Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Tüfek Hakkında Merak Edilenler

18-11-2019 19:29
Havalı Tüfek Hakkında Merak Edilenler

Havalı tüfek, hava basıncı CO2 ve elektrikli şekilde bir çalışma prensibi olan tüfek çeşitlerindendir. Hava tüfek türünün de kendi içerisinde çeşitli modelleri bulunmaktadır. Bunlardan pnomatik sistemli tüfekler kişilerin en sık tercih ettiği havalı tüfekler arasında yer almaktadır. 

Havalı tüfekler, tetiğin çekilmesi ile birlikte serbest kalan hava, namlunun içerisinde şişe, şişenin içerisinde ise namluda bulunan pellete çarpa sonucunda atışın yapılması sağlanmaktadır. Hava tüfekler, namlu açısından namludan kırma ve yekpare olarak iki çeşide ayrılmaktadır. Yekpare namlu havalı tüfekler, kırma tüfeklere nazara çok daha az enerji kaybı yaşamaktadır. Bu da atış gücünün çok güçlü olmasını sağlamaktadır. Kırma namlulu havalı tüfeklerin ise yeni başlayan kişiler için hem tanıma açısından hem de tüfeğin hafifliği açısından silahın sahibine çeşitli avantajlar sağlamaktadır. Havalı tüfekler ile ateşli tüfeklerin aksine tepme aktivitesi ileriye doğru gerçekleştirilmektedir. Başka bir ifade ile havalı tüfek, atıştan sonra kendini ileri çekmektedir. Bu nedenle dürbün monte edilen havalı tüfeklerde dürbün stoperi ateşli tüfeklerden çok daha farklı olan dürbün ayaklarının arkasına sabitlenmektedir. Havalı tüfekler atış teknikleri açısından bazı tehlikeli sonuçlar doğurabilmektedir. Bu da hareket halinde tetiklenmesi durumunda ortaya çıkmaktadır. Havalı tüfekler ile mümkün olduğu sürece sabit pozisyon atış yapılması gerekmektedir. Havalı tüfekleri ülkemizde av için kullanılamamaktadır, yasaktır. Bu nedenle havalı tüfek çeşitlerinin hobi amacı ile kullanılabileceğini ifade edebilmek mümkündür. Peki, havalı tüfeklerin bakım ve tamiri nasıl yapılmaktadır?

Havalı Tüfeklerin Bakım, Temizlik ve Tamiri

Havalı tüfek çeşitleri herhangi bir parçası sökülüp takılmadan temizlendiği için temizliği, oldukça kolaydır. Hatsan havalı tüfek modellerinin temizliği için ihtiyacınız olan malzemeler bez ve tüfek harbidir. Havalı tüfeklerin bakımı sırasında mümkün olduğunda sprey yağları kullanmanız gerekmektedir. Ateşli silahların aksine herhangi bir parçası sökülüp takılmadığı için havalı tüfeklerde ulaşılamayan yerlerin yağlı kalma ihtimaline karşı sprey yağı en iyi çözümdür. Namlu içi tüfek harbinin fırçası ile temizlenmelidir. Daha sonra ise yağlanmalıdır. 10-15 dakikalık beklemeden sonra tüfek harbinin ucuna takılan bir bez yardımı ile fazla yağ alınır. Daha sonra kurumaya bırakılır. Hatsan havalı tüfeklerde herhangi bir arıza ile karşılaşılması durumunda tamirin mutlaka yetkili firmalar tarafından yapılması gerekmektedir. Konusunda uzman kişiler Hatsan havalı tüfeklerde yetkili ve uzman kişiler tamir işlemini gerçekleştirerek havalı tüfeklerinizi ilk gün ki haline getirebilir. Aksi takdirde tamiri kendiniz yapmaya çalışırsanız çok daha büyük sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Havalı tüfeklerin hepsi imalatçı firma garantisi altındadır. Temizlik, bakım gibi işleri kendiniz yapabilirsiniz, fakat teknik problemlerle hiç uğraşmanıza gerek yoktur. Garanti tarafından tüm bakımlar en iyi şekilde yapılacağı için tüfeğiniz daha sağlam olacaktır. Aşağıda ki resimde yer alan havalı tüfek temizleme seti ihtiyacınızı minumum düzeyde görecektir. Silah bakım ve temizliği ile daha ayrıntılı bilgilere kampseti blog da yer alan https://www.kampseti.com/blog/icerik/silah-bakim-ve-temizligi-nasil-yapilmali linkinden ulaşabilirsiniz.

 

havalı tüfek temizleme seti 

Havalı Tüfekler Olan İlgi Neden Arttı

Havalı tüfekler, normal tüfeklere göre daha ucuz olmasından dolayı çokca tercih edilmektedir. Bir başka sebebi ise kesinlikle alım şartlarının daha kolay olmasıdır. Bir tüfek almak için sağlık raporu, sicil kaydı vs gibi birçok şey istenmekte iken, havalı tüfeklerde sadece 18 yaşını doldurmuş kişilerin kimlikleri ile rahatlıkla alacakları tüfeklerdir. Bunun sebebi ise havalı tüfeklerin ateşsiz silah kategorsinde olmasından dolayıdır. Havalı tüfekler içindeki bilyeleri hava yardımı ile atarak atış sağlar. Ayrıca havalı tüfeklerin mermisi ucuz olduğundan fazla fazla atış yapabilirsiniz. Havalı tüfekler eğlence amaçlı ve atış talimleri yapmak için kullanılan hobi tüfekleridir. Kullanımı çok basittir. Havalı tüfeklerde sayılan bu kadar özelliğe rağmen aşağıdaki linke tıklayarak haydi durma sen de bir havalı tüfek sahibi ol.

https://www.kampseti.com/kategori/havali-tufekler


En İyi Havalı Tüfekler Kamp Seti’nde 

Havalı tüfekler konusunda ilgili iseniz ve havalı tüfek fiyatları ile ilgili bilgi almak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Kamp Seri, en kaliteli havalı tüfekleri müşterilerine ulaştırmaktadır. Siz de havalı tüfek fiyatları ve havalı tüfek çeşitleri ile ilgili detaylı bilgi için Kamp Seti ile iletişime geçebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.