Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

İyi Kamış Çeşitleri Hangi Özellikleri İle Öne Çıkar?

23-12-2017 13:33
İyi Kamış Çeşitleri Hangi Özellikleri İle Öne Çıkar?

Kamış, balık avında kullanılan ve ucuna yem takılarak balık yakalanmasını sağlayan araçtır. Kamış seçimi yaparken öncelikle bilinmesi gereken ne tür bir balık yakalanacağı ve nerede hangi konumda av yapılacağıdır. Çünkü yakalanmak istenilen balık türüne ve kıyıdan veya tekneden avlanma tercihine göre balık kamışı tercihinin iyi yapılması gerekmektedir. Balık tutma işi tekneden yapılacaksa kısa kamışlar, kıyıdan yapılacak ise de uzun kamışlar tercih edilmelidir.

 

Kamış seçimi yaparken iyi bir avlanma başarısı yakalamak için kamış çeşitleri hakkında yeteri bilgiye sahip olmak ve hangi kamışın nerede ve hangi tür balıkta kullanılması gerektiğini iyi öğrenmek gerekmektedir. Bakıldığında pek çok kamış türü olsa da kamış türlerini 6 alanda incelemek mümkündür.

Olta Kamış Çeşitleri

 

1.Teleskopik Olta Kamışları:

Bu tür kamışlar, genellikle amatör balıkçılar veya balık avını hobi amaçlı yapanların en çok tercih ettiği balık kamışı türüdür. Bu kamış türünün uzunluğu genelde 3 ve 4,5 metre arasında değişmektedir. Kamış iç içe geçen parçalarla toplanınca yaklaşık 50-10 cm arası kısalmakta ve kolay taşıma kolaylığı sağlamaktadır. Bu tür kamışlar genelde kıyı balıkçılığında kullanılır ve kamış türleri arasından fiyat açısından en uygun olanıdır. Sitemizde bulunan DISCOVERY Dft Angora 50-100gr 240cm Teleskopik Olta Kamışı bu kamışlara örnektir ve fiyat açısından da uygun bir kamış türüdür.

 

2. Parçalı Olta Kamışları:

Bu kamış türleri teleskopik olta kamışlarıyla çok benzerlik göstermektedir. Parçalı olta kamışları da tıpkı teleskopik olta kamışları gibi parçalı, iç içe geçen parçalardan oluşmaktadır. Ülkemizde kullanımı pek yaygın olmasa da teleskopik kamışlara göre hassaslığı daha yüksek ve dayanıklılığı daha fazladır. Genel olarak tatlı su balıkçılığında ve göllerde kullanılmaktadır.

 

3. Porselensiz Olta Kamışları:

Şekil itibarıyla diğer kamışlar gibi parçalı parçalardan oluşmaktadır. Diğer kamışlardan farkı ise porselensiz kamış türlerinde misina halkaları kullanılmaktadır. Misina kamış ucuna takılarak avlanma sağlanır ve bu kamış türü genellikle gölde tatlı su balığı avında kullanılmaktadır.

 

4. Fly Kamışlar:

Bu tür kamışlar genelde kendi fly makineleriyle birlikte kullanılmakta ve yem olarak yapay yemler kullanılmaktadır. Kullanımı oldukça yaygındır ve tatlı su balıkçılığının yanında tuzlu su da iyi sonuç alınabilen kamış çeşididir. ABU GARCIA Combo Diplomat 904 5 kamışı fly kamışlar kategorisine girer ve sitemizden inceleyebilirsiniz.

 

5. Çıkrık Olta Kamışları:

Bu tür kamışlar genelde çıkrık makineleriyle birlikte kullanılırlar. Teknede kullanımı uygun olmakla birlikte ağırlık olarak diğer kamışlara oranla daha büyüktür. SPRO Off Shore Pro 4300 3+1 BB Alu Sağ El Çıkrık Olta Makinesi fiyat açısından gayet uygun bir üründür. Diğer ürünlere de sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

6. Spin Olta Kamışları:

Spin olta kamışları yapısal olarak fly kamışlara benzerler ve çok uzun mesafelere kişiyi yormadan atılabilen kamış türüdür. Bu kamış çeşidinde kıyı balıkçılığı olarak tatlı ve tuzlu sularda avlanma sağlanabilmektedir. MITCHELL Advanta Spin T-240 Olta bu kamış türleri arasına girmektedir ve daha birçok ürüne sitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

İyi Kamış Nasıl Anlaşılır?

 

İyi kamış genel olarak hem tuzlu hem de tatlı su da işlev görmelidir. Kamış esnekliği iyi olmalıdır ve aynı zamanda da dayanıklı olmalıdır. Her kamış her balık avında iyi performans göstermeyebilir. O yüzden kamış seçimi yaparken öncelik kaliteli bir kamış ve kamış çeşitleri arasından yapılacak işe göre uygun kamışı bulmaktır. Bu av performansını ve teknik bir sorun yaşanmaması açısından iyi olacaktır.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.