Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Gece Balık Tutanlar İçin Işık Çubukları ile Kolay Pratik Yöntemler

07-08-2018 22:23
Gece Balık Tutanlar İçin Işık Çubukları ile Kolay Pratik Yöntemler

Balık malzemeleri arasında belki de en az önem verilen malzeme olan fosforlu ışık çubukları esasında oldukça önem teşkil eden edavatlar arasındadır. Özellikle şamandıralı olan balık avlarında kullanılan fosforlu ışık çubukları gece avları için en pratik malzemelerin başında gelmektedir. Şamandıra adı verilen malzeme genel olarak tatlı su avlarında kullanılır. Balık yemini istenilen derinlikte tutmaya yarayan şamandıra fosforlu ışık çubukları ile beraber kullanıldığında oldukça etkin bir şekilde balık avının gerçekleşmesini sağlar. Derin sularda kullanılması önerilmez. Kamış çeşitleri de kullanılacak şamandıra ve fosforlu ışık çubukları için önem teşkil etmektedir. Şamandıralar özellikle denizciler tarafından seyir yardımcıları olarak kullanılmaktadır. Deniz dibine bağlı olarak yüzen hazneler olan şamadıralar özellikle denizdeki tehlikeleri ya da mevcut bir batığı ya da kayalık, sığlık gibi alanları işaret etmek için de kullanılabilir. Işıklı ya da ışıksız şamandıralar da vardır. Işıklı şamandıralarda fosforlu ışık çubukları kullanılmaktadır. Şamandıraçoğunlukla ağaçtan, mantar, plastik ya da köpük gibi hafif malzemelerden elde edilen ürünlerdir. Hangi alanda kullanılacağına göre farklı şekil ve ağırlıklarda olması söz konusu olabilir. Bu aşamada en önemli konu ise dengenin doğru şekilde ayarlanmasıdır. Şamandıra ekipmanının dengesi ise kıstırmalar aracılığı ile ayarlanmaktadır. Kullanılan kamış çeşitleri de bu aşamada önemlidir.

Kamış Çeşitleri Nelerdir ve Hangi Balık Malzemeleri ile Kullanılır?

Balık malzemeleri bir bütündür. Avlanacak olan balık için kullanılan tüm malzemelerin birbirini tamamlayacak şekilde olması gerekmektedir. Kullanılan kamış çeşitleri fosforlu ışık çubukları gibi balık malzemeleri tamamen avlanılacak olan denize ve balık türüne bağlı olarak tercih edilmelidir. Eğer olta şamandırası kullanılacak ise kurşun seçimi de tamamen şamandıraya bağlı olarak tercih edilmelidir. Ağırlıklar ise gereksinime göre kurşunlar ya da seyyar kurşun modelleri ile dengelenebilir. Bunun dışında eğer ki yaprak kurşun tercih edilecek ise misinaya sarılmadan önce altına yumuşak bir kağıt ya da kumaş parça ile sarılması önerilmektedir. Bu şekilde misina zedelenmesi önlenmiş olacaktır. Bu aşamada kullanılacak balık malzemeleri çeşitleri ise kullanılacak şamandıra türüne göre tercih edilmelidir. Bununla beraber avlanacak olan balık türü de kullanılacak şamandıra ve fosforlu ışık çubukları seçimi için önemlidir.

Kamış çeşitleri günümüzde oldukça zengindir. Bütün kamış çeşitleri farklı balıkları avlamak için kullanılmaktadır. Ancak kamış çeşitleri için gece ve gündüz ayrımı yoktur. Gece görüş alanı kısıtlandığı için ışıklı yardımcıların kullanılması oldukça önem teşkil eder. Bu aşamada ışıklı şamandıra modelleri ya da fosforlu ışık çubukları balık avlayan kişinin en büyük yardımcısı olarak karşımıza çıkmaktadır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.