Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

En Çok Sorulan 10 Havalı Tüfek Sorusu

06-06-2021 14:37
En Çok Sorulan 10 Havalı Tüfek Sorusu

Havalı tüfek, Türkiye’de gün geçtikçe değeri artan bir silah çeşidi olurken henüz herkesin hakkında yeterli bilgiye sahip olduğu bir alternatif değildir. Bu nedenle de bir silah satın almak isteyen hemen herkesin ilk merak ettiği konular havali tüfekler ile ilgilidir. Sizin için hazırladığımız bu rehber içerikte hem havalı silahlar ile ilgili merakınızı giderecek hem de havalı tüfek alışverişinizi kusursuz bir noktaya taşıyacak ipuçları vereceğiz. İşte karşınızda en çok merak edilen 10 havalı tüfek sorusu!

Havalı Tüfek Mermisi Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Havalı tüfek mermisi seçerken en çok dikkat edilen konulardan bir tanesinin kalibre olacağı açıktır. Zira havalı tüfekler farklı kalibre özelliklerine sahip olduğundan mermi nitelikleri de bu kalibre değerlerine göre farklılaşmaktadır. Mermi seçimi yaparken kalibre özelliklerine ek olarak mutlaka atışın hangi amaçla gerçekleşeceğini de dikkate almalısınız. Bu durumda atış sırasında hedefin ne olduğu ve nasıl bir sonuç alınmak istendiği tüfek mermisi seçiminde dikkat çeken unsurlardan birkaç tanesi olacaktır. Bunun yanı sıra havalı tüfek ile havalı tabanca mermisi de karıştırılmaktadır. Bunun için siz havalı tüfek severler için havalı tüfek mermisi ile havalı tabanca mermisi arasındaki farklar için linke tıklayınız. https://www.kampseti.com/blog/icerik/havali-tabanca-ile-havali-tufek-mermisi-arasindaki-farklar 
Mermi seçimini doğru yapmak silahtan yüksek performans almayı da sağlar. Bu kapsamda nasıl bir tercihte bulunacağınıza net bir şekilde karar vermek adına Kampseti ile iletişime geçebilirsiniz.


hacalı tüfek ruhsat işlemleri

Havalı Tüfekte Ruhsat İşlemleri Nasıldır?

Havalı tüfeklerin en önemli özelliklerinden bir tanesi kaliteli atış ve kusursuz bir silah performansı olsa da ruhsat da bu silah çeşidini ön plana çıkarır. Çünkü ateşli silahlardan farklı olarak herhangi bir ruhsata ihtiyaç bulunmayan bu silahlarla alakalı yapmanız gereken oldukça basit. 
Bir havalı silah satın almak istiyor ve bu konuda kaliteli bir seçim yapmayı arzu ediyorsanız öncelikle silahınızın ne özellikler taşıması gerektiğini belirlemelisiniz. Sonrasında satın alacağınız silahı bütçenizi de hesaba katarak seçmelisiniz. Silah seçtikten sonra yapmanız gereken sadece havalı tüfek siparişi oluşturmaktır. Herhangi bir resmi işleme ya da silah satın alma belgesine gerek kalmadan tüfeğinizi kullanabilirsiniz. Ancak tüfek kullanımında kanunu çiğnememeye de özen göstermelisiniz. Genel olarak 2021 itibari ile havalı tüfek ruhsat işlemleri bulunmamaktadır.

Havalı Tüfekte Yaş Sınırı Nedir?

Havalı tüfek satın almak isteyen pek çok kimsenin kafasındaki soru işaretlerinden bir tanesi de yaş sınırıdır. Çünkü ruhsata ihtiyacın olmadığı bu silahı her parasını ödeyen kişinin satın almaması adına bir sınır konması gerekir. Türkiye’de havalı tüfek alışverişi ile alakalı kanunen getirilmiş sınırın 18 yaş olduğunu ifade etmek gerekir.
Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre reşit olmuş ve akıl sağlığı yerinde olan herkes havalı tüfeklerin ücretini ödeyerek satın alabilir. Burada önemli olan sertifikalı satıcılarla alışveriş yapmaktır. Özellikle de silah alışverişinde kanuni ilkeleri gözeten bir satıcıdan havalı tüfek almanız sizin için yaşanabilecek bütün sorunları ortadan kaldıracaktır.


havalı tüfek ile av

Havalı Tüfekle Av Yapılır mı?

Havalı tüfek, atıcılık sporu ile ilgilenen ya da güvenlik amacıyla silah bulundurmayı arzulayan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Havalı tüfeklerin genellikle av tüfeği ile karıştırıldığını ifade ederek havalı tüfekle av yasak olduğunu söylemek gerekir. 2521 sayılı Avda ve Sporda Kullanılan Tüfekler, Nişan Tabancaları ve Av Bıçaklarının Yapımı, Alımı, Satımı ve Bulundurulmasına Dair Kanun kapsamında havalı tabancalarla avcılık faaliyetinin gerçekleştirilmesi yasaklanmıştır.
Havalı tüfek satın alarak yasağa rağmen avcılık yapan kimselerin çeşitli cezalarla karşı karşıya kalacağını ifade etmek gerekir. Üstelik avlanması yasak hayvanlara yönelik avcılık faaliyeti çok daha ciddi cezaları da beraberinde getirecektir. Bu nedenle de havalı silah satın almadan önce söz konusu yasağı dikkate almalısınız. Aksi takdirde cezalar sizin için kaçınılmaz olacaktır.

