Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Silahlar Hangi Özellikleri İle Tercih Sebebidir

03-01-2018 15:21
Havalı Silahlar Hangi Özellikleri İle Tercih Sebebidir

Atıcılık ve avcılık sporunda özellikle tercih edilen havalı silah ve tüfekler, içerisinde yoğun bir halde sıkıştırılan hava sayesinde saçma atabilme özelliğine sahiptir. Bu silahların havalı tüfek veya tabanca olarak adlandırılmasının sebebi budur. Bu silah ve tüfekler birçok kullanım kolaylığına ve avantajlara sahiptir.

Havalı Silahlar ve Avantajları

 

Havalı silahlar atıcılık sporuna yeni başlayan kimseler için oldukça güvenlidir. Bu silahların enerjileri, diğer silah türlerine göre çok daha düşüktür. Bu özellik, her yerde atış yapma imkanı sağlar. Bilindiği üzere atış denemeleri genellikle açık ve geniş alanlarda yapılır. Fakat havalı silah ile atış yapmak için buna gerek yoktur. Bu silahlarla evin bir odası kadar küçük bir alanda dahi rahatlıkla atış yapılabilir.

 

Havalı silahların bir diğer avantajı, bu silahların diğer silah türlerine göre çok daha uygun fiyatlarla edinilmesidir. Silahın bu özelliği ile kolaylıkla sahip olunması ve mermilerinin ucuz olmasıyla çok sayıda atış yapmaya imkan sunması, atıcılık sporunda gelişmek isteyenlerin bu ürünü özellikle tercih etmelerini sağlamaktadır.

 

Bu silahların sağladığı en büyük kolaylık, özel bir ruhsata ve izine ihtiyaç duyulmamasıdır. Bugün dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi ülkemizde de havalı silah sahibi olmak için herhangi bir işlem gerekmez. Bu durum, diğer silahlar için istenen ruhsat ve izinler ve bu izinler için ödenmesi gereken ücretler göz önünde bulundurulduğunda büyük bir avantaj sağlamaktadır.

Havalı Tüfekler Ve Sağladıkları Kolaylıklar

 

Havalı tüfekler genellikle avcılık sporu ile uğraşanlar tarafından tercih edilirler. Bunun sebebi, havalı tüfek mermilerinin fiyatlarının ucuz olmasıdır. Çünkü normal av tüfeği fişeklerine 2019 ve 2020 yıllarında gelen zamlar ile bu tüfekler ile atış yapmak fazlasıyla masraflı olmaya başladır. Havalı tüfek saçmaları ise oldukça uygun ve daha kullanışlıdır. Bu şekilde yapılan atışlarda hedefi vurmak, çok daha kolay bir hale gelmektedir. Özellikle hareketli hedeflerde, tüfeğin bu özelliği, kolaylık sağlamaktadır. Av tüfeği ile havalı tüfek arasındaki farkları merak edenler için hazırlamış olduğumuz yazıdan faydalanabilirler. https://www.kampseti.com/blog/icerik/havali-tufek-ile-av-tufegi-arasindaki-farklar

 

Avcılık sporu ile uğraşan kimseler, bazen istemeyerek de olsa çevresindeki insanları yaralayabilir ve hatta bu durumda ölümle sonuçlanan olaylar yaşanmaktadır. Fakat havalı tüfeklerin attığı mermiler insanları öldürmez. Ancak basit yaralanma olayları yaşanabilir. Bu nedenle havalı tüfek güvenli bir üründür.

 

Havalı tüfekler ile ceylan, keklik, tavşan gibi yaban hayvanları ve hatta havada uçmakta olan kuş sürüleri rahatlıkla avlanabilir. Bu hayvanların hızlı bir şekilde kaçabilme özelliğine karşın havalı tüfeklerin sahip olduğu mekanizma ve özellikleri, hedefi kesin olarak vurabilmeyi sağlamaktadır. Üstelik avlanacak olan hayvanlar çok uzak mesafelerde olsalar bile, havalı tüfek sayesinde rahatlıkla avlanmak söz konusu olabilmektedir. Ancak bu tüfeklerin bahsedildiği gibi performans sergilemesi için satın alınan saçmaların kaliteli olmasına özen gösterilmelidir.

 

 
Özellikle belirtmek gerekirse ülkemizde havalı silahlar ile av yapmak yasaktır. Bu yazımızda ne amaçlarla kullanıldığını belirtsek de av için kullanılmaması gerektiğini belirtmek isteriz. Bu silahları sadece atıcılık sporu için kullanacağınızı ümit ederiz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.