Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Baredda Kurusıkı Tabanca Atış

17-01-2018 22:25

Özel günlerde silah sıkma alışkanlığı olan kişilerin genelde seçmiş olduğu tabanca türü olan Baredda kurusıkı tabanca, ateşli silah olarak görülmese de aslında bu kategori içerisinde yer almaktadır. Zararsız bir ürün gibi görünse de dikkatli kullanılmadığı sürece eğlenceyi olumsuz bir ortama çevirebilir.

Kurusıkı tabancalarda yer alan mermi de kovan ve barut hakkı bulunmaktadır. Gerçek silah mermisiyle farkı gerçek silahta ateşleme yapan mekanizmanın kurusıkı da ses çıkarmasını sağlamaktır. İki silahta yer alan iğne ateşlemesinin yapılması için kullanılan boşluk bu farkın oluşmasına sebep olmaktadır. Baskıyla barut ateşlendiğinde iğne tam oturur o anda gerçek mermiden çekirdek atılır ve kurusıkıdan ses çıkması sağlanır.

Gerçek Silah Mermisiyle Kurusıkı Tabanca Mermisi Farkları

Gerçek silahta barut hakkı, çekirdek mermisi, merminin barut oranı farkı bulunabilir. Gerçek silahın namlusunun çok ateş yapabilmesi için birden fazla ve farklı malzeme kullanımı yapılır aynı zamanda namlusu da açıktır. Bu silah türü kurusıkı mermisi ve işaret mermisi de atabilir.

Kurusıkı tabancalarda namlu kapalı, çok atış için uygun olmayan bir namlu türü ve gerçek mermi atışına imkan vermez. Aynı zamanda patlama için ucunda plastik bulunur ve çekirdek bulunmaz. Barut hakları sabittir. Baredda kurusıkı tabancalarda namlu uzunluğu 100 mm olabilir.

İki Farklı Silahta Emniyet Farkı Baredda Kurusıkı

Kurusıkı silahlarda birçok emniyet türleri bulunabilmektedir. Kabza emniyeti, tetik emniyeti bulunur. Gerçek mermi atışına kesinlikle izin vermez. Ancak gerçek silahlarda kabza ve tetik emniyetinin yanında özel emniyet çeşitleri de yer alabilmektedir.

Baredda kurusıkı silah türlerinde tetik ve horoz emniyeti bulunmaktadır. Kişiler tarafından kullanışlı görülebilir.

Kurusıkı Ve Gerçek Silahlar Arasında Benzer Yönler

Kurusıkı tabancaların seçilme sebebi eğlence olsa da gerçek tabancalarla benzerlikleri bulunmaktadır. Görüntü açısından iki tabanca türü benzemektedir. Kişi eğer mesleki açıdan kendisini korumak, karşısındaki kişiyi korkutmak istiyorsa kullanabilir.

İki türünde emniyeti bulunmaktadır. Malzemeleri de benzerdir ancak namluları birbirinden farklı tasarlanır. Attıkları mermilerde farklılık gösteriyor. Baredda tabaca çeşitlerinde alım yapmak isteyen kişilerin mutlaka on sekiz yaşını doldurmuş olması da gerekmektedir.

Baredda Kurusıkı Tabanca Tercihi

Baredda kurusıkı tabancalar pek çok sebeple kişiler tarafından tercih edilmektedir. Sabıka kaydı adliye veya e-devlet üzerinden alınarak silahı alınacak yere ulaştırılmalıdır.

On sekiz yaşından büyük olmak bir zorunluluktur. Bunun dışında siyah, saten, haki, çöl renkleriyle silah tercih edilebilir. Genelde boş şarjör de ağırlığı 670 gramdır. Kalibresi 9 mm, şarjör kapasitesi 15+1 olmaktadır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.