Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

İyi Bir Avcılık için Gizlenmenin Yolları Nelerdir ve Nasıl Giyilmelidir?

11-05-2018 21:00
İyi Bir Avcılık için Gizlenmenin Yolları Nelerdir ve Nasıl Giyilmelidir?

Av kıyafeti, iyi bir avcılık için olmazsa olmaz gerekliliklerden. Kamuflajın ve gizliliğin oldukça önemli olduğu avcılık eyleminde, doğru av kıyafet çeşitleri tercih edilmesi, avın daha başarılı şekilde yapılmasını sağlar.

Av Kıyafeti Nasıl Seçilir?

Av kıyafeti seçerken öncelikli olarak avın yapılacağı bölgeye dikkat etmek gerekir. Ormanda yapılacak olan avlarda outdoor giyim için orman desenli renkler tercih edilmeli. Daha kurak ve çorak bölgelerde ise toprak tonlarında av kıyafeti seçilmelidir. Outdoor giyim de oldukça önemli bir husus. Açık hava sporları için hafif, kişinin hareketini kısıtlamayacak olan, hava koşullarını tolare edebilecek giysiler seçilmelidir.

İyi bir avcılık için bir diğer önemli faktör ise, Gizlenme ağları. Gizlenme ağları, iyi bir avcılık için en başarılı gizlenme yollarından biridir. Av sırasında kullanılan ve avlanacak olan hayvanın avcıyı fark etmemesini sağlayan örtüler, gizlenme ağlarıdır. Av, avcıyı bu sayede fark edemez. Bu şekilde de kolay bir şekilde ağa girerek, avın kısa sürede yakalanmasını sağlar.

Gizlenme ağları genellikle, ördek ve kaz avlarında sıkça tercih edilir. Ördek ve kazlar çevrelerinde ufak bir hareketlilik fark etse dahi kaçmaya çalışan hayvanlardır. Gizlenme ağları sayesinde, avların kaçması engellenir. Gizlenme ağı avlanacak hayvanı yakalamak için kuruluyorsa, ağın çubuklar ile iyi bir şekilde gerdirilmesi oldukça önemli. Ağ gerdirilerek avlanacak hayvanın ağa girmesi sağlanır.

Av kıyafet çeşitleri oldukça geniş çeşitlilikte olduğu için her ava uygun giysi bulmak mümkün. Balık avı için ya da ördek-kaz gibi avların avlanması için, her amaca uygun şekilde giysi bulmak mümkün.

Gizlenme Ağı Çeşitleri Neler?

Gizlenme ağları ikiye ayrılır. Bunlar; örtü ve kamuflajdır. Kamuflaj şeklinde dizayn edilen gizlenme ağı, elbise şeklinde giyilir. Bu sayede avcının görünmesi engellenir. Kamuflaj olarak temin edilen gizlenme ağı alınmadan önce nasıl bir bölgede kullanılacağına dikkat etmek gerekir. Çünkü ormanlık alanda kullanılacak olan ağlar; renklerine göre tercih edilmeli. Ormanlık alanlar için yeşil ağırlıklı renklerin yoğun olduğu orman desenli bir gizlenme elbisesi en ideali olacaktır. Kışın karlı bölgelerde avcılık yapılacaksa, kar desenli olan beyaz kamuflaj elbiseler tercih edilmeli. Bunun dışında, gizlenme ağı çeşitleri kullanım alanlarına göre de farklı şekillerdedir. Bundan dolayı da gizlenme ağı alınmadan önce, avın hangi bölgede yapılacağı araştırılmalıdır. Anorak kamuflaj takımlar genellikle oldukça sessiz ve hafif malzemelerden üretilir. Ava yaklaşırken sessizliğin minimumda olması oldukça önemli. Bu sayede maksimum gizlilik sağlanır.

Av kıyafetleri ya da gizlenme ağları kumaş yapısı dolayısıyla en üst düzeyde gizlenme sağlamaktadır.

İyi Bir Av İçin Gümeler

Gümeler, özellikle ördek avlarında avcının avını beklerken rahat etmesini sağlar. Yorulmayı engeller ve gizlenmeyi sağlayan bir avcı kulübesidir. Gümeler sayesinde, avcı, avını oldukça konforlu şekilde bekler. Gümeler farklı özellikte ve avcıların rahat bir av yapması için dizayn edilmiş ürünlerdir. Güme çeşitleri arasında en yaygın şekilde tercih edileni ise sandalye çadır şeklinde olan gümedir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.