Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Fly Olta Yemleri Nasıl Kullanılır?

09-01-2019 21:03
Fly Olta Yemleri Nasıl Kullanılır?

Fly yemler fly balık avında tercih edilen yemlerdendir. Genel olarak fly balıkçılık; Türkiye’de yeni yeni yaygınlaşmaya başlayan bir avlama yöntemi olarak ortaya çıkar. Farklı balık türleri de fly balık avında kullanılmaktadır. Ancak özel ekipmanların kullanıldığı bir balık avı türü olması sebebiyle özel olarak yem kullanılması gereken bir alan. Fly avcılığı yaparken kıl ve tüyden üretilmiş olan yapay yemlerin isabetli bir şekilde balığın önüne atılması ve balığın yakalanması öz konusudur. Bundan dolayı da fly yemler tercih edilirken mutlaka kaliteli yemler kullanılmalıdır. Fly balık avcılığında oldukça büyük yer kaplayan fly yemler sayesinde balık avındaki başarı belli olur. Genel olarak fly balık avcılığı yöntemi ile yırtıcı özellikte olan tüm balıklar avlanabilir.

Fly Olta Yemleri

Fly olta yemleri genel olarak ağırlığı olmayan yemlerdir. Bundan dolayı da kamışın ve misinanın kullanım teknikleri ön plana çıkar. Kamışın kullanımı birçok deneden sonra arzu edilen seviyeye gelecektir. Fly ipinin ucuna kılavuz adı verilen ve ipekten üretilmiş olan 1.2 ya da 1.5 metre uzunluğunda farklı bir ip bağlanmaktadır. Yapay yemlerde bu ipek ipin ucuna bağlanması söz konusudur. Fly yemler bu ipek ipin ucun bağlanır. Dairesel hareketler ile hız kazandırılarak yem istenilen noktaya atılır. Sonra hafif hareketler ile geri çekilerek; sahte yemin canlı bir yem gibi gösterilmesi sağlanır.

Fly balıkçılık yapmak için ilk olarak fly balıkçılık için özel olarak üretilmiş olan fly kamışı, fly makarası, fly misinası ve özel olarak hazırlanmış fly olta yemleri kullanmanız gerekmektedir. Bu malzemelerin tamamının birbiri ile kordine olması önem teşkil eder. Fly balıkçılık için başarıyı sağlayan unsur; sineğin ileri mesafelere atılmasıdır. Sanıldığı kadar kolay olmayan bu durum için deneyim kazanmak önemlidir. İnce ve naylon misina kullanılması durumunda misinalar birbirine karışacaktır. Bundan dolayı da ipek iplerin kullanılması önerilir. Özellikle de rüzgarlı havalarda bu iplerin karışma riski daha da artar. Balık avlamada yem olarak kullanılan yapay sinekler genel olarak oldukça hafiftir. Balığın bulunması muhtemel kısımlara atılması; çoğu zaman oldukça zordur. Hafif esintiler bile bu durumu zora sokabilir. Bundan dolayı da kaliteli bir makara, kamış ve misine üçlüsü edinmek gerekmektedir. Kullanılan misinanın ağırlığı göz önünde bulunduğunda da dikkatli olmak önem teşkil eder. Fly kamışından misinaya transfer edilen enerjinin misina boyunca iletilmesi oldukça önem teşkil eder. Dolayısıyla da farklı misinaların kullanılıyor olması bu olaya hizmet etmek için tercih edilir. Kamıştan başlayıp en uca kadar misinalar incelerek ilerler. Bu olay enerji ve hareket aktarımını kolaylaştırır.

Fly Yem Fiyatları

Fly yem fiyatları tercih edilen modele ve sayıya göre değişmektedir. Genel olarak uzun süre kullanılan aynı fly yem fiyatları olarak oldukça ekonomiktir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.