Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

En İyi Havalı Tüfek Seçiminde Dikkat Edilecek 5 Şey

23-05-2020 15:21
En İyi Havalı Tüfek Seçiminde Dikkat Edilecek 5 Şey

Havalı tüfek seçerken hiç kuşkusuz herkes en iyi havalı tüfek modeli en uygun fiyata almaya çalışır. Tabi ki burada sizin kulanım amacınız da ön plandadır veya görüntüsü benim için daha önemlidir diyen birisisinizdir. Herkes için birçok kriter göz önüne gelmektedir. Havalı tüfekler herkesin stres atmak için kullandığı bir hobi aracıdır. Havalı tüfek alırken nelere dikkat etmeniz gerekir, nasıl bir havalı tüfek almanız gerekir, havalı tüfek markaları nedir, fiyatlar konusunda nasıl karar vermeliyim gibi sorularınızı yanıtlamaya çalıştık.


Havalı Tüfek Çalışma Sistemleri

Havalı tüfek alırken ilk başta dikkat etmeniz gereken ve en önemli konu da budur. Havalı tüfek çalışma sistemlerini guruba ayırabiliriz. Kırmalı havalı tüfekleri, kurmalı havalı tüfekler ve pcp havalı tüfeklerdir. Kırma namlu havalı tüfekler, namlunun kırılması ile içine dolan hava ile atış yapılması sağlanır. En iyi havalı tüfek modellerin başında gelir. Kurmalı havalı tüfekler ise namlu sabit olmakla birlikte yandan kurma aparatı ile kurularak atış yapılabilir. Pcp havalı tüfek modelleri ise çokça tercih edilen modellerdir. Bu modeller tüp ile çalışmaktadır. Bu tüpleri doldurmak için yanından pompasını da almanız gerekmektedir. Bunlar güç olarak da diğerlerine göre daha güçlüdür.


Havalı Tüfek Kalibresi

Havalı tüfekler farklı kalibrelerde oluşmaktadır. Bunlar da genelde 4.5 mm, 5.5mm ve 6.35mm olarak  e ayrılmaktadır. Kendinize en uygun olan kalibre modelini seçmeye dikkat edilmesi gerekmektedir. En çok tercih edilen kalibre ise 5.5mm dir. Bir de çokça sorulan bir soruda 5.5 mm olan tüfeğim ile 4.5mm veya 6.35mm saçma atabilir miyim diye. Kesinlikle farklı kalibrelerde farklı bir saçma atmaz. Çünkü namlular ona göre yapılmaktadır.


Havalı Tüfek Malzeme Yapısı:

Havalı tüfekler genel olarak metal ve sentetik malzemeden oluşmaktadır. Bunların yanında ağaç havalı tüfek modelleri de vardır. Genel yapı itibari ile metal ve sentetik malzeme kullanılır, ağaç biraz daha görüntüye önem verenler için tercih edilir. Bu malzemelerin yanında havalı tüfek parçaları farklı malzemelerden de üretilir.

 
 en iyi havalı tüfek modelleri

Havalı Tüfek Markaları

Havalı tüfek üreten firmalar hem yerli hem de ithal olarak gelen tüfekler vardır. Yerli olan havalı tüfek üreticileri başında hiç kuşkusuz Hatsan ve Kral firmaları gelmektedir. Daha sonra retay havali tüfek ve Reximex havalı tüfek gibi yerli çıkan tüfeklerde mevcuttur. Bu firmalar üretimleri Türkiye’de olduğu maliyetler biraz daha ucuz olduğundan bunlar fiyatlara da yansımaktadır. İthal olarak gelen havalı tüfekler ise Umarex, ASG, Crosman gibi marklardır. Bunlar da kalite olarak gayet sağlam tüfek modelleridir.


Havalı Tüfek fiyatları

Havalı tüfek fiyatları yukarıda saymış olduğumuz çalışma sistemleri, malzeme yapısı gibi birçok faktöre göre değişiklik göstermektedir. Havalı tüfek fiyatları 2022 yılında piyasa da oluşan fiyat artışı ve kur artışının etkisi ile bi miktar havalı tüfek fiyatı artmıştır. Ama kampseti şirketi olarak biz piyasadaki en ucuz havali tufek fiyatlarına sahip şirket olmak için çok sıkı çalışıyoruz.


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.