Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kamp Alanının Olmazsa Olmazı İlk Yardım Çantası

24-08-2019 11:19
Kamp Alanının Olmazsa Olmazı İlk Yardım Çantası

İlk yardım çantası kamp alanının olmazsa olmazı olarak ister amatör ister profesyonel her kampçının çantasında bulunması gereken, hayati bir ekipmandır. Kamp yaptığınız alanda basit bir sinek ısırığı bile, kamp yaptığınız bölgeye göre oldukça ciddi tehlikelere yol açabilir. Bunun yanı sıra kamp sırasında basit çizikler, yaralanmalar ya da düşmeler bu aşamada hastaneye ulaşana kadar ciddi sorunlara yol açabilir. Hastane ve şehrin uzak olduğu alanlarda yapılan kamplar sırasında özellikle geniş içerikli bir ilk yardım çantasına sahip olması ve doğru ekipmanları götürmek bundan dolayı oldukça önemlidir. İlk yardım çantası alırken, içeriğini kamp yapacağınız alana, sağlık problemlerine ve ilk müdahaleye göre düzenlemeniz gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse; sağlık çalışanı olmayan ve bu alanda eğitimi olmayan kişilerin dikiş atması kesinlikle yasak ve sakıncalıdır. Bundan dolayı dikiş seti götürmeniz gereksiz olacaktır. Bunun yerine olası kesik durumlarına karşı kanı durmak ve ilk müdahalede hastaya zaman kazandırmak için ağrı kesici, antibiyotik krem vs. Almanız gerekmektedir. Öte yandan ilk yardım çantasında olmazsa olmaz en önemli malzeme, kamp yapacağınız yere göre böcek sokmalarına ya da sinek ısırıklarına karşı ilaçlardır. Sinek ve böcek kovucu spreyler de mutlaka ilk yardım çantanızda bulunmalıdır.


Kamp Ekipmanı


Kamp ekipmanı kamp deneyiminin daha da güzelleşmesi ve konforlu şekilde tamamlanması açısından önemli olan tüm eşyaları kapsamaktadır. Doğru kamp ekipmanları kullanarak, kamp sırasında doğanın keyfine daha çok varabilirsiniz. Bu ekipmanlar arasında elbette en önemlisi, ilk yardım çantası olmaktadır. İlk yardım çantası içerisinde bandajlar, ağrı kesici ilaçlar, baticon, böcek kovucu spreyler vb. Mutlaka bulundurulmalıdır. Bunun dışında olası durumlara karşı kamp bıçağı ve kamp lambası gibi önemli ekipmanları da yanınızda bulundurmayı unutmamanız gerekmektedir.


Kamp Malzemesi


Kamp malzemesi seçerken hangi mevsimde olduğunuzda ve nerede kamp yapacağınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Kış ya da sonbahar mevsiminde kamp yapacaksınız çamur ve yağmura karşı özel kumaşlarla üretilmiş çadırları ve ayakkabıları, uyku tulumlarını kullanmanız gerekmektedir. Eğer yaz mevsiminde kamp yapacaksınız böceklere karşı koruyucu spreyler, doğru ilk yardım çantası temin etmeniz gerekmektedir. Bu sayede kampın keyfini en güvenli ve doğru şekilde çıkarabilirsiniz. Öte yandan kamp malzemelerini her zaman güvenilir ve sürekli irtibatta olabileceğiniz firmalardan temin etmeniz gerekmektedir. Kalitesiz kamp malzemeleri, sizi yarı yolda bırakacak ve kamp için ayırdığınız zamanın israf olmasına yol açacaktır.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.