Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

İyi Bir Av için Tüfek Seçimindeki Öneriler

11-05-2018 20:45
İyi Bir Av için Tüfek Seçimindeki Öneriler

Avcılık yapmaya yeni başlayacaksanız, öncelikli olarak hangi avlara gideceğinizi göz önünde bulundurmalısınız. Başarılı av için doğru tüfekler tercih etmek bu aşamada en önemli nokta. Her av için farklı av silahları tercih etmeniz gerekir.

Av Silahları Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Avınıza uygun olarak kalibre, namlu boyu ve şok paremetlerine dikkat etmeniz gerekiyor. Ardından ise çifte, superpoze, pompalı ya da yarı otomatik tüfeklerden avınıza en uygun olanı seçmeniz gerekiyor. Tüfekler için tercih tamamen kişiseldir. Her av silahının kendine göre üstünlüğü olsa da sizin için en ideali, av tercihinize göre tespit edilmelidir.

Örnek olarak av silahları için; yürüyüş avı yapacaksınız hafif tüfekler ideal olacaktır. 20 kalibre tüfek; tüm avlar için idealdir. Bıldırcın, çulluk, keklik ve ördek haricindeki tüm avlar için kullanılabilir. Kaz ve ördek avı için ise; magnum ve magnum fişek kullanabilirsiniz. 3.500 gram üstündeki ağır tüfekler en ideali olacaktır. Gizlenmenin ön plana çıktığı avlarda ise; parlamayan, mat tüfekleri tercih edebilirsiniz.

Tüfekler için mekanik özelliklerden sonra en önemli faktör; ahşap aksamları olan kundak ve el kundağıdır. El kundağı, tüfeği kavramak için oldukça önemli. Bu sebeple de el büyüklüğüne ve parmak uzunluğuna göre seçilmesi gerekir. Silah fiyatları dışında bu faktörlere dikkat edilmesi, avda başarıyı yakalamanızı sağlar.

Av Silahları Neye Göre Seçilir?

Av tüfekleri, kendi içinde birçok çeşide ayrılır. Yivli ve yivsiz olanlar en bilinenleri olup; yapı itibari ile birbirinden farklıdır. Çeşit olarak bakıldığında otomatik, süperpoze, pompalı, çifte av, trap&skeet ve tek kırma olarak çeşitlere ayrılır. İthal ve yerli tüfek seçenekleri de mevcut.Silah fiyatları ve kaliteleri ise; kullanılan malzeme, marka ve kalitesinin değişkenliğine göre farklılık gösterir.

Av silahları genel olarak iki ya da tek namludan oluşur. Bu namlu sayısı da silah fiyatları için değişkenlik yaratabilir. Yeni nesil av tüfeklerinde namlular, alt ve üst namludan oluşur. Bazı çift namlulu olanlar ise, yan yana namludan meydana gelir.

Av tüfekleri menzili çeşidine göre 30-40 metre ile 90 metre arasındadır. Etkileri de fişekleri içinde yer alan bilyelerin büyüklüğü ile ilişkilidir. Av silahları, avlanacak olan faktöre göre seçilir. Örnek olarak ördek, kaz ve domuz avları genel olarak kamuflaj gerektirir. Bu sebeple de seçilecek olan tüfeklerin namlu ve diğer kısımları mutlaka mat olmalıdır. Parlak olan tüfekler, güneş ışıklarını yansıtır. Bu sebeple de kamuflaj ne kadar başarılı olursa olsun, yansıyan ışıklar sebebiyle kamuflaj olumsuz etkilenecektir. Yürüyüş avlarında ise ağırlıklı çıkmayı tercih edeceksiniz, tüfek ağırlığı 3 kilo ve altı olmalıdır. Kaz avı dışındaki avlarda ise magnum tüfeklere genel olarak ihtiyaç duyulmaz.

Av silahları ve tüfekler tüm bu sebeplerden dolayı kişisel olarak, ava göre tercih edilmelidir. Silah fiyatları çeşitli av malzemeleri ve silahları olması sebebiyle oldukça çeşitlidir. Her ekonomiye uygun ve farklı özelliklerde silah bulunabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.