Hoş Geldiniz
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
Henüz Üye Değil Misiniz?
Kolayca üye olabilirsiniz!
Hoş Geldiniz
Sn.

Kamp için Çorap ve Tozluk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

01-01-2019 14:03
Kamp için Çorap ve Tozluk Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bir kilometre yol yürümek için yaklaşık 1400 adım atılması gerekmektedir. Yürünen yolun inişli çıkışlı olması, yokuş yukarı çıkmak ya da inmek gibi engeller de söz konusu olduğu adım sayısı artar. Bundan dolayı da özellikle doğru kamp çorabı seçimi uzun yol kat edecek olan kişiler için oldukça önemlidir. Yürüyüşler bulunduğunuz mevsime göre seçeceğini çoraplarla yapılmalıdır. Doğru çorap seçimi sayesinde su toplaması gibi sıkıntılar da ortadan kalkmış olur. 

Kamp Çorabı

Kamp çorabı seçerken öncelikli olarak yüksekliğine dikkat etmek gerekmektedir. Çorapların yüksekliğinin 3 faydası bulunmaktadır. Birinci sebebi ise ayakkabı ya da bot kaynaklı olarak meydana gelen sürtünmelere karşı ayakları korumak. Eğer çorabınız yoksa bu faydayı kamp tozluğu ya da kamp tozluk ürünlerinden elde edebilirsiniz. İkinci faydası ise çarpma ya da bir objeye sürtünme neticesinde ortaya çıkabilecek travmaların etkisini minimuma indirmek. Üçüncü faydası ise elbette soğuk havalarda ilave katman vazifesi görmek. Bunun dışında kamp çorabı seçerken dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise elbette kalınlık olarak karşımıza çıkıyor.Kimi çoraplarda konfor ve sıcaklığı arttırmak, ayrıca yaralanmaları azaltmak için burun, topuk ve bilek kısımlarında ilave dolgu kullanılan çorapları tercih edebilirsiniz. Bunun dışında çorapların kumaşına da dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Kaliteli yürüyüşler yapmak için dağcılık çorapları kullanmak önemlidir. Bunun için tercih edilmesi gereken çorap türü ise genellikle de merinos yünüdür.

Kamp Tozluğu

Kamp tozluğu seçerken de kamp çorabında olduğu gibi hassas ve özenli yaklaşmak, kumaşı doğru seçmek oldukça önemlidir. Çoraplarda da ayakkabı seçimi yaparken nasılsa; ayak numarası dikkate alınarak çorap tercih edilmelidir. Ayağınıza uymayan kamp çorapları kullanmanız durumunda ayak parmaklarınız birbirine sürtünebilir ve parmak arası yaralanmaları meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda büyük çorap kullanılması durumunda da kumaş fazlası ayağınızın altında birikecek ve konforsuz bir yürüyüşe yol açacaktır. Bu durumda da ayak altı yaralanmaları ortaya çıkacaktır.

Kamp tozluğu için de dikkat edilmesi gereken konulardan biri çorap kalınlığı olarak karşımıza çıkar. Çorap kalınlığı arttıkça soğuk havalarda daha iyi ısınma sağlanır. Yürüyüş ya da dağcılık için kullanılan çoraplarda topuk ve burun bölgeleri ekstra dolgulu olarak tercih edilir ve kan akışının yavaş olduğu alanlarda yalıtımın artması ve sürtünme kaynaklı durumları yaşamak için özel bir dizayn tercih edilmiştir.

Kamp Çorabı Fiyatı

Kamp çorabı fiyatı genel itibari ile tercih edilen çoraba, kalitesine ve ürünlerin sayısına göre belirlenmektedir. Kaliteli bir kamp çorabı; sizi uzun süre sıcak tutabilir, uzun yürüyüşlerde en büyük destekçiniz olabilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.