2. El Havalı Tüfek Alınır mı?

2. el havalı tüfek satın almak pek çok insan için daha doğru bir tercihtir. Zira 2. el havalı tüfek fiyatları daha uygun olduğundan silahta bir sorun da yoksa alışveriş işlemleri gerçekleştirilir. Ancak her 2. el üründe olduğu gibi havalı tüfeklerde de çok dikkatli davranmak gerekir. Örneğin bu silahların daha önce herhangi bir yasadışı faaliyette kullanılmadığından emin olunmalıdır.
2. el havalı tüfek satın alınmak isteniyorsa mutlaka güvenilir bir kişi ya da satıcıdan alışveriş yapılmalıdır. Çünkü Havalı tüfek satın almanın sadece bir alışveriş olmadığından kurallara ve titizliğe dikkat etmeniz oldukça değerli olacaktır. Kampseti olarak bu detaya dikkat etmenizin sizin adınıza oldukça kaliteli sonuçlar vereceğinden söz edebiliriz.


tüfek dürbünleri

Havalı Tüfek Dürbünü Kullanmak Şart mıdır?

Havalı tüfek satın almak isteyenlerin en çok değer verdiği konulardan bir tanesi de havalı tüfekle birlikte dürbün kullanımının zorunlu olup olmadığıdır. Bu kapsamda kullanıcıların dikkat etmesi gereken detayın kesinlikle atış amacına uygun bir seçim yapmasıdır. Yani uzak mesafe atışı yapmak istiyorsanız bu konuda bir dürbün tercih etmeniz sağlıklı olacaktır. Öte yandan yakın mesafe atışları için bir dürbüne çok ihtiyaç olmayacaktır.
Havalı tüfek dürbünü kullanmak havalı tüfek kullanmanın olmazsa olmazlarından bir tanesi değildir. Bu nedenle de bir tüfek satın alırken mutlaka dürbün için de bütçe ayırmam gerekli şeklinde bir düşünceye kapılmamalısınız. Çünkü dürbün tamamen sizin tercihinize göre satın alınabilecek bir detaydır.


hatsan havalı tüfek

PCP Havalı Tüfekler Nedir?

PCP havalı tüfek, Pre-Charged Pneumatics olarak da bilinen silahlardır. Önceden doldurulmuş bir tüp ile çalışması nedeniyle adı PCP olarak kabul edilen bu havalı tüfeklerin güçlü ve kaliteli atışlar gerçekleştirmenize olanak sağladığını ifade edebiliriz. Bu nedenle de havalı silah satın almak istediğinizde PCP havalı tüfek tercihi sizin için kaliteli bir seçenek olacaktır. 
Havalı tüfek olarak değerlendirilen ve herhangi bir ruhsat gerektirmeyen bu silahların tek bir dolum ile minimum 50 maksimum 150 atışa olanak sağladığından söz etmek gerekir. Bu nedenle de silah alışverişlerinizi yaparken PCP alternatifini mutlaka değerlendirmelisiniz. PCP havalı tüfekler ile normal havalı tüfekler arasında ne tür farklılıklar vardır herkesin merak ettiği konulardan bir tanesidir. Bu konu hakkında yazmış olduğumuz https://www.kampseti.com/blog/icerik/pcp-tufek-ve-havali-tufek-arasindaki-farklar yazımıza göz atabilirsiniz.

İthal ve Yerli Havalı Tüfekler Arasındaki Farklar?

İthal havalı tüfekler ve yerli havalı tüfekler, ülkemizde çok tercih edilen seçeneklerdir. Bu nedenle de söz konusu tüfekler arasından seçim yaparken daha avantajlı bir alternatiften yararlanmanız adına harekete geçmeniz şarttır. Silahın ithal ya da yerli olmasında kalite bağlamında bir farklılık yoktur. Zira Türkiye’deki silah üreticileri ile yurtdışındaki silah üreticileri arasında kalite noktasında benzerlik vardır.
İthal havalı tüfekler arasındaki temel farklılığın fiyatlarla alakalı olduğunu ifade edebiliriz. Bu nedenle de bir havalı tüfek meraklısı olarak silah alırken model ve fiyat farklılığına odaklanmalısınız. Diğer bütün detaylar benzer olacaktır.

Havalı Tüfeklerde Kalibre Farkları?

Havalı tüfeklerde genellikle 3 farklı kalibre vardır. 4,5 mm – 5,5 mm – 6,35 mm seçenekleri silahın atış gücünü belirler. Kalibre arttıkça mermi çıkış hızı ve atış performansı da yükselir. Kalibre ile alakalı önemli bir detay da kalibre arttıkça şarjör kapasitesinin düşmesidir. Tüm bu detayları dikkate alarak bir seçim yapmak oldukça değerlidir.

Havalı Tüfek Fiyatları

PCP Havalı Tüfek fiyatları satın alacağınız modele ve markaya göre farklılık göstermektedir. Bu nedenle de havalı tüfek fiyatları noktasında tek bir fiyattan söz etmek mümkün değildir. Eğer siz de bir havalı tüfek satın almak istiyorsanız marka ve model belirlemelisiniz. Sonrasında havalı tüfek kampseti avantajlarıyla en uygun silah seçeneklerinden yararlanmaya başlamalısınız.

Şimdi sıra geldi havalı tüfek modelleri incelemek de. Haydi linke tıkla ve modelleri keşfet. 

https://www.kampseti.com/kategori/havali-tufekler


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.