Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Av Malzemeleri Nasıl Seçilir?

13-01-2019 19:39
Av Malzemeleri Nasıl Seçilir?

Av malzemeleri günümüzde oldukça yaygın şekilde yapılan birçok çeşit av çeşidine yaygın olarak kullanılan ve popüler olan ekipmanlardır. Günümüzde avcılıklar; kara ve balık avı olarak temel olarak ikiye ayrılmıştır. Bu aşamada kara avına meraklı olan kişiler için de tercih edilen av malzemeleri balık avında olduğu gibi oldukça önemlidir. Bu gibi sebepler dolayısıyla da her iklim koşuluna uygun olacak mukavemet gösteren ve ana ev malzemeleri kullanım ve koruma kolaylığı sağlayan tüfek kılıfları tercih edilmelidir. Avın kaliteli ve verimli geçmesi oldukça önemli bir nokta olup kullanılan av gereçleri bu noktada avın başarısını belirlemektedir. Örnek vermek gerekirse yağmurlu bir havada tüfeğin içine su kaçmaması için kapalı bir alan bulana dek tüfeklerin muhafazasını sağlamak için kılıf kullanmak gerekmektedir. Bundan dolayı da her tüfek için biçim ve ağırlığına uygun olacak şekilde kılıflar üretmek ve satışa sunmak önem teşkil eder. Dürbünlü olan tüfekler için ise özel olarak üretilmiş av gereçleri kullanılmalıdır.

Av Malzeme Çeşitleri

Av malzeme çeşitleri oldukça zengindir. Balık avı için ya da karadan yapılan avlar için özel ve farklı ekipmanlar gerekli olmaktadır. Av tüfekleri için de iki farklı seçenek söz konusudur. En yaygın şekilde kullanılan ve rağbet gören ürünler arasında bulunan av tüfekleri için de birçok aksesuar mevcut. Otomatik tüfekler de av malzeme çeşitleri için başta olan ve uzak atış menziline sahip olması ve tutukluluk yapma ihtimali sıfıra yakın olan bu otomatik kullanımlı tüfekler pratik ve hızlı olmak gereken av koşullarında kullanıcılarına tam bir randıman sağlan araçlardır. Daha çok yakın av tekniklerinde hedefi ıskalama ihtimali güçlü olan ve dinamik kullanımıyla birçok alıcısı bulunan süperpoze tüfekler de ikinci seçenek arasında yer alıyor.

Ayrı bir avlanma sahası olan balık avında kullanılan aksesuarlar ve takımlar ise kara avına göre çok daha fazla çeşitlilik arz etmektedir. İlgililerin av malzeme fiyatları diye internetten arattıktan sonra karşılarına çıkan bu ürünlerin başında alarm ve ziller, olta takımları, balım yemi çeşitleri ve misina ve bot türleri yer alıyor.

Av Malzemeleri Fiyatları Nedir?

Günümüz avcılık pazarında av malzeme fiyatları konusunda farkları yaratan en temel unsur ürününü kalitesi ve büyüklüğüdür. Av tutkunu olanların ürün seçerken fiyat ve kalite farklarını göz önünde bulundurması gereklidir. Av malzemeleri fiyatları tercih edilen malzemelerin çeşidine, kalitesine ve özelliklerine göre belirlenmektedir. Bu sebeple de standart bir av malzemeleri fiyatları söz konusu değildir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.