Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Hangi oltaya hangi yem tercih edilmeli?

02-10-2019 23:38
Hangi oltaya hangi yem tercih edilmeli?

Olta modelleri farklı balık avları için farklı donanımlarda üretilmektedir. Olta kamışı seçimi yaparken, dikkat edilmesi gereken en önemli konu, hangi balığı avlayacağınıza göre balık oltası seçmektir. Bu detayların dışında ilk olarak kaliteli bir olta kamışı satın almak ve bu alta kamışının avlanacak balık cinsine göre seçilmesi gerekmektedir. Doğru ve kaliteli olta kamışları sağlam olsa da tek bir olta, tüm balık avları ve balık cinsleri için kullanılmamaktadır. Bu noktada hangi sularda avlanacağınız ve hangi balık cinsini avlayacağınız oldukça önem teşkil eder. Olta yemleri seçerken, yemler hakkında bilgi sahibi olmanız önemlidir.


Yem Çeşitleri


Yem çeşitleri yapacağınız balık avına göre değişmektedir. Balık avında hangi balığı avlayacağınız ve hangi olta ile av yapacağınız önemlidir. Yem çeşitleri ikiye ayrılmaktadır. Doğal balık yemleri ve suni balık yemleri, iki farklı avda kullanılmaktadır. Balık yem çeşitleri arasında akyemler ve hamur türü yemler de kullanılmaktadır. Bunun dışında balık avı kıyıdan yapılacaksa, ilk olarak avlanacak olan balığın beslenme alışkanlarına dikkat etmek ve oltaya en uygun yemi almak gerekmektedir. Bazı balık türleri deniz dibinde çayırlar arasında beslenir ve küçük kabukluları yiyerek beslenir. Bazı balıklar ise avlarını aktif olarak kovalar. Buna dikkat ederek doğru balık yemini tercih etmek gerekmektedir. Genel itibari ile sakin mizaçlı olan ve avlama eğilimi kovalamak üzerine olmayan balıkları canlı ve suyun içinde aktif olarak hareket eden yemler ile avlamak gerekmektedir.


Balık Yemi Çeşitleri


Balık yemi çeşitleri için suni yemler en ekonomik seçimdir. Doğal yemlerin bozulması ya da sürekli bulunamaması durumlarına karşı suni yemler en doğru seçim olmaktadır. Balık yemi olarak beyaz ve parlak balıklardan elde edilen yemlere akyem adı verilir. Bunlar; istavrit, kıraça, uskumru, kolyoz, izmarit, gümüş, sardalya, hamsi, çaça, zargana, lüfer, palamut, torik gibi rengi beyaz ve parlak olan balıklardan yapılan yemlerdir. Bu balık yem çeşitleri iğneye canlı ya da ölü olarak takılabilirler. Bu balık çeşitlerinin yanı sıra yapay balıklar da yem olarak kullanılabilmektedir. Suyun içerisinde canlı balıklar gibi davranan yapay yemler, özellikle yumuşak şekilde tasarlanır. Bu yemlerin içlerine konan özel malzemeler sayesinde güneş ışığını yansıtır ve su altında balıkların dikkatini çeker. Göllerde, akarsularda ve denizlerde rahatlıkla kullanılabilen bu yemler, birden fazla kez kullanılması sayesinde oldukça da uygun fiyatlı ve işlevsel olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.