Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Tabancalar Nasıl Çalışır?

11-05-2021 13:41
Havalı Tabancalar Nasıl Çalışır?

Havali tabanca, namlunun katlanması sırasında havayı manuel olarak sıkıştırarak çalışır. Serbest bırakılmadan önce, basınçlı hava bir sıkıştırma odasında depolanır. Bu tür bir tabancanın ürettiği enerji sıkıştırma sistemine bağlıdır. CO2 tabancasının gücü, silindir içinde bulunan gazın sıkıştırılmasıyla sınırlıdır. Bu nedenle basınçlı hava tabancasının atış gücü her zaman aynı olurken, CO2 modelininki silindir doldurulduğunda azalır: silindir ne kadar dolu olursa atış o kadar büyük olur. 

CO2 tabancası, yeniden yüklemeden birden fazla atış yapabilir

Tek atış, havali tabancalar veya namlu kırma tabancası, atış yapabilmek için her seferinde yeniden doldurulmalıdır. Aslında, hazne içinde bulunan havayı elle sıkıştırmak ve böylece mermiyi serbest bırakmak için namlu katlanmalıdır. Tersine, CO2 pelet tabancası tek bir şarjörle 10 ila 20 atış ve bir silindirle yaklaşık 30 atış yapabilir.
Daha uzun bir namluya sahip olan tabanca, mermiyi daha iyi yönlendirir. Ayrıca, görüş mesafesinin de atışlarının doğruluğunu artırması açısından tercih edilebilir. Havayla çalışan modellerin daha hassas ve sportif çekimler için daha uygun olduğu genel olarak kabul edilmektedir. Daha küçük, daha estetik ve kullanımı daha kolay olan CO2 tabancalar, şişe veya teneke kutularda atış talimi için uygundur. Havalı tabancalar ile nasıl doğru tüp ve mermi seçimi ile daha yarıntılı bilgi için tıklayınız. https://www.kampseti.com/blog/icerik/havali-tabanca-tupu-ve-mermisi-secimi-nasil-olmalidir

CO2 tabancası gerçek bir silahın kopyasıdır

Daha çok satılan ve daha çok beğenilen CO2 tabancası, gerçek bir silahın neredeyse mükemmel bir kopyasıdır. Ayrılan bütçeye bağlı olarak az ya da çok başarılı olmalarıyla, geleneksel bir silahla ateş etme hissi verir.
Hava tabancaları yalnızca düz veya sivri uçlu peletler ateşler. CO2 tabancası ise çelik bilyeler veya yassı ve sivri peletler ateşleyebilir. Bazı modeller, her iki tür mermiyi de fırlatmak için tasarlanmıştır.


havalı tabanca çeşitleri


En İyi Havalı Tabanca Markaları

En iyi havalı tabanca markaları arasında; Ekol, Umarex, Hatsan, KWC, Cybergun, Sig Sauer Smith Wesson gelmektedir.  KWC, ASG, Sig Sauer, Umarex gibi havalı tabanca markaları lisanslı bilinen ateşli silahların ürünlerinin üretimini ve satışını yapmaktadır. Smith Wesson havalı tabanca modeli klasik sevenler için çokça tercih edilmektedir. Havalı tabanca markaları arasında en çok tercih edilen model olan ekol esp 66 modelini incelemek için tıklayınız. https://www.kampseti.com/urun/ekol-es-p66-havali-tabanca-4-5mm-parlak

Havalı tabanca taşımak suç mudur?

Havalı silahlar, ruhsat gerektirmeden taşınabilse de yanınızda faturasını bulundurmanız tavsiye edilir. Havalı tabanca taşımak suç olmaması için taşırken silahın boş olması da zorunluluktur. Yerleşim bölgelerinde kullanılması yasaktır. Yerleşim alanları dışında, toplantı alanlarında, bazı av alanlarında da kullanımı yasaklanmıştır.

2.el havalı tabanca almak doğru mu?

2.el havalı tabanca almak büyük bir risk teşkil eder. Satın aldığınız kişi, size silah konusunda ne garanti verebilir ne de yasal işlem yapabilir. Bu yüzden havalı tabanca almak için ruhsatlı işletmeleri tercih etmeniz önemlidir. 

Havalı tabanca insana ya da diğer canlılara zarar verir mi?

Silah her zaman riskli bir üründür. Gerçek silahlar kadar olmasa da havalı tabancalar da canlılara ve insanlara zarar verme potansiyeline sahiptir. Kurusıkı tabancalar bile yakın mesafeden ateşlendiğinde büyük zararlara neden olabilir. O yüzswn havali silah mermisini bile takarken önümüzde insan olmamasına dikkat etmemiz gerekmektedir.

 


havalı tabanca tüpü

Havalı tabanca FPS nedir?

Havalı tabancaların gücünü ifade etmek için FPS kullanılır. FPS’nin yüksek olması havalı tabancanın ne kadar güçlü olduğunun göstergesidir. Havalı tabancalar 100 ila 550 FPS arasında değerleme yapılır.  

Havalı tabanca kaç metre atar? 

Havalı tabancalar, silahın markasına, kalitesine, silahın gücüne göre menzil performansı gösterir. Havalı tabancanın menzili gücüne göre fazlalaşır. Ancak saçma atışları yaptığı için daha çok hedefe isabet ettirme performansı önem taşır. Genellikle havalı tabancalar ile atış 15 ila 20 metre etkili menzile sahiptir. Tam havalı tabanca denilen tipteki tabancaların etkinliği ise 80 metreye kadar ulaşabilmektedir.  Bu konuda yazmış olduğumuz makalelimizi de inceleyerek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. https://www.kampseti.com/blog/icerik/havali-silah-satin-alirken-atis-yapilacak-mesafeye-gore-secilmelidir

 


havalı tabanca mermisi

Havalı tabancanın kullanım amacı nedir? 

Genellikle havalı tabancalar, atış eğitimleri için kullanılır. Aynı zamanda atıcılık yarışmalarında da tercih edilmektedir. Profesyonel atıcılar genellikle havalı tabancalar kullanmaktadır. 

Havalı tabanca kullanımında yaş sınırı var mıdır? 

Kanunlarımızda havalı silahların kullanımı açısından 18 yaş üzeri uygun görülmüştür. Ruhsat gerektirmese de yaş sınırı önemlidir.

 

Havalı Tabanca Fiyatları

Havalı tabanca fiyatları her markaya veya ve ek özelliklerine göre değişim göstermektedir.  Havalı tabanca fiyatları 2021 yılı havalı tabanca fiyatları skalasına bakıldığında 350 liradan başlar ve 2000 liraya kadar ulaşabilir. Havalı tabanca fiyatları 2022 yılında ise oluşan dolar kurundaki farklılıklarından dolayı 450 liradan başlayıp 3000 liraya kadar havali silah fiyatları değişkenlik göstermektedir.
Silahlar ister ateşli olsun ister havalı olsun, spor olarak kullanıldığı takdirde alınması ve kullanılması tavsiye edilir. Aynı zamanda ruhsatlı ve lisanslı satış yapan yerlerden tedarik etmeniz hem kullanıcı olarak güvenliğiniz açısından hem de garanti açısından önem taşır. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.