Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı silahların bakımları nasıl yapılır?

08-04-2018 00:06
Havalı silahların bakımları nasıl yapılır?

Havalı tüfek, havalı tabanca gibi havalı silahlar eğlence ve spor amacıyla kullanılır. Havalı tüfek, havalı tabanca öldürücü özellikte olmadığı için silah ruhsatına gerek duymadan temin edilebilir. Ancak havalı silahlar da, gerçek silahlarda olduğu gibi bakıma ihtiyaç duyar.

Havalı Silah Nedir?

Havalı silahlar, ateşli silahlardan farklıdır. Çalışma disiplini olarak; hava enerjisi ile atış yapabilen silahlara havalı silah adı verilir. Havalı silahlar öldürücü değildir ancak calılara atış yapılması oldukça sakıncalıdır. Yaralama riski insan üzerinde çok fazladır. Havalı silahlar ülkemizde av için kullanılamaz. Kullanılması yasak ve cezası vardır. Havalı silahlar yalnızca spor ve eğlence amacı ile cansız cisimler üzerinde kullanılmalıdır.

Havalı Silah Çeşitleri

Havalı tüfek yada havalı tabanca olarak ikiye ayrılan havalı silahlar, havalı silah mermisi ne göre ayrılır. Havalı silahlar, 6 mm plastik mermi atan Airsoft silahlarla aynı sanılır ancak öyle değildir. Havalı tabancaların 4,5 mm ve 5,5 mm saçma atan kırmalı modelleri de vardır. Fakat genel olarak 4,5 mm çelik bilye atarlar. Havalı tüfekler ise 4,5 mm, 5,5 mm ve 6,35 mm pellet ile atışına sahiptir. Havalı tabancalar ile kıyaslandığında çok daha hızlı ve tahrip güçleri daha fazladır. Havalı tabanca modellerinde daha çok 4.5mm olan modeller tercih edilir. Çünkü havalı tüfeten daha farkldır. Kalibre havalı tüfekteki gibi çeşitli değidir.

Havalı Tabanca Bakımı

Uzun ömürlü silah kullanımları bakımı zamanında yapmak ile olur. Havalı tabanca bakımı yaparken, bakım setiniz mutlaka olmalıdır. havalı tabanca bakım setleri içinde en önemli olan yağlardır. İyi bir yağ kullanmanız havalı tabancaların aletlerinin kullanım ömrünü uzatacaktır.. Havalı tabanca yağları ile ilgili yazımız okuyabilirsiniz. https://www.kampseti.com/blog/icerik/silah-ve-tufeklerin-bakiminda-en-onemli-yardimci-eleman-bakim-yaglari . Yağlar dışında harbi ve temizleyicilerin de olması gerekir. Bakımları da havalı tabancanız ile atış yaptıktan sonra yapablilrsiniz. Her atıştan sonra yapamazsanız bile en azından 2 veya 3 kullanımdan sonra yapılmasını da tavsiye ederiz.

 

havlı tabanca

Havalı Tüfek Bakımı

Havalı tüfeklerin yağlanması, havalı tüfeklerde performans ve ömür açısından en önemli faktördür. Her havalı tüfeğin, 500 atıştan sonra yağlanması gerekir. Havalı tüfek, yapısı ve üretim şekli dolayısı ile harekete dayanıklı olsalar da, hem silahın ömrünü uzatmak, hem de kullanım sırasında sekteye uğramamak için 500 – 600 atışta bir yağlamak gerekir.

Bu aşamada öncelikli olarak, havalı tüfek bakımı için seçeceğiniz yağ türü ve çeşidine karar vermeniz gerekir. Bu aşamada çamaşır makinelerinde kullanılan gras yağlardan uzak durmanız gerekir. Tüfeğinize en uygun yağı araştırmanız gerekir.

Havalı silahlar, yekparedir. Parçaları sökülüp takılmaz. Bu sayede de yekpare bir şekilde, kolayca temizlenebilir. İhtiyacınız olan birkaç malzeme dışında, ekstra bir temizleme aracına gereksinim duymazsınız. Havalı tüfek namlunuza en uygun tüfek harbi ve havalı tüfek yağı ile beraber kuru bir bez tüm temizlik ihtiyaçlarınızı karşılar. Sprey yağlar bu aşamada en önerilen yağlardır. Havalı silahların gerçek silahlarda olduğu gibi takılıp çıkarılabilen kısımları olmadığı için, sprey yağ, silahın her yerine ulaşacaktır.

İlk olarak namlu içini, tüfek harbisinin tel fırçası ile temizleyin. Ardından sprey yağ ile yağlayın. Yaklaşık olarak 10 – 15 dakika beklettikten sonra, tüfek harbisinin ucuna takılan kuru biz bez yardımı ile namlu içerisinde kalan fazla yağı alın. Ardından tüfeğin el sürülen bölgelerini de hafif hafif yağlı bezle silin ve kuruması için bırakın. Temizliğin tamamlanması ardından yapılan ilk atışta ses oldukça yüksek çıkacaktır. Bu durum tamamen normaldir. İkinci atışta ses normale döner.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.