Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Hamak Seçiminde Hangi Özelliklere Bakılmalıdır?

01-12-2018 22:34
Hamak Seçiminde Hangi Özelliklere Bakılmalıdır?

Hamak özellikle kamp yapmayı sevenler kişiler için vazgeçilmez keyif araçlarından biri. Özellikle ister kış isterse de yaz mevsiminde olsun yapılan kamplarda tertemiz havada hamak keyfini çıkartmak bir başka... Eski zamanlardan beri kullanılan hamaklar elbette yalnızca keyifli kamplar için birçok farklı amaçla da kullanılıyor. Balkonu olanlar ve yeri olanlar evlerine ya da balkonlarına koyabiliyor ya da piknik gibi açık hava etkinliklerinde sıkça tercih ediliyor. Bundan dolayı gezmeyi seven, kamp yapmayı seven kişiler için en önemli faktörlerin başında kaliteli bir hamak sahibi olmak geliyor. Hamaklar eski zamanlardan beri kullanılan ve ilk kullanım amacı tatillerde öğleden sonra kestirmek olarak kullandığımız hamaklar, artık kampların vazgeçilmez parçalarından biri.

Hamak Modelleri

Hamak modelleri oldukça çeşitlidir. Bazı modeller çift kişilik iken bazı modeller çocuklarınız için üretilmektedir. Renk, desen, boyut, şekil itibariyle ve üretilen malzemeler itibariyle de farklılıkları bulunmaktadır. Genel olarak hamak modelleri arasından boyut bakımından sizin için en uygununu seçmeniz en mantıklısı olacaktır. Bunun dışında hamak için araştırma yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli unsur; elbette kalite ve hamağın üretim şekli olmalıdır. Bazı hamaklar el yapımı olarak üretilirken, bazıları fabrikalarda üretilir. Hangi hamak modelini tercih ederseniz edin, öncelikli amacınız kaliteli hamakları bulmak ve satın almak olmalıdır. Hamaklar genel olarak ağaçlara asılarak kullanılan yapılardır. Bundan dolayı da kilo bakımından yüksek ağırlıkları taşıyabilmesi oldukça önemlidir. Hamak eski zamanlarda konaklama amacıyla çadır yerine kullanılan bir ürün olduğu için hamaklarda kalite en önemli unsurlardan biri olarak günümüzde de devam etmektedir. Hamak modelleri arasından öncelikli olarak hamağın kaliteli, sağlam ve hafif olmasına dikkat etmeniz gerekir. Bu özelliklere sahip olan hamaklar hem doğa şartlarına daha uygun olmasıyla hem de sağlamlığı ile uzun yıllar kullanılabilecektir. Elbette kamp için hamak satın almayı düşünen kişiler için başlıca hedef; kamp alanında herhangi bir iz bırakmamak olmalıdır. Çevreye ve doğaya saygılı olarak bir konaklama yapılmalıdır. Hamak da işte iz bırakmayacak olan konaklama şekillerden biridir.

Riva Hamak

Riva hamak en sevilen en çok tercih edilen hamak modelleri ve markalarından biri olmaktadır. Asma yöntemi ile iki ağaç arasına asabileceğiniz riva hamak modelleri; oldukça basit donanımlar ile asılabilir. Gereken donanımlardan bazıları; hamak halkaları, S şeklinde kancalar, sağlam bir ip veya perlondur (dağcılık ipi, perlonları ve karabinalar idealdir ve renk seçenekleri geniştir). Hamak kurarken en önemli ipucu; orta kısmından bir miktar çökük durması gereken hamak; içine yatıldığında rahatsız vermeyecek ya da yere değmenize sebep olmayacak bir çöküklük olmalıdır.

Hamak Fiyatları

Hamak fiyatları tercih edilen hamak modellerine göre değişmektedir. Genel olarak her bütçe için uygun hamak fiyatları ve modelleri bulunabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.