Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Dağcılık Malzemeleri Nelerdir?

11-04-2018 23:55
Dağcılık Malzemeleri Nelerdir?

Dağcılık, günümüzde birçok tutkunu olan, en sevilen ve adrenalin açısından en tatmin edici sporlardan bir tanesi. Dağcılığın tanımı ise, ormanın bittiği yerde, zirveye ulaşmak... Bu zirveler elbette bulunduğunuz coğrafyaya göre değişecektir. Ancak ortak olan durum; tırmandıkça yer çekimi etkici azalacak ve sporcu yükseğe tırmandıkça zorlanmaya başlar. Zirveye en yaklaşılan anda ise oksijen miktarı gene bu sebeplerle azaldığında baş dönmesi gibi durumlar yaşanabilir. Tırmanma tutkusuna sahip sporcular için yaz ya da kış fark etmez. Dağcılığı tutku ile en zor iklim şartlarında dahi yaparlar.

Dağcılık, belki den güvenliğin ve kaliteli malzemenin en gerekli olduğu spor dallarından bir tanesi... Dağcılık yaparken önce güvenlik, sonra keyif gelir. Bu yüzden de dağcılık malzemeleri için kalite, güven, dayanıklılık, hafiflik çok önemli faktörler. Yalnızca Dağcılık malzemeleri için değil, dağa çıkmadan ve çıktıktan sonra kalınacak çadır ve uyku tulumu da önemli. İklim koşullarına dayanıklı, amaca en uygun çadır, dağcının konforlu bir şekilde konaklamasını ve iklim şartlarından korunmasını sağlayacaktır. Kaliteli ve en uygun uyku tulumu ise dağa çıkmadan önce dağcının güzel bir şekilde dinlenmesi, dinamik olmasını sağlayacak ve dağcılık için enerji verecektir. Aynı şekilde dağa çıktıktan sonra da dinlemek için uyku tulumu, çadır en önemli faktörler arasındadır.

Gerekli Dağcılık Malzemeleri Neler?

Dağcılık malzemeleri,eksiksiz bir şekilde sporcunun yanında olmalıdır. Dağcılık hata kabul etmeyen bir spordur. Bu sebeple de tırmanıştan önce tüm ön hazırlık aşamaları tamamlanmış olmalıdır. Sırt çantası seçimi oldukça akıllıca bir şekilde yapılmalı ve kullanılacak malzemeler düzenli olarak çantaya yerleştirilmelidir. Bu dağcılık malzemeleri ise:

·Çadır

·Uyku tulumu

·Mat

·Sırt çantası

·Fener veya kafa lambası

·Yedek pil

·Yedek ampul

·Mumluk ve mumlar

·Batonlar

·Düdük

·Hedik

·Kazıklar ve plakalar

·Kar küreği

·Bivak torbası

·Termos

·İlk yardım seti

Olarak ifade edilebilir. Her sporcunun kendine göre ve tırmanış yapacağı coğrafyaya göre ihtiyaçları farklı olabilir. Bu aşamada araştırma yapmak ve eksiksiz şekilde, tırmanışın yapılacağı alana en uygun dağcılık malzemeleri getirmek en doğrusu olacaktır. Tırmanış yaparken en önemli unsurlar dağcılık malzemeleri olsa da, yemek yemek ve içmek de sporcu için çok önemli. Taze meyveler ve sebzeler dağcıların yanında taşıması için uygun değildir. Buzdolabı gibi imkanlar olmadığında bu ürünler kolayca bozulabilir. Daha çok konserve besinler, kuru et, hazır çorba gibi ürünler bulundurulmalı. Daha geç bozulan ve daha dayanıklı besinler daha sağlıklı olacaktır. Protein barlar ve su mutlaka bir sporcunun tırmanış sırasında yanında bulundurması gereken besinlerdir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.