Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı silah kullanımı yasal mıdır?

02-10-2019 23:41
Havalı silah kullanımı yasal mıdır?

Havalı tüfek modelleri barut içermeyen ve sıkışan hava ile çalışan silahlardır. Havalı tüfekler, barut içermemesine rağmen kullanımı yasal düzlemde sınırlandırılmıştır. Havalı tüfek modelleri; sıkıştırılmış hava ile saçma atarak çalışır. Bu silah çeşitleri, hava pistonlu, yaylı ya da karbondioksit tüplerle çalışan modeller olmak üzere üçe ayrılır. Havalı tüfek modelleri ateşsiz ve barutsuz şekilde çalışan modellerdir. Hava ve gaz basıncı prensibi ile çalışmaktadır. Ancak havalı silah kullanımı yasalar kapsamında sınırlandırılmıştır. Buna göre; ''Avda ve sporda kullanılan tüfekler, nişan tabancaları ve av bıçaklarının yapımı, alımı, satımı ve bulundurmasına dair kanun'' kapsamında kullanımına izin verilmektedir. Kanun kapsamında havalı tüfek ve silahlar için ruhsat almak gerekmez. Fakat silahların satışı bazı kriterlerin alıcı tarafından karşılanması gerekmektedir. Bu gibi silahların insanların bulunduğu ortamlarda kullanmak yasaktır. Bunun yanı sıra silahlar şayet bir yerden bir yere taşınacaksa fatura ve belgelerin de yanında bulundurulması gerekmektedir. Havalı silah modelleri avlanma sırasında kullanılamaz. 4915 sayılı olan Kara Avcılığı kanunu kapsamında bu silahların av sırasında kullanılması kesinlikle yasaktır. Havalı tüfek ve tabancaları bulundurmak suç teşkil etmez. Buna rağmen bilinçsiz olarak kullanılması yasal yaptırımlara maruz kalmanıza yol açar. Havalı tabancalar sadece 18 yaşını doldurmuş olan, reşit ve sabıka kaydı temiz olan vatandaşlara satılmaktadır. Bunun yanı sıra toplu yaşam alanlarında kullanılması da yasaktır.


Havalı Tüfek Almak


Havalı tüfek almak için mutlaka güvenilir ve yetkisi olan firmalardan silah almak gerekmektedir. Bunun yanı sıra reşit olan kişilerin sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir. Bu kriterleri karşılayan kişiler, yetkili firmalardan havalı tüfek satın alabilir. Bunun yanı sıra havalı tüfek modelleri, gerçek silahlardan esinlenerek tasarlanmaktadır. Bundan dolayı da görüntüleri itibari ile oldukça gerçekçidir. Kaliteli havalı silah modelleri ise gerçek silahlarla tamamen aynı sesi çıkarır. Öte yandan kullanım kolaylığı ve ergonomik tasarımının yanı sıra uzun süreli kullanım avantajıyla da ön plana çıkmaktadır.


Havalı Tüfek Fiyatları


Havalı tüfek fiyatları satın alınacak silah modeline göre değişmektedir. Marka da fiyatlar için belirleyici olmaktadır. Bunun yanı sıra fiyatlarda belirleyici unsur; silahın kalitesi olmaktadır. Havalı silah fiyatları gerçek silahlar ile kıyaslandığında oldukça ekonomik olmaktadır. Bunun yanı sıra havalı silah fiyatları; satın alınacak olan kurusıkı tabancanın kalitesine ve markasına göre değişmektedir. Bunun dışında havalı silah fiyatları gerçek silahlar ile karşılaştırıldığında oldukça ekonomiktir. Havalı silah fiyatları için ilk olarak bu silah çeşidinin hangi amaçla satın alındığı, atış kalitesi ve özellikleri belirleyici olmaktadır. Güvenilir, sağlam ve kaliteli olan silahlar her zaman daha avantajlı bir seçim olmaktadır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.