Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Balık Avı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

19-09-2017 10:46

En sevilen spor ve hobilerden biridir balık tutmak. Her mevsim gerekli araş ve gereçler ile yapabileceğiniz balık tutma sporu herkes yaştan kişiye hitap ediyor. Doğru malzemeler ve bilgi ile yola çıkan balıkçılar bu spordan büyük keyif alabilir. Balık tutmaya giderken olmazsa olmaz bazı malzemeler var. Bunları mutlaka yanınızda bulundurmalısınız.

En Doğru Olta

Balık tutmak isteyenler için olmaz olmaz olan malzeme oltada yüzlerce farklı çeşit var. Burada yapmanız gereken hangi balığı hangi şartlarda tutmaya karar vereceğiniz. Sadece keyif için balık tutmak isteyenlere el oltaları mevcut. Bunun yanında amatör kamış adı verilen oltalarda çok başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

Olta Yedek Parçaları

Balık tutmaya giderken olta ile beraber bazı şeylerin yedeğini mutlaka götürmelisiniz. Yoksa balık tutma keyfiniz yarıda kalabilir. Misina, kurşun, olta iğnesi yanınızda mutlaka yedek olarak götürmeniz gerek malzemeler arasında. Kopan misina, iğne yerine yenisini hemen orada değiştirebilmelisiniz.

Çakı Olta Makası

Balıkçıların olmazsa olmaz iki malzemesi hem pratik olması hem balık tutma işini kolaylaştırması açısından bu iki malzemedir. İyi keskin bir çakı mutlaka yanınızda olamalı. Güvenliği olan bir model seçmelisiniz. Buna ek olarak pratik ve hızlı olması açsından olta makası balıkçılar için olmazda olmaz malzemeler arasında. İkisini de almadan balık tutmaya gitmemelisiniz.

Olta Çantası

Balıkçıların çok iyi bildiği bir ayrıntı bir balık tutma çantası hazırlama. Misina, iğneler, kurşun hepsi birbirine çok kolay karışabilir malzemeler. Özellikle uzun süreli balık tutmaya gideceksiniz bunların hepsinde birden fazla yanınıza almalısınız. Makasınızı çakınızı da yanınıza alabileceğiniz bir balık çantası sizin işinizi çok kolaylaştıracaktır. Hepsini düzenli şekilde koyabileceğiniz, ne zaman isterseniz eliniz altınızda olması gereken bir çanta edinin buna ek olarak tuttuklarınızı koyabileceğiniz korunaklı kutuda mutlaka olmalı.

 

 
Balık avına gitmeden önce temin etmek istediğiniz balık av malzemeleri için tıklayınız.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.