Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Tabanca Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

15-10-2020 22:54
Havalı Tabanca Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Havalı tabancalarda temizlik yaparken dikkat etmemiz gereken bir sürü şey vardır. Bunları kampseti havalı tabanca teknik ekibi olarak sizlere aşağıda kısım kısım belirteceğiz.

Havalı tabancayı temizliği neden yapmamız gerekir?

Havalı silah modelini bir bakıma gerçek tabanca, tüfek gibi elle çalışan makine gibi düşünelim. Sonuçta bazı yerleri metal bazı yerleri alüminyum. Havalı tabancalar fabrikadan çıkarken yağlanarak poşetin içine konur ve bayilere gönderilir. Bayiden müşterilere satışı gerçekleşir. Genellikle müşterilerin eline ulaştıktan sonra atış yapılır ve bu şekilde tekrar havalı tabanca kutusuna konulur. Bu şekilde kullana kullana bir süre sonra havalı tabancanın mekanizma kısmında küflenme, takılma, eskisine oranla etkisinin azalması gibi birçok sıkıntıyla karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden her atıştan sonra olmasa da belli aralıklarla temizlemenizi tavsiye ederim.

Havalı tabanca temizliği yaparken gerekli alet ekipman ve teknik bilgi nelerdir?

Havalı tabanca temizliği yaparken gerekli alet, ekipman ve teknik bilgi olması gereken en önemli maddedir. Yanlış yağlama veya sökme, kalitesiz alet ekipman genellikle havalı tabancada ciddi hasarlar oluşturabilmektedir. Havalı tabancayı temizlemeden önce ilk önce teknik bilgisi olan etrafınızdaki kişilerden yardım istemeliyiz. Eğer bulamazsak kampseti havalı tabanca ekibinden teknik destek alabiliriz. Video olarak da youtube dan alakalı konuları incelemenizi tavsiye ederim. Bizim için en önemli alet-ekipman her makinede de olduğu gibi makine yağı ve yumuşak temizleme bezi olabilir. Silah yağı olmasına gerek yok bu tarz makine yağlarının özellikleri genellikle hep aynı sadece pas sökücü özelliği olmasına dikkat edelim. Temizleme bezi ise yumuşak olmasına dikkat edelim. Temizleme malzemesi olarak daha bir sürü setler bulabilirsiniz ama en çok kullanılan temizleme ekipmanları bunlardır.


silah bakım yağları

Havalı tabanca temizliği nasıl yapılır?

Havalı silah bakım temizlik nasıl yapılır. Önceki konumuzda size gerekli olan alet, ekipman ve teknik bilgiden bahsetmiştik. Bunların hepsinin sizde olduğunu varsayarak aşağıda madde madde size anlatacağım;

  1. 1-)İlk önce gerekli alet, ekipman ve pense vb. aletleri yanınıza alınız.
  2. 2-)Havalı tabancanın boş olup olmadığını kontrol ediniz; şarjörü çıkartıp namlunun ağzında saçma varsa namlunun ağzından çıkarınız. Bazılarında üst kızak sürgülü bazılarında sürgüsüzdür. Örnek olarak Ekol es 66 havalı tabanca modelleri sürgüsüz olan modellerdendir.
  3. 3-)Havalı tabancanın şarjör kısmında co2 hava tüpü mevcutsa onu çıkarın havalı tabanca ve şarjörü koyun.
  4. 4-)Havalı tabancayı üst kızağından ayırmaya çalışın ve ayırdıktan sonra kolay ayrılabilecek diğer parçaları da ayırın. Çok fazla ayırmanıza gerek yok. Toplaması çok zor olur. Bunları ayırırken hangi parçanın önce takılacağını unutmayın.
  5. 5-) Havalı tabancanın parçalarını ayırdıktan sonra makine yağımızı az az sıkarak güzel bir şekilde temizleme bezi ile silmeye gayret gösterelim. Fırçalanması gereken yerleri de fırçalayalım. Tabi bunu yaparken hiçbir yağ birikintisi olmamasına gayret gösterelim, yoksa yağ kalınlaşarak havalı tabancanın rahat hareket etmesini engellemektedir.
  6. 6-) En son parçaları yağlayıp güzel bir şekilde temizledikten sonra havalı tabancayı toplayalım. Toplanan havalı tabancayı özellikle üst kızak çekiliyorsa 5-10 kez çek bırak yapabiliriz.

havalı tabanca temizleme

Havalı tabancayı temizlerken dikkat edilmesi gereken hususlar

  1. 1-)Havalı tabancaları çok sık olmasa da arada temizlemeye özen gösterelim.
  2. 2-)Havalı tabancayı temizlerken özellikle Co2 silindirin ucunu ve boynunu tutan contaları güzel bir şekilde yağlanıp temizlemeliyiz.
  3. 3-)Havalı tabancayı temizlerken herhangi bir makine yağı olması yeterlidir. Sadece pas sökücü olması özelliği olması yeterlidir.
  4. 4-)Teknik bilgiye sahip değilsek havalı tabancayı şarjörünü çıkartıp görünen yerlere az miktarda yağ sürüp güzelce temizleyebiliriz.
  5. 5-)Havalı tabancaların bazı kısımları plastikten oluşmaktadır. Oraları da aynı şekilde hafif makine yağı sürerek güzelce ovalayalım.
  6. 6-)Havalı silah temizliği yaparken kurulu bir şekilde temizlememeliyiz. İlk Co2 hava tüpünü çıkartıp temizliğe öyle başlamalıyız. Havalı tabancanın kurulu olması Co2 silindir ucunu ve contaları bir süre sonra deforme etmektedir.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.