Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Tüfek: Bilmeniz Gereken 10 şey

08-10-2020 12:48
Havalı Tüfek: Bilmeniz Gereken 10 şey

Havalı tüfeklerde bilmeniz gereken 10 maddeyi kampseti teknik ekibinden ve işin ehli insanlardan araştırmalarım sonucu sizlere aşağıda belirteceğim. Aşağıda açıklanacak olan 10 maddeyi okuduğunuz zaman havalı tüfekler ile ile ilgili aklınıza takılan birçok soruya cevap bulmuş olacaksınız ve bu sayede daha iyi bir havalı tüfek seçimi yapmış olacaksınız.

  1. 1. Havalı tüfekler kırmalı ve tüplü olmak üzere bilindik tabirle 2 kısımdan oluşmaktadır. Kırmalı havalı tüfekler el yardımı ile namlu kırılarak içindeki yay sıkıştırılır. Yayı sıkışan havalı tüfeğin içine koyulan saçma ile birlikte atışa hazır hale gelmektedir. Tüplü havalı tüfekler diğer adı PCP havalı tüfek ise havalı tüfeğin alt namlusunda kuru hava ile dolmuş tüp hayal edin.  O hava tüpündeki basıncın verdiği tepki ile atış gerçekleştirilir.
  2. 2. Havalı tüfekler 3 çeşit saçması vardır. Bunlar 4.5mm, 5.5mm ve 6.35mm dir. Bunlar kısa ve özet geçecek olursak 4.5 mm daha ileriye gider etkisi biraz daha azdır. 5.5 birazcık daha az gider etkisi ortadır. 6.35mm ise çok az mesafeye gider ama etkisi fazladır. Kampseti havalı tüfek ekibi olarak bu konuda en çok size tavsiyemiz 5.5mm dir. En ideal ve en çok satan modeller 5.5mm dir. havalı tüfekler
  3. 3. Havalı tüfekler plastik kaplama ve ağaç kaplama olarak 2 kısımdan oluşmaktadır. Plastik kaplama az daha hafiftir. Uzun yolda kolunda olduğunu düşünürsek bence plastik daha iyi kampseti havalı tüfek ekibimizde görüşü bu yöndedir.
  4. 4. Havalı tüfek modelleri olarak Türkiye’de en çok satılan modeller sırasıyla Hatsan havalı tüfek, Kral, Retay, Makarov ve diğerleri diye gidiyor. Kampseti havalı tüfek ekibinden aldığımız sıra bu şekilde. Yabancı olarak bir sürü model vardır ama pek satışı olmamaktadır.
  5. 5. Havalı tüfeklerde herhangi bir ruhsata ihtiyaç yoktur. 18 yaşını doldurmanız yeterli olmaktadır. Kurusıkı tabanca ve ateşli silahlarda ruhsat işlemleri 2020 yılında çok ağırlaşmıştır. Çoğu insan bu durumdan ötürü havalı tüfek, havalı tabanca, havalı silah, airsoft tüfek ve airsoft silahlara yönelmektedir.
  6. 6. Havalı tüfekle insan öldüremezsiniz sadece yaralayacağını düşünüyorum. Havalı tüfekle av yapmak yasaktır. Fakat pcp havalı tüfeklerde domuz bile vuranlar oluyor. Havalı tüfeklerle ile av yapmak kanunen yasaklanmıştır. Tabi avlanırken lütfen kurallara uyarak av zamanlarında avlanalım.havalı tüfek fiyatları
  7. 7. Havalı tüfekte etkili bir atış istiyorsanız özellikle tüfek ve saçma kalitesine dikkat edelim. Saçma kalitesi kaliteli kurşun derecesine göre değişebiliyor. Kampseti sayfasında istediğiniz tüm saçma çeşitlerine bakabilirsiniz. Kampseti yetkili ekibi olarak bizlerden de destek alabilirsiniz.
  8. 8. Havalı tüfeklerde 2020 yılı havalı tüfek fiyatları ortalama 270 TL den başlar. Fiyatlar 5 bin TL ye kadar devam etmektedir. Tabi bunlar Türkiye deki ürünler için geçerli ithal olarak daha da yükseğe çıkabiliyor. Eğer imkânınız varsa ideal bir havalı tüfek 2020 yılında ortalama ekipmanlarıyla 500 TL civarındadır. Bu konuda kampseti havalı tüfek teknik ekibinden kesinlikle yardım almanızı tavsiye ederim. 
  9. 9. Havalı tüfeklerde dürbün çeşit çeşit değişebilmektedir. Dürbün kalitesi ne kadar artarsa o kadar etkili olarak görürsünüz. Havalı tüfeklerde en uygun dürbünlü havalı tüfek modellerini de yine kampseti https://www.kampseti.com/kategori/havali-tufekler sayfasından bulabilirsiniz.
  10. 10. Havalı tüfekle av yapmak yasaktır. Fakat pcp havalı tüfeklerde domuz bile vuranlar oluyor. Havalı tüfeklerle ile av yapmak kanunen yasaklanmıştır. Tabi avlanırken lütfen kurallara uyarak av zamanlarında avlanalım.
 

NOT: Havalı tüfeklerde bilmeniz gereken en önemli 10 maddeyi sıraladık. Bu bilgileri yazarken özellikle havalı tüfek kampseti ekibinden teknik olarak bilgiler edinerek hareket edilmiştir. Kampseti sayfası siz müşterilerimize daha iyi hizmet sunabilmesi özellikle bu konu üzerinden fabrikasında çalışmış ustaları ve işçileri ile ekibini oluşturmuştur. Bu yüzden sormak istediğiniz her soruyu sormaktan çekinmeyin.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.