevsime ve suyun durumuna göre artış ve azalış da gösterebilen balıkları avlamak için sabır ve uygun av kıyafetleri gerekir. Özellikle de eğer zıpkınla ya da ağ yardımıyla balık avlayacaksanız, balık avı giyimi ve balık yemi büyük daha da önemli bir hale gelir.

Balık Avcılığında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Balık avcılığı sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli husus; eğer yeni bir bölgeye gidiliyorsa, çevre hakkında gitmeden araştırma yapmak ve bilgi toplamaktır. Bu sayede hem zaman kazanılır, hem de balık avına giderken hem av kıyafetleri, hem de gerekli malzeme doğru seçilebilir. Elde edilen ön bilgiler, hangi mevsimde hangi balığın bol olduğu ve balık cinsleri hakkında bilgi edinilmesini sağlar. O dönemdeki mevcut balık cinsi için uygun avlanma malzemelerini getirmeye, giysileri giymeye yardımcı olur.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.