Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Blowbackli Havalı Tabancaların Diğerlerinden Farkı Nedir?

19-03-2020 20:47
Blowbackli Havalı Tabancaların Diğerlerinden Farkı Nedir?

Blowbackli havalı tabancalar ile klasik havalı tabancalar bazı yönlerden birbirinden farklılaşır. Bu noktada kullanıcılar hangi havalı tabancayı seçeceğini belirlemek açısından detaylı ve uzun araştırmalar gerçekleştirir. Silah ve atıcılık konusundaki uzman seviyesi bilgilerimiz ile sizlere havalı tabancalar ve hangi havalı tabancaların seçilmesi gerektiği ile ilgili bütün bilgileri bu yazımızda sunacağız.
Blowbackli havalı tabanca ile klasik havalı tabanca arasındaki ayrımı ortaya koymadan evvel havalı silahları her yönü ile bilmek oldukça önemlidir. Zira havalı silahın çalışma prensibini ve nasıl performansa sahip olduğunu bilmeden bu silahı başka bir silahla karşılaştırmak zaman kaybından başka bir şey olmayacaktır. Bu nedenle gelin önce havalı tabanca ile ilgili bütün detaylara bir göz atalım!


Havalı Silah Nedir?

Avcı ve toplayıcı kültürden günümüz modern insanına dönüşen âdemoğlu süreç içerisinde büyük gelişmelerle karşı karşıya kalmıştır. Geçmişte ok, mızrak ve diğer konvansiyonel avcılık ekipmanlarını kullanan insan şimdi tamamen teknolojik yöntemlerle üretilen ve sadece bir parmak itmesi ile karşıdaki avı yerle bir eden ekipmanlar kullanır. İşte bu ekipmanlardan biri hatta birincisi havalı silah modelleridir.
Havalı silahlar adından yola çıkarak açıklamak gerekirse havalı tabanca içerisindeki hava tüpünün sağladığı itiş gücü sayesinde mermiyi namludan fırlatan silah çeşididir. Bu silahları ateşli silahlardan ayıran en önemli noktalardan biri olan bu prensip bütün havalı silahlarda benzeşir. Havalı silahın sahip olduğu tüpün kapasitesi ve tüp içerisindeki basınç seviyesi mermi çıkış hızını etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi olarak görülür. Bu anlamda havalı tabanca satın almak istediğinizde hava tüpü ile ilgili detaylı incelemeler yapmayı asla ihmal etmemelisiniz.
Havalı silahların en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi gerçek silahlar gibi bir ruhsat gerektirmiyor olmasıdır. Bu tabancaları satın almak istediğinizde reşit olmanız ve akli dengenizin yerinde olması yeterli koşullardır. Bu koşullara sahip herkes gibi siz de dilediğinizde parasını ödeyerek havalı silah satın alabilirsiniz. Peki, havalı silah satın alırken karşılaşacağınız model ve türler hangileridir?


hatsan havalı tüfekler

Havalı Tabanca Çeşitleri

Dünyada ve ülkemizde farklı üreticiler tarafından üretilerek kullanıcıların beğenisine sunulan havalı tabanca modellerinden dilediğinizi seçip kullanabilirken farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Her havalı tabanca üreticisinin kendi kullanıcı profiline uygun bir şekilde tasarladığı havalı tabancalarda son dönemlerin ön plana çıkan çeşitlerinden bir tanesi blowbackli havalı tabancalardır. 
Kullanıcılar hem yeni bir tür olması hem de daha kullanışlı olduğuna inanması nedeniyle blowbackli havalı tabancaları daha çok tercih eder. Ancak deneyimli tabanca kullanıcılarının da bu silahları daha çok beğendiği bir gerçektir. Bu durumun ortaya çıkma nedenlerini anlamak için gelin hep birlikte blowback nedir ve blowback havalı tabanca neden daha çok tercih edilir inceleyelim!


Blowback Nedir?

