Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Çıkrık Olta Makine Nasıl Kullanılır?

15-10-2018 22:31
Çıkrık Olta Makine Nasıl Kullanılır?

Olta makinesi balık avcılığını severek yapan ister amatör ister profesyonel herkes için en önemli balıkçılık malzemesi olarak karşımıza çıkar. Olta makine modelleri uzun süren balık avlarında, sabır ve titizlikle geçen saatlerin keyfini daha da arttıran özelliklere sahip olabilir. Bunun için doğru ve kaliteli olta makinesi tercih etmek gerekmektedir. Özellikle de en uygun ve kaliteli olta makinesi tercihi, eksiksiz bir balık avı keyfi için en önemli unsurların başında gelmektedir. Bundan dolayı da olta makine çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak ve amaca en uygun oltayı almak en önemli detayların başında geliyor.

Standart olta makine modellerine kıyasla daha fazla ip sarma kapasitesine sahip olan, güçlü, daha zor işleri yapabileceği kapalı sistemli makineler çıkrık olta makine çeşitleri olarak ifade edilir. Çıkrık olta makine çeşitleri modelleri genel olarak misina kılavuzlu ve kılavuzsuz, koldan ayarlı sistemlerdir. Teknede de kullanılan çıkrık olta makine çeşitleri tekne seyir durumdayken sahte yem veya çapariden oluşan takım kontrollü bir şekilde denize bırakılır. Bu adımdan sonra ise kamış tekneye 90 derece ve suya yakın tutulur. Birden fazla olta atıldığında ise oltanın karışmaması için gerekli bir tutuş şeklidir. Bu şekilde tutarken, çıkrık makine dışa bakacak şekilde konumlanır. Normal makineler kamışın altında yere bakar vaziyetteyken, çıkrık makineler tam tersi yukarı bakar pozisyonda kullanılır.Takım bu aşamada denize bırakılır ve olta makine kamışı tekneye 90 derecede ve suya yakın şekilde konumlandırılır. Çıkrık olta makine çeşitleriaçma-kapama kolu açılır. Açma-kapama kolunu açtıktan sonra ise takımın suda sürtünmesiyle ip misina boşalmaya başlar. Boşalmayı kontrol seviyesinde tutabilmek için ise kamışı tutan elimizin baş parmağını makara üzerine hafifçe bastırıp yavaşlatıcı şekilde tutmak gerekmektedir.

Çıkrık Olta Makine Çeşitleri Nelerdir?

Çıkrık olta makine çeşitleri; oldukça zengindir ve ihtiyaca göre her tasarımda üretilebilir. Bunun yanı sıra makaradan misina boşalırken ne kadar misina saldığımızı bilmek için misina kılavuzunun gidip gelişlerini saymak da oldukça önemlidir. Çıkrık olta makine çeşitleri için dikkat edilmesi gereken unsur bir turda ne kadar misina salındığıdır. Bunun hesabını yapmak için öncelikli olarak eğer çıkrık olta makine çeşitleri bir turda 5 metre misina bırakıyor ise; 10 turda, 50 metre ip misina salınmış olmaktadır. Misina kılavuzu bu açıdan oldukça avantajlıdır. İp misinayı salma işlemi bittikten sonra açma-kapama kolunu kapatılmaktadır. Açma-kapama kolu kapatıldığında hemen kaloma ayarını yapmak gerekmektedir. Kaloma ayarı en kolay yapmanın yolu ise; önce kaloma, takım serbest akışa geçene kadar açmaktadır. Akış başladığında, kademeli olarak yavaş yavaş sıkılır. Serbest akışı durdurduktan sonra, bir iki çıt sıkmak yeterli olacaktır.

Çıkrık Olta Makina Fiyatları Nedir?

Çıkrık olta makine fiyatları tercih edilecek olan olta makine çeşitlerine göre değişmektedir. Çıkrık olta makine fiyatları özelliklerine göre değişse bile genel olarak her bütçe için uygun makineler mevcuttur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.