Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Havalı Tüfek Saçması ve Modelleri

08-03-2020 22:05
Havalı Tüfek Saçması ve Modelleri

Havalı tüfekler; klasik ateşli silahların aksine bir mermi ile değil saçma olarak ifade edilen unsurlarla amaca hizmet verir. Özellikle avcılıkla ilgilenen kimselerin havalı tabanca tercih ederken saçma kullanması avın daha isabetli bir şekilde vurularak daha fazla tahribe uğramasına yardımcı olur. Havalı tüfek üreticilerinin hemen hepsinin havalı tüfek saçması seçeneklerini sunması bu konuda farklı tercihlerin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Kalibre, sayı ve şekil bakımından farklı tercihlerle bulabileceğiniz havalı tüfek mermisini en uygun fiyatlarla kampseti.com’dan satın alabilirsiniz.

Havalı Tüfek Mermisi Çeşitleri

Havalı tüfek mermisi dendiğinde çoğu insanın aklına bir kovan ve çekirdekten oluşan yapı gelir. Ancak havalı tüfeklerde kullanılan mermiler bundan ziyade saçma, bilye veya bbs olarak ifade edilen şekillerdedir. Saçma ve bilye adından yola çıkarak ne olduğu kolayca tahmin edilecek kavramlar olsa da çoğu insan bbs dendiğinde pek bir şey anlamaz. Halbuki bbs de küçükken elimize aldığımız boncuklu silahlarda kullanılan boncuklardan çok da farklı değildir. Havalı tüfek mermisi 2022 yılında genel olarak paraşüt tipi tüfeklerdir. Bunlardan da sizler için yaptığımız güzel saçma paketler mevcut. Havalı tüfek veya saçma-bilye katagorisinde bu ürünleri görebilirsiniz. Havali tüfekte paraşüt mermi dışında diğer mermileri atan modellerde mevcuttur. Gelin hep beraber saçma, bilye ve bbs tür mermilere daha yakından göz atalım!

Saçma Mermisi

Kurşun madeninden üretilen ve kendine has bir yapısı olan saçmaları hemen her marka ve kalitede bulmak mümkündür. Saçmalarla ilgili ön plana çıkan en önemli detay kalibre değerleridir. Kalibresi 4,5 mm – 5,5 mm ve 6,35 mm arasında değişen saçmalarda kalibre düştükçe ağırlık ve dolayısı ile tahribat gücü de düşer. Bu nedenle atış yaparken amacınıza uygun bir saçma çeşidi tercih etmeni gerekir. Örneğin keklik avlarken 4,5 mm kalibre bir havalı tüfek saçması tercih ederken daha büyük hayvanlar için kalibre değerini arttırmanız gerekir. Aksi takdirde av sırasında başarısız atışlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Paraşüt serisi mermiler olarak da ifade edilen saçma mermiyi satın alırken titiz davranmaya özen göstermelisiniz.

Bilye Tip Havalı Tüfek Mermisi

Bilye tipi mermiler adından da anlaşılacağı üzere bilye şeklinde malzemeden üretilen mermilerdir. Havalı tüfek kalibresine göre farklı çaplarda üretilen bilyelerin ham maddesi genellikle kauçuk gibi sert plastiklerdir. Saçma mermilere nazaran tahrip gücünün daha az olarak değerlendirildiği bilyeler silaha uygun şekilde seçilmediği takdirde verimli bir atış gerçekleşmez. 

BBS Tip Mermiler

BBS tip havalı tüfek mermisi boncuklu tabancalarda kullandığımız plastik mermiler olarak tabir etmek çok yanlış olmaz. Renk ve boyut noktasında farklı tercihlerle üretilen BBS mermiler atıcılık türü ve amacına göre tercih edilir. BBS mermilerin temel özelliği isabet ettikleri yerde dağılmaları ve işaret bırakmalarıdır. Bu mermileri airsoft ve paintball gibi etkinliklerde kullanılan mermiler olarak da ifade edebilmek mümkündür.

Havalı Tüfek Mermisi Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Havalı tüfek satın aldıktan sonra atış yapmak ve satın aldığınız silahın keyfini çıkarmak için ihtiyaç duyacağınız tek şey doğru seçilmiş mermiler olacaktır. Bu mermileri seçerken titizlikle yaklaşmanız hem alacağınız keyfi arttırır hem de havalı tüfekten daha yüksek performans elde etmenize yardımcı olur. Peki, her saçma mermisi ya da bilyeyi silahınızda kullanmanız mümkün müdür?
Cevap kesinlikle hayır! Silahlarda kullanılan mermileri öncelikle kalibrelerine göre değerlendirmek gerekir. Silahınıza göre küçük kalibreli bir mermi de büyük kalibreli bir mermi de silahın performansını tam olarak yansıtmaz. Bunun yanı sıra hedefte bulunan cisimde ortaya çıkacak tahribat da merminin cinsi ve kalibresine göre değişkenlik gösterir. Söz konusu durumlar değerlendirildiğinde mermi seçimi atıcılık alanının en önemli hususlarından bir tanesi olarak ön plana çıkar.

Havalı Tüfek Mermisi Fiyatları

Havalı tüfek satın aldıktan sonra mermileri de uygun fiyata satın alarak atıcılık serüveninize başlamak istiyorsanız detaylı araştırmalar yapmanız gerekir. Türkiye’de ve dünyada havalı tüfek konusunda üretici sayısının çok ciddi düzeyde olması havalı tüfek mermisi fiyatları noktasında geniş bir havuzun ortaya çıkmasına neden olmuştur. Dünya çapında kalitesini ispat etmiş pek çok marka ürünlerini yüksek fiyatlarla satışa sunarken daha kaliteli ama adı henüz piyasada duyulmamış ürünleri daha ucuza bulmanız mümkündür. 2022 yılı havalı tüfek mermi fiyatları içerisinde ortalama en ucuz havalı tüfek mermisi 12-13 tl aralığındadır.
Yukarıdaki değerlendirmeler ışığında sadece isim bazlı bir alışveriş deneyimi yaşamamalı ve işin uzmanından destek almalısınız. Bu noktada kampseti.com’da  havalı tüfek fiyatlarını detaylı bir şekilde inceleyebilir ve uzmanlarımızdan aklınıza takılan konular hakkında yardım alabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.