Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Balık Avında Çelik Telin Faydaları Nelerdir?

23-10-2018 21:52
Balık Avında Çelik Telin Faydaları Nelerdir?

Balık avı günümüzde en sevilen ve en yaygın olarak yapılan hobilerin başında gelir. Balık avı birçok yönü ile doğayla bütünleşmektir. Genel itibari ile birçok yazısız kuralı olan balık avında; tüm balık avcıları birbiri ile verimli balık tutma alanlarını, balık tutma ipuçlarını paylaşır. Doğaya bütünü ile saygı ile yapılan balık avında, yavru balıklar kesinlikle tutulmamalıdır.

Amatör olarak yapılan balıkçılık oldukça eğlendirici, dinlendirici ve doğayla bütünleşmenin, doğal yaşamı yakından görmenin en güzel yollarından biri. Günümüzde çalışma stresi, kentleşmenin artması, doğanın insandan uzaklaştırılması gibi birçok sebep balık avına olan tutkunun artmasını sağlamıştır. Özellikle de balık avı büyük bir odaklanma ve dikkat etmesi sebebiyle oldukça rahatlatıcı bir özelliği vardır. Özellikle de kıyı balıkçılığı yapan amatör balıkçılar hem spor yapmış hem de temiz hava ile sağlıklı bir gün geçirmiş olur. Amatör balıkçılık, özellikle malzemelerin kolay bulunabilmesi ve pahalı olmaması sayesinde ekonomik anlamda da oldukça ulaşılabilir olmuştur. Amatör balıkçılık sırasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsurların başında; yavru balıkların avlanmaması gerektiği gelir. Yenmeyecek kadar küçük olan ya da sofra için uygun olmayan balıklar, zarar görmeden oltadan çıkarılmalı ve suya geri bırakılmalıdır. Bu sayede gelecek nesiller için de balık avı gerçekleştirilebilecek bir etkinlik olur.

Balık Çelik Teli

Balık avı günümüzde en sevilen ve en huzur veren aktivitelerden biri. Özellikle de balık avı herkesin kendine has yöntemlerle yaptığı bir hobi olduğu için herkes için avladığı balık cinsine göre en uygun balık av yöntemi farklıdır. Günümüzde balık avı yapılırken kullanılan malzemeler balığın avlandığı suyun özelliklerine (sığ, derin, dalgalı, sakin, kayalık, göl, deniz, nehir vs), balık cinsine, hava ve mevsim koşullarına göre değişmektedir. Genel olarak lüfer avlayacaksanız bu aşamada balık çelik teli kullanımı uygundur. Balık çelik teli klasik tellerden farklı olarak; korozyon ve su altında minimum görüntüye uygun olacak biçimde üretilmektedir. Bu özelliğinin yanı sıra çelik tel olta tüm avcı balıklar için uygun bir malzemedir. Örnek olarak baraküda avı planlıyorsanız; çelik olta tel ile yemin bölümüne takviye yapabilirsiniz. Turna avı yapmayı düşünüyorsanız; çelik tel olta ile turnanın misinayı kesme riski azalacaktır.

Amatör balıkçılıkta birçok malzeme kullanılmaktadır. Bu malzemelerin başında ise çelik tel olta gelmektedir. Olta takımları dışında en sevilen ve en pratik balık avı malzemesi balık çelik teli olmaktadır. Dişli balıkların avında balık bedeni kesip kaçmasın diye çelik bedenler kullanılır. Çeşitli tiplerde piyasada kolaylıkla bu balık çelik teli bulunabilmektedir. Kimileri naylon kaplı, kimileri çıplak çelik ip olabilir. Kısaca çok farklı tipleri vardır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.