Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Çadır alırken neye dikkat edilmelidir?

12-10-2019 10:32
Çadır alırken neye dikkat edilmelidir?

Çadır kamp keyfini doğrudan etkileyen, en önemli kamp ekipmanıdır. Kalite bakımından yetersiz bir çadır kullandığınızda, çadırı kurma ve çadırı toplama zamanının uzamasının yanı sıra çadırda konaklama sırasında çadıra haşere girmesine, çadırın yırtılması söz konusu olabilir. Çadır alırken dikkat edilmesi gereken detaylar, kaliteli bir çadır satın almak ve aynı çadırı uzun süreli kullanmak için önemlidir. Bunun yanı sıra çadır seçerken çadırın üretildiği malzeme hakkında da bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Öncelikli olarak çadır satın alırken, hangi mevsimde kamp yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Ekstrem havalarda kamp yapmayacaksanız, aşırı sıcak ya da aşırı soğuk havalarda çadırda konaklamayı tercih etmeyecekseniz, üç mevsim ya da dört mevsim çadır seçebilirsiniz. Bu çadırlar, ilkbahar, sonbahar ya da yaz mevsimlerinde konforlu şekilde konaklamanızı sağlar. Fakat yalnızca kış için tasarlanmış çadırları, yaz mevsiminde kullanılmak için uygun değildir. Fakat üç mevsim çadırlar da aşırı soğuk havalarda kullanılmak için uygun değildir. Bundan dolayı da bu detaylara dikkat etmek ve doğru mevsim için uygun çadırı almak gerekmektedir.


Kamp


Kamp yaparken, çadırı kamp özelliklerine göre seçmeniz gerekmektedir. Yaz mevsiminde kumsalda kamp yapacaksınız, su geçirmeyen ve hava alan bir çadır seçmeniz en doğrusu olacaktır. Ancak ormanlık alanda kamp kuracaksanız, fermuar yerlerinin sağlam olmasına ve çadıra böcek gibi haşerelerin girmemesine önem göstermek gerekmektedir. Bunun dışında çadırda kaç kişi kalacağına da karar vermeniz gerekmektedir. 2 ya da 4 kişilik çadırlar satın alırken, yanınızda taşıyacağınız eşyaları da hesaba almanız gerekmektedir. Eğer 3 kişiyseniz ve 3 kişilik eşyanız varsa 4 kişilik çadır almanız en doğrusu olacaktır. Bunun dışında çadırın kamp kuracağınız alan ile uyumlu renklere sahip olması da gerekmektedir. Çadırın üretim malzemelerine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Kaliteli kumaşlar, çadırın dayanıklı olmasını sağlamaktadır. Çadırın kumaşı taş ya da çakıllarla yırtmasını engellemektedir. Bunun yanı sıra yaz mevsiminde kamp kuruyor olsanız bile rüzgar ya da kötü hava koşullarına karşı kumaşın koruyucu özellikte olması gerekmektedir. Sıcak havalarda kamp yaparken çadırın hava akışını sağlayabilmesi ve güneş vururken konforlu bir konaklama sağlaması gerekmektedir.


Çadır Fiyatları


Çadır fiyatları çadırın markasına ve kumaşına göre değişmektedir. Çadırın kaç kişilik olduğuna, mevsimine ve kalitesine göre çadır fiyatları farklılık göstermektedir. Fiyat aralıklarının geniş olması sebebiyle her bütçeye uygun bir çadır bulunmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.