Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

İlkbahar da kamp için çadır seçimi

06-04-2018 00:21
İlkbahar da kamp için çadır seçimi

Kamp çadırı tercihinde dikkat edilecek ilk unsur, modelleri araştırmaktansa, faaliyete en uygun çadırı seçmektir. Her koşula uygun bir çadır yoktur. Olimpos için farklı bir çadır, Everest için farklı bir çadır alınası gerekir. Bunun dışında kamp malzemeleri için de koşullar göz önünde bulundurulmalıdır.

Kamp çadırı için dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Bu aşamada hatalı kamp çadırı seçmemek çok önemlidir. Yapılan faaliyete ve amaca yönelik olarak, fonksiyonel çadırlar tercih edilmelidir.Hafif, kompakt ve bilinçli olarak çadır seçimi yapılmalıdır.

·Çadırda kalacak kişi sayısı:

Çadırda kalacak kişi sayısı, kamp çadırı için en önemli faktördür. 4 kişilik çadırlarda genellikle 4 kişinin kalması oldukça zordur. 4 kişilik çadır en fazla 3 kişiye uygun olup, 2 kişi için oldukça konforlu olacaktır. 4 kişilik çadırda 4 kişi kalırsa, hiçbir kamp malzemesi için yer kalmayacaktır. Bu gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

·Hangi şartlarda konaklayacağınız:

Her çadırın dizayn ve boyutları, iklim koşullarına göre belirlenmiştir. Yazlık çadırlar hafif malzemelerden üretilmiştir ve havalandırma alanları daha fazladır. Bu sebeple de yağışlar ve sert rüzgarlar için yanlış çadır seçimi olacaktır. Yağışlı alanlarda kamp yapacaksanız, bu aşamada özel kamp malzemelerine ihtiyaç duyabilirsiniz. 3 mevsimlik çadırlar, bu aşamada yoğun yağış, rüzgar ya da soğuktan korunmaya destek olabilir.

· Kamp çadırının kullanımının kolay olması

Çok bölmeli, 4-5 kişilik, büyük ve önünde gölgeliği dahi olan çadırlar, daha zor kurulur ve daha zor toplanır. Bu tip çadırlar uzun süre kamp yapılacaksa tercih edilmelidir. Deneyimsiz kişilerin bu çadırları kurması zor ve zaman alacaktır. Kamp süresi kısaysa bu denli meşakkatli çadırlardan uzak durulması ve daha hafif, kullanımı daha pratik ve kolay çadırlara yönelmeleri gerekir. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken bir diğer faktör ise kamp çadırı ne kadar büyük olursa, tutulacak kamp alanının da o kadar büyük olması gerektiğidir. Büyük kamp çadırları için büyük genişlikte, düz ve çimenlik alanlar bulunması gerekir.

·Çadırın Malzemesi

Çadırın yapıldığı malzeme seçimi de oldukça önemlidir. Pamuktan yapılmış olan çadırlar daha çok suya karşı dayanıklıdır. Ancak ıslanmaları durumunda oldukça ağır bir hale gelir. Ancak polyester çadırlara göre daha dayanıklıdır. Polyester çadırlar, güneş ışıklarına karşı çadır içini daha fazla ısıtır ve zamanla aşınır. Kaliteli çadırlar ise rip atop adı verilen özel malzemelerden üretilmiştir. Bu çadırlar daha ucuz çadırlara göre pahalı ve daha dayanıklıdır. Bu aşamada çadır seçerken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar, fermuarlardır. Fermuarlarda dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri, kolay bozulmayacak kalitede olmasıdır. Bozulan fermuarlar çadır içine böcek girmesine sebep olabilir. Fermuarların kolay açılıp kapanmasına ve kumaşa sıkışmamasına dikkat edilmelidir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.