Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Silahlarda Nasıl Seçim Yapılmalıdır?

28-09-2017 13:43

Havalı silahların özellikleri diğer silahlara göre daha farklıdır. Havalı silahlar diğer silahların aksine sıkış tırılmış hava, Co2 veya yay gücü ile kimyasal herhangi bir tepkime olmadan havanın sıkıştırılarak basınçlı hale getirilmesi ile birlikte oluşan basınçla merminin fırlatılması sağlanmaktadır.

Havalı silahlar yiv-setli namlulara sahiptirler. Havalı silahlar günümüz de birçok faklı şekilde ve farklı modeller de üretilmektedir. Havalı silahlar güç bakımından mermi kalibresi dışında 3 temel guruba ayrılmaktadır. Bu sebep ten dolayı size en uygun havalı silahı seçmek için öncelikle ne amaçta ve nere de kullanacağınızı göz ününde bulun durarak havalı silah seçiminizi en doğru şekilde yapabilirsiniz.

Havalı Silah Çeşitleri

  • Yaylı pistonlu havalı silahlar
  • Pnomatik havalı silahlar
  • Karbondioksitli havalı silahlar

Yaylı Pistonlu Havalı Silahlar

Yaylı pistonlu havalı silahlar diğer bir adıyla da havalı tüfekler en çok tercih edilen havalı silahlar arasında birinci sıradadır. Bu silah modelinin atış mesafesi ve fiyat aralığı diğer silah modellerine karşı oldukça iyidir. Yaylı pistonlu havalı silahlar kendi arasında da 3 guruba ayrılmaktadır. Bu guruplar şu şekildedir: Namludan kırmalı havalı silahlar, Alttan levye ile kırmalı havalı silahlar ve Yandan levye ile kırmalı havalı silahlardır. Bu üç tip silahın da temel mantığı ve işleyişi aynı şekilde çalışmaktadır. Fırlatma gücü sağlayan yayın her üç şekildeki kol yardımı ile kurulur ve bu sayede mermi fırlatılmaya hazır hale gelmektedir.

Pnomatik Havalı Silahlar

Pnomatik silahlar mermi fırlatma işlemin de hava basıncından yararlanmaktadır. Panomatik silahlar da sıkıştırılmış hava silahın gövdesine bulunan bir çeşit tüpe pompa yardımı ile doldurulmaktadır. Sıkıştırılmış olan havanın basınç miktarı ise silahın özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.

Bu silah modelleri de kendi arasın da 2 guruba ayrılmıştır. Bu guruplar şu şekildedir: Çok kurmalı Pnomatik silahlar ve Tekrar dolabilen Pnomatik silahlardır. Çok kurmalı havalı silahlar da silahın atışa hazır hale gelmesi için 5 ila 10 pompa kurma işlemi yapılmaktadır. Tekrar dolabilen havalı silahlar da ise pompa kurma işlemi tek seferde ihtiyacı kadar pompayı bünyesine alma imkânı sunmaktadır.

Karbondioksitli Havalı Silahlar

Silahın isminden de anlaşılacağı üzere bu silah modelleri karbondioksit ile çalışmaktadır. Karbondioksitli havalı silahlar piyasada çok sayıda ve rahatlıkla bulunabilmektedir. Bu model silahların en beğenilen özellikleri seri atış yapmaları ve atış yapmadan önce her hangi bir kurma işlemi yapılmadığından dolayı oldukça sık bir şekilde tercih edilmektedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.