Blowback; Türkçe karşılığı geri tepme olan bir atıcılık kavramıdır. Mermi veya topun silahın namlu kısmında patlaması sonrasında mermi ve ortaya çıkan gazın ileriye doğru olan hareketini fiziksel bir kanun gereği geri teperek dengeleyen bir sistemdir. Newton kanununa göre momentum olarak ifade edilen blowback küçük çaplı silahlarda daha azken büyük silahlarda çok daha etkilidir. Bunun yanı sıra büyük silahlarda tepme çeşitli ekipmanlarla yere aktarılırken küçük silahlarda tepme silahı kullanan kişinin ayakları ile yere aktarılır. 
Bu açıklamalardan hareketle blowbackli havalı tabancaların da tıpkı ateşli silahlardakine benzer şekilde geri tepmeye sahip olduğunu vurgulayabiliriz. Peki, bu havalı tabanca çeşidinin bu şekilde üretilmesinin altında yatan temel mantık nedir? Gelin hep beraber bu soruya cevap bulalım!


havalı tabanca modelleri

Blowbackli Havalı Tabanca Modelleri

Blowbackli havalı tabancalar ülkemizde geri tepmeli havalı tabancalar olarak da ifade edilir. Havalı tabancaların genel çalışma prensibi ateşli silahlardan farklı olduğundan klasik havalı tabancalarda geri tepme yoktur. Yani atış yaptığınızda silah size bir tepki uygulamaz. Ancak geri tepmeli silahlarda durum böyle değildir. Atış sırasında sanki elinizde bir ateşli silah varmışçasına geri tepme ortaya çıkar. Bu durum tamamen bilinçli bir şekilde tasarlanmıştır.
Havalı tabanca kullanımının daha gerçekçi bir hale gelmesi adına silah üreticilerinin getirdiği bu yenilik gerçekten de ciddi rağbet görmüştür. Öyle ki son dönemlerde satışı gerçekleştirilen havalı silahlar arasında blowbackli havalı silahların çok iyi bir grafik çizdiği ifade edilebilir. Gerçekçi olması ile ön plana çıkan bu silahların fiyatları da kullanıcıları tatmin edecek düzeylerdedir. Gelin hep birlikte blowbackli havalı tabanca fiyatları nasıl bir inceleyelim!


Blowbackli Havalı Tabanca Fiyatları

Blowbackli havalı tabanca satın almak istediğinizde ilginizi ilk cezp edecek konulardan bir tanesi hiç şüphesiz fiyatlardır. Çünkü bütçenizin üzerine çıkarak bir silah satın almak istem

eyeceğiniz gibi ihtiyacınızı karşılayabilecek bir silah için daha fazla para ödemeye hiç gerek yoktur. Bu anlamda en ucuz blowbackli havalı tabanca fiyatları bakıldığında karşımıza Umarex çıkar. Görüntüsü ve kavrama özellikleri ile yaklaşık 700 TL ödemeniz gereken bu model blowbackli havalı tabancalar arasında en çok tercih edilenlerden bir tanesidir.
Blowback konusunda beklentilerim yüksek bu nedenle en iyisine sahip olmalıyım dediğinizde tercihiniz elbette Glock olacaktır. Gerçek bir Glock taşıyormuş hissi yaşamanıza imkân sağlayan bu silah; geri tepme performansı ile gerçekten ödediğiniz paranın karşılığını alabileceğiniz bir modeldir. Yaklaşık 2.250 TL ödeyerek sahip olabileceğiniz Glock simsiyah kasası ile gören herkesi kendine hayran bırakır.
Siz de blowbackli silah modelleri arasından bir tercih yapmak isterseniz kampseti.com’da bulunan modelleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Ürün çeşitliliği ve uygun ödeme koşulları sayesinde satın alacağınız silahınız hızlı kargo ile sizlere ulaştırılacaktır. Böylelikle çok beklemeden blowbackli havalı tabancayı atışlarda kullanabileceksiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.