Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Doğa yürüyüşü için hangi ayakkabıyı tercih etmeliyim?

21-08-2019 16:43
Doğa yürüyüşü için hangi ayakkabıyı tercih etmeliyim?

Doğa ayakkabısı seçerken hangi doğa aktivitesini yapacağınıza karar vermeniz gerekmektedir. Kamp ya da yürüyüş ayakkabıları bu noktada farklı olmaktadır. Ancak genel olarak doğa yürüyüşü için en iyi ayakkabı; ayağınızın yapısıyla uyumlu, yapacağınız doğa aktivitesine uygun, maliyeti cebize göre olan botlardır. Ayak konforu seçeceğiniz doğa ayakkabısı için en önemli unsurdur. Ayakkabıyı denedikten sonra ayaklarınızı dinlemeniz gerekmektedir. Satın alacağınız bot ya da ayakkabınız ile koşmanız gerekmektedir. Koşarken rahat edebiliyorsanız, ayakkabı ayağınıza büyük ihtimalle uygundur. Bunun yanı sıra ayaklarınızı sıkıyorsa, ayak cildinize rahatsızlık veriyorsa, kesinlikle ayakkabıyı almamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra eğer kış mevsiminde, yük irtifada dağcılık ya da tırmanış etkinliklerini yapacaksınız, bu iş için özel olarak üretilmiş ayakkabıları almanız gerekmektedir. Ancak doğa yürüyüşü yapacaksınız, nefes alabilir ayakkabılar her zaman ilk tercihiniz olmalıdır. Ayakkabı alırken, amacınıza uygun olmasına özen göstermeniz oldukça önemlidir.


Yürüyüş Ayakkabısı


Yürüyüş ayakkabısı seçerken mevsime dikkat etmeniz gerekmektedir. Kış mevsiminde kullanacağınız yürüyüş ayakkabısının ayağınızı kuru ve sıcak tutmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Öte yandan sert tabanlı olması sayesinde kar ya da buzlanmada, dengenizi bozmadan yürümenize destek olacaktır. Şayet günü birlik yürüyüşler için ayakkabı seçiyorsanız, esneyebilen ve rahat edebileceğiniz daha ince kumaşlı ayakkabılar tercih edebilirsiniz. Bilek kesimlerine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Bilek kesimi; bot içerisinde yürüyüş konforunuzu doğruda etkilemektedir. Şayet yürüyüşlerinizi düz arazilerde gerçekleştiriyorsanız, ilkbahar ve yaz aylarında giymek için kısa bilekli botları tercih edebilirsiniz. Ancak dik inişler ya da çıkışlarda botu kullanacaksınız bu aşamada yüksek bilek kesime sahip bir bot seçmeniz gerekebilir.


Kamp Ayakkabısı


Kamp ayakkabısı seçerken mevsim oldukça önemlidir. Kış mevsiminde ayaklarınızın ıslanmaması ve kuru kalması için özel olarak üretilmiş ayakkabılar tercih etmeniz gerekirken, yaz mevsiminde bu ayakkabıları giyemezsiniz. Özellikle kış mevsiminde yüksek bilekli ayakkabılar, çamur ya da su birikintilerinde ayaklarınızın ıslanmasını engelleyecektir. Öte yandan yaz mevsiminde, daha kısa bilekli ayakkabılar tercih etmeniz ve hava akışı sağlayan yapıda özel olarak üretilmiş kamp ayakkabısı modellerine göz atmanız gerekebilir. Bunların ötesinde tercih edeceğiniz ayakkabı modelinin kumaşının kaliteli olmasına ve ergonomik özelliğine de dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun dışında ayakkabınızı seçerken mutlaka ayak bedeninize uygun olmasına özen göstermeniz gerekmektedir. Ayağınızdan bir numara büyük ya da bir numara küçük ayakkabılar, rahatsızlık duymanıza yol açacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.