Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Silah ile Av Yapılır mı?

12-08-2020 23:17
Havalı Silah ile Av Yapılır mı?

Havalı silah farklı amaçlarla satın alınan ve bireylerin bu amaçlarını karşılamada oldukça başarılı seçenekler arasında sayılan silahlardır. Genellikle hobi amacıyla satın alabileceğiniz silah türü olan havalı silahları korkutma ve güvenlik amacı ile de satın alabileceğiniz silahla ilgili son günlerde farklı sorularla karşılaşılabilmektedir. Bu soruların başında havalı silah veya havalı tüfek ile av yapılıp yapılamayacağı sorusu gelir. Bu soruya cevap vermeden önce havalı silahın ne olduğu ile ilgili detaylı bilgiye yer vermek konunun anlaşılması açısından çok daha faydalı olacaktır.

Havalı Silah Nedir?

Ülkemizde son dönemde oldukça yoğun bir şekilde tercih edilen havalı silahlar adından yola çıkarak yapılacak bir tanımlama ile silah içine biriken hava ile çalışan bir sisteme sahiptir. Havalı silah; sistem içine yerleştirilen bir karbondioksit tüpünü sağladığı basınç sayesinde merminin namludan fırlamasını sağlar. Bu sayede silah gerçek bir ateşli silahmış hissi yaratır. İtiş gücünün karbondioksit tüpü ile sağlanması nedeniyle bu tip silahlarda ard arda atış yaptıktan sonra silahın bir süre dinlendirilmesi gerekir. Aksi takdirde silahınızda mekanik sorunların ortaya çıkması söz konusu olabilir.
Kendine has yapıları ile ateşli silahlardan farklılaşan havalı tüfek ve havalı tabanca aracılığı ile av yapılıp yapılamayacağı ile ilgili net bir tanım bulunmasa da silahın dilenen amaçla kullanılabileceğini ifade etmek gerekir. 


havalı tüfek ile av

Havalı Silahla Av Mümkün mü?

Ülkemizde satışı çok yoğun bir şekilde gerçekleştirilen havalı silahlarla ilgili av yapılıp yapılamayacağı konusunda verilecek kısa cevap evet olur. Detaylı bir açıklama yapılacak olursa şunlar ifade edilebilir;
Havalı silahlar hafif olmaları ve görsel açıdan oldukça başarılı seçenekler olmaları sayesinde insanların çok yoğun rağbet ettiği silahlardır. Güç açısından gerçek silahlarla yarışacak kapasiteye henüz ulaşılmamış olsa da av konusunda bu silahların halen kullanıldığını söylemek mümkündür. Üstelik bu silahların satın alınması esnasında herhangi bir yasal düzenlemenin var olmaması insanların havalı silahlara daha çok ilgi göstermesine neden olur. Siz de havalı silah satın alarak ava çıkabilirsiniz.
Havalı tabanca ile ava çıkma konusundaki görüş belli olsa da her havalı tabancanın her hayvanı avlamayacağını ifade etmek gerekir. Örneğin Glock havalı tabanca ile ayı avına çıkmanız oldukça tehlikelidir. Zira ayı gerçek silahla dahi avlaması oldukça zor bir yabani hayvandır. 

Havalı tüfek ile av havalı tabanca ya göre daha kolaydır. Ama havalı tüfeğin burda kaliteside çok önemlidir. Bu konuda pcp havalı tüfekler daha etkili olabilmektedir. Tabi av yaparken avlayacağınız hayvanda çok önemlidir.

Havalı Tabanca Fiyatları

Havalı tabanca fiyatları satın almak istediğiniz ürüne ve modele göre değişkenlik gösterir Şarjör kapasitesi, silahın türü, silahın üzerine eklenen ekipmanlar ve tasarımda kullanılan özel materyaller fiyatı etkileyen temel hususlardır. Tüm bu detaylarla sizlere sunulan en başarılı seçenekleri kampseti’nde https://www.kampseti.com/kategori/havali-tabanca kategorisini inceleyebilirsiniz. Türkiye’nin kamp ve atıcılık konusunda en çok tercih edilen platformu kampseti.com her türlü ihtiyacı başarı ile karşılayan seçenekleri ile sizlere hizmet vermeyi bekliyor.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.