Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Balık tutmak için gerekli olan malzemeler

26-03-2018 18:18
Balık tutmak için gerekli olan malzemeler

Balık avı, günümüzde en sevilen ve en keyifle yapılan hobilerden bir tanesi olarak karşımıza çıkan. Zihni dinlendirmesi ve manevi olarak güçlendirmesi, titizlikle yapılması gibi birçok sebepten dolayı balık avı günümüzde bir tutku haline gelmiştir.Balık avına başlayacak olan kişilerin bilmesi gereken tüm bu özelliklerin dışında, balık malzemeleri konusunun balık avı için çok önemli olduğudur.

Olta Çeşitleri

Olta çeşitleri, isterseniz açık denizde, isterseniz de dere kenarında balık avı yaparken ihtiyaç duyduğunuz en önemli balık malzemeleri arasında gelir.Olta; makara ve kamıştan oluşur. Bunlar oltanın ana malzemeleridir. Balık cinsi ve balığın avlandığı bölge, olta çeşitleri arasından hangisini seçmeniz gerektiğini belirtir. Örnek olarak gölde balık avı yapacaksınız, avlayacağınız balık cinsine göre olta çeşitleri için araştırma yapmalısınız. Örnek olarak turna gibi oldukça büyük ve vahşi bir balığı, küçük balıkları avladığınız olta ile yakalamayazsınız. Bu sebeple de daha farklı bir oltaya ihtiyaç duyarsınız. Göl dipleri daha karanlık olduğu için de göllerde şamandıralı takımlar tercih etmeniz, balık avı için şansını arttırır. Diğer bir örnek ise kıyıdan at-çek yöntemi ile balık avlayacaksanız, sörf kamış kullanmanız gerekir. Sörf kamışlar hem oldukça ileri gitme özelliğine sahiptir, hem de sahte balık yemleri sörf kamışlarda daha iyi bir aksiyona sahiptir.

Kamış Çeşitleri

Balık avına çıktığınızda, esas olarak zor kısım, büyük balığı yakaladıktan sonra başlar. Balık yakalamak, nispeten daha basittir. Oltayı suya atarsınız, sabırla beklersiniz ve balık eninde sonunda o yemi yutar. Ancak oltaya büyük balık geldiyse, misinayı kopartmadan çekmek esas zorluktur. Hem balığı yormanız için, hem de misinanın kopmaması için oldukça iyi bir olta kamışı gerekir. Bu aşamada deneyimle beraber kaliteli bir olta kamışının birleşimi gerekir. Olta kamışı bu aşamada esnek ve dayanıklı olmalıdır. Liman gibi yerlerde avlanan balıklar için oltada esneklik aranmaz. Liman gibi bölgelerde daha ufak balıklar vardır. Bundan dolayı da daha farklı kamış çeşitleri gerekir. Bu sebeple de avlanan balık, avlanılacak yer çok önemlidir. Balık avcılığında bu yüzden ön bilgilenme, araştırma, avlanılacak su, avlanacak balık gibi faktörler öncelikle belirlenmeli, daha sonra buna uygun olarak balık malzemeleri temin edilmelidir.

At-Çek Kamışları

At –Çek balıkçılığı, balıkçılıkta oldukça efor sarf etmek gereken bir spordur. At-çek balıkçılığında, sörf kamışı olarak ifade edilen esnek ve uzun kamışlar tercih edilir. Ancak eğer kısa mesafeden, gece, kalamalar gibi balıklar avlaycaksınız, kısa ve esnek olan at çek kamışları kullanmanız daha doğru olacaktır. Kalamalar gibi balıkların avlanması için sahte balık yemi ile devamlı olarak atış yapılması, uzun at-çek kamışlarla oldukça zor olacaktır. Bu sebeple de amaca uygun bir kamış tercih etmek daha mantıklı olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.