Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Düğünlerde Kurusıkı Silah Atmak Suç Mu?

14-12-2017 22:39
Düğünlerde Kurusıkı Silah Atmak Suç Mu?

Kurusıkı tabanca günümüzde çoğu insanın elinde bulunmaktadır. İnsanlar bu silah türünü çoğu zaman asker ve düğün eğlencelerinde kutlama yapmak ve sevinçlerini belli etmek için kullanırlar. Bunun yanında ise kendilerini savunmak amaçlı gerçek silah yerine kurusıkı tabanca kullanan insanlar da oldukça fazladır. Sırasıyla kurusıkıtabancaların özelliklerini, türlerini, genel fiyat durumunu ve düğünlerde kurusıkı atış yapmanın suç olup olmadığını alt başlıklar halinde açıklanacak olursa;

 

Kurusıkı tabancaların özellikleri :

 

- Kurusıkı tabancalar görünüş itibari ile gerçek silahlarla hemen hemen aynı olmaktadır. Tabii ki bu durum ürünün markası ve kalitesiyle doğru orantılı olmaktadır ve değişiklik gösterebilir.

 

- Kurusıkı atış yapmanın herhangi bir öldürücü etkisi yoktur yalnızca normal silah ile aynı sesi çıkartmaktadır. İnsanlar da bu sebepten dolayı bu silahları kendilerini korumak ve savunmak için kullanmaktadır. Zaten kurusıkının diğer bir ismi halk tarafından ses tabancası olarak da bilinmektedir. Sebebi budur.

 

- Ağırlık bakımından normal silahtan daha hafif silahlardır. Zaten gerçek silahtan farkı en çok bu yönüyle dikkat çeker. Çoğu insan silahı eline almadan gerçek mi yoksa kurusıkı mı olduğunu ayırt edemez.

 

- Oldukça çeşitli markalar kurusıkı silah üretmektedir. Bazı firmalar ise kurusıkı silahlar dilediğiniz gibi modifiye etme şansı sunar. Modifiyenin yanında ise oldukça çeşitli modelleri mevcuttur. Bu silahların kalitesi azaldıkça bu modellerin çeşitliliği daha çok artmaktadır ama ne yazık ki gerçek silahla benzerliği bu yönden ters orantılıdır, azalmaktadır.

- Ham maddesi kalitesine göre değişiklik gösterebilir ama genellikle demir veya çelikten yapılmaktadır.

 

Kurusıkı tabancaların genel fiyat aralığı :

 

Kalitesine göre çok fazla değişiklik gösteren bu tabancaların genel fiyat aralığı 110 TL ile 1500 TL arasındadır. Bu da yukarıda bahsettiğimiz ham madde ve işçilikle büyük ilgisi bulunmaktadır. Ayrıca bazı firmalar bu silahların sapına altın veya gümüş detaylar ekleyerek hem daha orijinal bir görünüm hem de fiyatta yüksek bir artış elde etmektedirler. Fakat bu türlerin de alıcısı oldukça fazladır. Çünkü silah tutkunları bu silahını özelleştirme fikrine bayağı sıcak bakmaktadır.

 

Düğünlerde kurusıkı silah atmak suç mudur?

 

Eskiden bu silahları almak için herhangi bir belge veya ruhsat istenmiyordu. Fakat şuan insanlar bu silahları alıp kullanmak için adli sicil raporu getirip geçmişlerinin temiz olduğunu ispat etmek zorundadır. Bunun sebebi ise bu kurusıkı silahları bazı insanlar gerçek silaha dönüştürebilmektedir ve ruhsata gerek olmadığı için birçok soruna yol açabilmektedir. Fakat düğünlerde, asker eğlencelerinde veya insanların kendilerini savunma ve koruma durumunda kullanılması hiçbir şekilde suç sayılmamaktadır. Tabii ki herhangi bir bireye veya canlıya zarar vermediği sürece suç sayılmamaktadır. Ki zaten kurusıkı silahlar gerçek silaha dönüştürülmedikçe de herhangi bir zararlı ve öldürücü yanı bulunmadığı, sadece sesten ibaret olduğu için bir sorun teşkil etmemektedir.

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.