Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Balık Avında Olta Kamışlarının Seçimi Nasıl Olmalıdır?

04-05-2018 23:56
Balık Avında Olta Kamışlarının Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Hem spor olarak kabul edilen, hem de hobi olarak uzun yıllardır insanların tercih ettiği, balık avcılığı; en sevilen aktivitelerden biri. Ancak her sporda ya da hobide olduğu gibi, balık avcılığında da çeşitli araç ve gereçlere ihtiyaç duyulur. Balık avında ise en önemli malzemelerin başında; olta ve kamış çeşitleri gelmektedir. Genel kullanım, alabalık, bot, çıkrık, fly, göl, jigging, levrek, lrf, parçalı, sazan, spin (at çek), surf (uzak atış) teleskopik, turna gibi olta kamışları bulunmaktadır. Balık avında da olta kamışlarının seçimi oldukça önemli. Doğru olta kamışı tercihi, balık avının başarılı şekilde yapılmasını sağlayacaktır. Yanlış olta seçimi, balığın avlanmamasına neden olur. Her kamış, her balığı avlamayacağı için öncelikli olarak avlayacağınız balık türüne ve av bölgesine dikkat etmeniz gerekir.

Günümüzde kamış çeşitleri üretimi yapan birçok firma var. Bu firmalar arasında kullanım alanına ve amaca uygun olarak üretilmiş olan birçok kamış çeşitleri üretimi yapılmaktadır. Kamış fiyatları da markalara ve kamışın kalitesine göre değişmektedir.

Kamış Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde en çok tercih edilen kamış çeşitleri; teleskopik kamış ve parçalı geçmeli kamıştır. Bu kamış modellerinin en önemli özellikleri ise iç içe geçebilmeleridir. İç içe geçme özellikleri sayesinde daha kullanışlı olan bu kamışlar, daha rahat da taşınabilmektedir. Avlanacağınız bölgeye ve avın türüne göre de kamış çeşidini seçebilirsiniz. 1 metreden 10 metreye kadar uzayabilen kamış çeşitleri mevcut. Bu aşamada avlanacağınız bölgedeki balıkların boyutlarını az çok bilmeniz oldukça büyük avantaj sağlayacaktır. Büyük balıkları avlamak için olta seçiyorsanız, kamış atarına dikkat etmeniz gerekir. Kamış atarı; kamışın kaldırabileceği ağırlık miktarını ifade eder.

Olta kamışları için tercih yaparken diğer dikkat edilmesi gereken noktalar ise; çelik sargılı olmasına, atarının ne kadar olduğuna, kamış üzerinde yer alan ve arasından olta ipinin geçeceği halkaların bağlantısına ve üretim şeklidir. Bu faktörlerin dışında ise kamış fiyatları da dikkat edilmesi gereken başka bir unsur olarak karşımıza çıkar. Küçük balıklar için büyük ürünler tercih etmemeniz gerekir.

Kamış Fiyatları Nedir?

Kamış fiyatları kamış çeşitlerine göre değişir. Balık avcılığı için kullanılan olta çeşitleri; kamış, olta makinası, misina, iğne, kurşun, şamandıra gibi malzemeler aslında bir bütündür. Olta seti şeklinde ya da tek tek bu ürünleri alabilirsiniz. Bu durumda da kamış fiyatları değişkenlik gösterecektir. Hangi balık türünü avlayacağınıza göre özel olarak üretilmiş olta çeşitlerine göz atabilirsiniz. Büyük balıklar için daha büyük iğne ucu gerekirken, daha kalın misinaya, iğne ile orantılı kurşuna ve kaliteli bir kamış satın almanız gerekebilir. Tercih edeceğiniz malzemelerin kalitesine göre de kamış fiyatları değişkenlik gösterir. Oldukça geniş çeşitliğe sahip olması sayesinde de her bütçe için en uygun kamışı tercih etmek mümkün.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.