Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Kullanımı Nasıldır ve Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

14-04-2020 18:32
Havalı Kullanımı Nasıldır ve Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
 

Havalı tabanca herkesin de bildiği üzere hava basıncı ile atış yapabilen, genel olarak modelleri gerçek silahların replikası olarak üretilen, çelik bilye atabilen silahlardır. Bu cümlede aslında kısa bir özet olarak havalı tabanca özelliklerinde bahsetmiş olduk. Havalı tabancalar atıcılık sporunun önemli bir kısmını teşkil etmektedir. Atıcılık sporunda ayakta, yerde veya yatarak belirlenen hedeflere atışlar yapılır. Tüm bu atışlar hakem gözetiminde yapılır. Atışlar genel olarak 50 m mesafeden ayakta, diz çökerek ve yatarak yapılır. Atıcılık sporunda kullanılan mermiler genelde 4.5mm olarak kullanılır. Havalı tabanca 4.5 mm boyutundaki mermiler ile daha hızlı ve daha güçlü atış yapabilmektedirler.


Havalı Tabanca Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Havalı tabancanızı aldınız ve bunun kullanımı nasıl olacak en doğru atışlar nasıl yapılacak gibi birçok soru aklınıza gelmektedir. Havalı tabanca kullanımı çok basittir. Tüp ve çelik bilyesini taktığınız zaman kolaylıkla atış yapabilirsiniz. Havalı tabancalar tüp co2 dediğimiz hava gazından oluşan tüplerdir. Bunlar genelde 12 gr ağırlığında olmaktadırlar. Bu havalı tabanca tüpü atış esnasında merminin gideceği gücü sağlar. Tüpün doluluk oranı ve kalitesi merminin hızını ve mesafesini etkilemektedir. 1 adet tüp ile ortalama olarak 50 verimli atış sağlayabilirsiniz. Tabi bu atış sayıları 70-80 lere kadar da çıkmaktadır. O zaman merminin atış hızı değişiklik göstermektedir. Özellikle belirtmek istediğimiz bir konudur ve havalı tabanca kategorimizde her ürünün altına yazıyoruz. Havalı tabanca ile atışlarınız bitti ve kutusuna kaldıracağınız zaman içindeki tüpü çıkarıp ayrı bir yere koymanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü havalı tabanca tüpü takılı kaldığı için zamanla kendiliğinde orada bitecektir.

Havalı tabanca tüpü genelde tabancanın şarjör bölümünde yer alan kısma koyulur. Bunun yan tarafında mermileri koyacağınız bölüm yer almaktadır. Havalı tabanca tüpünü takarken dikkatli takmak gerekmektedir. İçinden çıkan alyan ile tüpü yerleştirilen bölgeye sıkıştırılır. Hafif tıs sesi gelene kadar sıkıştırılır. Fazla sıkıştırma çok hava kaybına neden olurken, az sıkıştırma da havanın tam gitmemesine neden olur. Bu ayarı çok iyi yapmak gerekir ve korkmayın bir o kadar da basittir. Mermiler ise genelde çelik malzemeden oluşur ki en iyi atışlar sağlansın.

Havalı Tabanca mermisi, tüpü taktıktan sonra artık koymuş olduğunuz hedefe atış yapabilirsiniz. Hedefler genelde 50 m lik mesafeler sağlıklı atışlar için daha uygundur. Hem hedef kabiliyetiniz hem de atış istatistiklerinizi daha net görme şansınız olacaktır. Tabi sadece doğada atışların yanında evde, balkonunuzda da hedefler koyup atış yapabilirsiniz. Bir karton içine hedef kağıtları koyarak hem etrafa sıçramasını engellemiş olursunuz. 


Havalı Tabanca Fiyatları

Havalı silah fiyatları konusunda ilk önce kendiniz nasıl bir havalı tabanca istediğinize karar verdikten sonra araştırmaya başlayabilirsiniz. Yeni başlayanlar için uygun fiyatlı olanlar ile alıştırmalarınızı yapabilir, daha sonra hem kendinizin nasıl bir havalı tabancaya ihtiyacınız olduğunu daha net bir şekilde görebilirsiniz. Bu süreç sizin havalı silaha alışma döneminiz olabilir. Ama bu işlere biraz yatkın iseniz daha iyi bir havalı silah seçerek atışlarda daha keyifli vakit geçirebilirsiniz. 


Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.