Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Haftasonu Kaçamakları için Hızlıca Hazırlayabileceğiniz Kamp Çantası

28-04-2018 23:43
Haftasonu Kaçamakları için Hızlıca Hazırlayabileceğiniz Kamp Çantası

Özellikle havaların ısınmaya başladığı şu günlerde, haftasonu kaçamakları daha da yaygınlaştı. Kısa tatiller için hızlıca hazırlayabileceğiniz kamp çantası da bu kaçamakların olmazsa olmazları. Kamp malzemesi tercihleri hızlı bir hazırlık için en önemli hususların başında geliyor.

Outdoor çantaları da gezilerin en önemli parçalarından biri. Ancak her gezi için kullanılabilecek olan kamp çantası ebatlarına ve işlevselliğine göre değişir. Bu sebeple de kamp çantasıiçin yapacağınız tercihler, nasıl bir gezi planladığınıza göre değişecektir.

Doğa Yürüyüşleri için Kamp Malzemesi Seçimi

Eğer hafta sonu kaçamağınızı doğa yürüyüşü olarak tercih etmişseniz, outdoor çantaları büyük ve geniş bir boyutta olmalı. Yürüyüşün de dahil olduğu kamplar için daha çok malzeme taşımak gerektiği için, uygun boyutlarda ve kolay taşınabilir kamp çantası tercih etmelisiniz. Fakat şehirden şehre ya da otelden otele yolculuk söz konusu ise, eşyalar daha az olacağı için daha ufak bir çanta yeterli olacaktır. Fakat kamp alanında kalacaksanız, uyku tulumu gibi kamp malzemeleriniz varsa, eşyalar için yeterli büyüklükte olan outdoor çantaları tercih etmeniz en sağlıklısı olacaktır.

Nasıl Bir Kamp Çantası Tercih Edilmeli?

Eğer kalacağınız bölgeyi sık sık değiştirecekseniz, dağ sporları gibi farklı sporları da kamp gezisinde yapacaksınız, sırt çantanız en iyi dostunuz olacak. Bu yüzden de sağlam, rahat taşınabilir, içi geniş ve hava koşullarından etkilenmeyen bir outdoor çanta modeli bakmalısınız. Tercih edeceğiniz kamp çantası, işlevsel olmalı. Kamp malzemeleri için yeterli alana sahip olan çantalar tercih etmelisiniz.

Kamp çantası seçerken bir diğer önemli nokta, çantanın kaliteli malzemeden üretilmiş olması. Kaliteli kamp çantaları genellikle oldukça hafiftir ve su geçirmez özelliğe sahiptir.

Outdoor Çantaları Nasıl Seçilir?

Kamp malzemeleri arasında en önemlilerden biri olan outdoor çantalar; kamp için, hiking için, seyahat için özel olarak dizayn edilmiştir. Bu yüzden de sıradan sırt çantalarından farklıdır. Uzun süren yürüyüşler için özel olarak tasarlandıklarından ağırlığı dengeli şekilde dağıtma özelliklerine sahip olan bu çantalar, sağlam malzemelerden üretilir. Genel olarak üst bölümü fermuarlı olur. Çadır, uyku tulumu, mat ve diğer kamp malzemeleri için tasarlanan bu çantalar, dış bölümlerinde de farklı kısımlara sahiptir. Eş zamanlı olarak su geçirmez özellikleri vardır.

Bu aşamada dikkat edilmesi gereken başlıca konu, çantanın ağırlığıdır. Çanta ağırlığından kasıt, çantanın boşken yani içerisinde hiçbir malzeme yokken olan ağırlığı. Pek çok sırf çantası, günümüzde yüksek teknolojiden yararlanılarak üretilir. Kaliteli kanvastan üretilen bu çantalar genellikle oldukça hafiftir. Bu yüzden de tercih edilecek olan çantanın malzemesine ve hafifliğine dikkat etmek önemli. Hafif çantalar, kamp boyunca rahat taşınır. Bu sayede uzun yürüyüşler daha konforlu şekilde yapılırken, kamp malzemesi içeren çantayı taşımak da daha kolay olacaktır.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.