Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Jig Yemler Hangi Balıklar için Kullanılmalıdır?

14-11-2018 11:50
Jig Yemler Hangi Balıklar için Kullanılmalıdır?

Jig yemler; genel olarak Avrupa’da oldukça eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Ülkemizde ise henüz popülerlik kazanmaya başlamıştır. Jig yemler yem olmaktan ziyade bir balık avı stili olarak kabul edilir. Doğru kullanımı sayesinde oldukça verimli bir av süreci yaşamayı sağlar. Nicelik olarak daha az ancak nitelik olarak daha yüksek balıklar jig yemler ile avlanabilir.

Jig Yemler

Kaliteli balıklar, yalnızca kaliteli malzemeler ile avlanabilir. Bunun için de balık yemleri ya da balık yem çeşitleri mutlaka kaliteli olarak tercih edilmelidir ki kaliteli balıklar avlanabilsin. Jig ile yapılan avlarda; mutlaka büyük balıklar avlanır. Bundan dolayı da yalnızca kaliteli jig yemler kullanılmalıdır. Jig yemler için kullanım amacı; derin sularda avcı balıkları kandırmaktır. Sahte ava atlayan büyük balıklar, balık yemleri sayesinde avlanır. Jig balık yemleri ile balık avı dışarıdan kolay gibi gözükse de gerçek yemli avlardan oldukça farklı ve titizlikle yapılması gereken avlardır. Gerçek yem kullanılan avlarda; balıklar yemin kokusuna gelirken, jig balık yem çeşitleri kullanılarak yapılan avlarda, balık avı yapan kişinin yeteneği ile balıklar avlanır. Yemi tamamen gerçek bir yem gibi kullanmak, balık avı yapan kişinin yeteneklerine bağlıdır. Özellikle de Levrek gibi büyük ama zeki balıkları avlamayı planlıyorsanız bu aşamada deneyim ve kullanılan yemin kalitesi gerçekten önem teşkil etmektedir.

Balık Yem Çeşitleri ile Balık Avı

Jig ile yapılan balık avcılığı genel olarak tekneden ve çoğu zamanda da derin sularda kıyıdan uzağa atıp çekme yöntemi ile yapılmaktadır. Bu yöntem için çeşitli renklerde ve ağırlıklarda sahte balık yem çeşitleri kullanılmaktadır. Bu aşamada avlayacağınız balık cinsine ve bütçenize göre balık yem çeşitleri için araştırma yapabilir, avlayacağınız balığa en uygun büyüklükte, ağırlıkta ve renkte balık yemini temin edebilirsiniz. Eğer tekneden av yapıyorsanız; denizin ve havanın özelliklerine uygun olarak jig yemler tercih etmeniz gerekir. Bu aşamada tercih edilen jig, tekneden bırakıldıktan sonra seğirtme adı verilen aksiyonlar ile belirli mesafede yukarı çekilip tekrar dibe bırakılmalıdır. Bu sayede avlak yoklanarak av başlatılır. Jig avcılığında balıkçıların en önemli yardımcısı Balık bulucular ve Gps cihazlarıdır. Büyük balıkların ve avlakların tespitinde balık bulucu cihazların desteği en önemli detaylardan biridir. Jig ile yapılan balık avı; genel itibari ile deniz dibinde ki yamaçlarda verimli yapılmaktadır. Bu sayede de balık bulucu cihazınızdan tespit ettiğiniz bu yamaçlarda teknenizin pozisyonunu ayarlayarak tepeden aşağı doğru düşerken Jig yapmanız verimli bir avı beraberinde getirecektir.

Jig Yem Fiyatları

Jig yem fiyatları tercih edilen jige göre değişmektedir. Jigin ağırlığı, ebatı, rengi gibi birçok unsur jigin fiyatını belirleyen unsurlardan biridir. Genel itibari ile oldukça ekonomik ve bütçe dostu jig yem fiyatları mevcuttur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.