Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

En Güçlü Havalı Tabanca Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

02-07-2020 07:15
En Güçlü Havalı Tabanca Seçerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

En güçlü havalı tabanca modelini veya uygun fiyata güçlü olan modelleri almayı herkes ister. Fakat havalı tabanca en güçlü olanı nasıl seçeceğiz ve bunun kriterleri nelerdir. Havalı tabancalar bilindiği üzere içindeki saçmayı hava tüpü veya içindeki havanın yardımı ile atış yapan silahlardır. Çalışma sistemine bakıldığı zaman çok ilkel gibi gözüken bu silahlar yüzyılardır bir hobi aracı olarak kullanılmış ve günümüzde de kullanılmaya devam etmektedir. Günümüzde insanlar havalı tabanca ile atış talimleri yapıyorlar, bir hedef belirleyip zaman geçirme amaçlı atışalar yapıyorlar. Hatta bunları daha ileri taşıyan ve bir sporculuk faaliyeti olarak yapanlar dahi vardır. Ülkemizde de atıcılık federasyonu altında sporcularımız bulunmaktadır ve atıcılık yarışmaları düzenlenmektedir. Başarılı olan sporcularımız arasından olimpiyatlarda yarışmalara katılanlar dahi vardır. Şimdi de siz en güçlü havalı tabanca seçerken birtakım dikkat etmeniz gereken şeylere beraber göz atalım

En Güçlü Havalı Tabancalardaki Belli Kriterler

Blowback 

Blowback havalı tabancalarda çokça merak edilen isminden de ne olduğu bilinmeyen havalı silahların önemli bir özelliğidir. Blowback, havalı tabancanın atış yaparken üst kızak bölümün ileri ve gereği doğru olarak hareket etmesidir. Bu ileri geri hareket etmesinin olumlu veya olumsuz tarafları nelerdir ve en güçlü havalı tabanca seçerken nasıl etkileri olmaktadır. Blowback havalı tabanca tercih edilmesindeki en önemli etmen kızağın ileri ve ger, hareket etmesi sonucu gerçeklik hissinin artmasıdır. Bundan dolayı blowbackli olan modeller tercih ediliyor. Olumsuz yanı ise üst kızağın hareketi sonucu ortaya çıkan güç kaybı nedeniyle silah atışının gücü düşmektedir. Yani havalı tabanca da atış gücün, aşağı yönde etkilemektedir.


glock havalı silah modelleri

Havalı Tabanca Tüpü

Havalı tabancaların atış yapmalarını ve atışın gücünü belirleyen en önemli malzemelerden bir tanesi tüpdür. Havalı tabancalar genel olarak tüp ile çalışmaktadır.

Malzeme Yapısı

Her silah da olduğu gibi havalı tabancalarda malzemenin yapısı güce etki etmektedir. Kaliteli bir malzeme ile üretilen havalı silahlar daha güçlü bir atış sağlayacaktır. Özellikle iç mekanizmasında tetik, namlu horoz gibi ayrıntıların daha kaliteli olması atışı etkilemektedir.

Çıkış Hızı

Havalı tabancayı alırken mermi çıkış hızlarını kontrol etmenizde fayda vardır. Çünkü buradan havalı tabancanın ne kadar güç ile saçmayı dışarı attığını bulabilirsiniz.

havalı tabanca modelleri

Garanti Koşulları

Havalı tabanca koşulları direk olarak etkilemese de dolaylı olarak sizin havalı tabancanız gücünde etkileri olacaktır. Havalı tabancanın gücünde mekanik aksamdan dolayı bir azalma olduğu zaman iyi garanti koşullarını sağlam firmaya gönderdiğiniz zaman çok iyi bir şekilde yapılarak size geri gelecektir.

Havalı Tabanca Fiyatları

En güçlü havalı tabanca modellerinde fiyatlar tabi ki biraz daha yüksek olabiliyor. Çünkü havalı tabancanın mekanizmasının kalitesi, doğal olarak da havalı tabanca fiyatlarını etkilemektedir. Tabi yukarudaki kriterleri de göz önüne alarak doğru seçimi uygun fiyata yapabilirsiniz. Kampseti havalı tabanca fiyatları konusunda size yardımcı olacaktır. 

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.